Виїзд на ПМЖ з України в Росію


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили виїхати з України на постійне місце проживання в іншу країну (наприклад, в Росію), то вам доведеться дотримати цілий ряд формальностей, що стосуються оформлення виїзду. У іммігрували немає єдиної думки з приводу того, потрібно чи не потрібно оформляти виїзд у відповідних державних органах. Ви можете без жодних проблем виїхати з країни, що не оформивши попередньо ПМЖ. Але наслідки подібної безпечності можуть бути самими непередбачуваними і залежать вони, перш за все, від конкретної ситуації.

Справа в тому, що для прикордонних і митних служб не має значення, яким чином ви покинули рідну країну. Їм лише потрібно, щоб у вас на руках були імміграційна віза і закордонний паспорт. В якості причини виїзду ви можете вказати, приміром, не ПМЖ, а туристичну подорож або ділову поїздку. Але пам'ятайте, що цим ви порушите правила в'їзду і закони своєї держави. А це, в свою чергу, загрожує наслідками (у тому числі судовим розглядом), якщо ви повернетеся, а уряду стане відомий факт вашої поїздки без оформлення ПМЖ.

Більш того, це може привести до серйозних проблем в майбутньому, через що краще уникати подібних правопорушень без серйозних на те причин.

Отримання дозволу на ПМЖ в Росії - це не втрата громадянства (для останнього необхідно пройти абсолютно іншу процедуру).

Процедура оформлення на Україні

В даному випадку необхідно звернутися в компетентні органи для отримання ПМЖ. Після цього вас випишуть з поточного місця проживання і видадуть закордонний паспорт (з вилученням внутрішнього, зрозуміло) з відповідним штампом «Постійного проживання в России».

Процедура оформлення в РФ

Якщо з тієї чи іншої причини ви не можете виконати дану процедуру на території України, по приїзду в РФ зверніться до найближчого генеральне консульство або Посольство України. Там оформляються закордонні паспорти для українців, що переїхали в РФ, а також для тих, хто:

  • виїхав за внутрішнім паспортом, попередньо виписавшись з України;
  • відвідав Росію на час, але прийняв рішення залишитися там на постійне місце проживання.

При цьому закордонний паспорт може бути виданий тільки після проходження всіх процедур, передбачених українським законодавством.

Отримати закордонний паспорт можна кількома способами, ознайомимося коротко з кожним з них.

Варіант 1

Якщо ви виїхали до 1 березня 1997 го, виписавшись з України


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!

Тут з точки зору законодавства ви ставитеся до категорії людей, які виїхали в Росію на ПМЖ. замість внутрішнього паспорта вам зобов'язані видати закордонний паспорт України.

Щоб отримати його, зверніться в консульство, попередньо підготувавши наступні документи:

  • копію паспорта;
  • фотографії 4,5х3,5 в кількості чотирьох штук;
  • свідоцтво про народження;
  • заповнену анкету;
  • свідоцтво про шлюб (за наявності такого);
  • свідоцтво з місця проживання в Росії.

Характерно, що заява не буде розглядатися за відсутності хоча б одного документа.

Якщо вам щойно виповнилося 16 років, і ви оформляєте свій перший паспорт, то подбайте також про заяву від обох батьків, завіреному нотаріусом, стосовно того, що вони не заперечують з приводу видачі паспорта дитині.

Паспорт буде виданий протягом трьох місяців з моменту подачі заяви. При цьому для деяких категорій громадян передбачені пільги:

  • інваліди війни, сім'ї загиблих або зниклих без вести солдатів;
  • герої праці;
  • інваліди 1 та 2 групи;
  • жертви Чорнобильської катастрофи 1-4 категорії.

Для інших сума консульського збору становить 135 доларів (можна виплачувати в гривнях / рублях за поточним курсом).

Варіант 2

Якщо ви виїхали після 1 березня 1997 го, але не виписалися з України

В даному випадку зверніться в консульство України, заздалегідь підготувавши наступний перелік документів:

  • копія внутрішнього паспорта;
  • фотографії 4,5х3,5 в кількості восьми штук (обов'язково без куточків);
  • копія свідоцтва про шлюб;
  • заповнена анкета;
  • копія свідоцтва про народження;
  • заяви про відсутність претензій від батьків, чоловіка або неповнолітньої дитини (якщо хтось із них помер, то буде потрібно копія свідоцтва про смерть);
  • свідоцтво про сплату консульського збору (в сумі, зазначеній в попередньому варіанті);
  • документ з місця роботи за останні п'ять років перед від'їздом (посада, дата прийняття / звільнення);
  • письмові заяви від неповнолітніх дітей (при наявності таких), які залишаються на Україні, на проживання в РФ з батьками.

Вся документація (крім копії паспорта) повинна надаватися в чотирьох примірниках. При відсутності одного з документів вашу заяву розглядатися не буде. Якщо ж з паперами все нормально, то розгляд заяву буде займати не більше шести місяців.

Відзначимо також, що виписка з ПМЖ в Україні повинна проводитися самостійно.

Норми зміни ПМЖ в останні роки значно змінилися, якщо порівнювати їх з ситуацією в Радянському Союзі. Способів легальної еміграції в інші держави є чимало - це і підписання робочого контракту, і підстава підприємства, і навіть інвестиційні вкладення. Але у різних країнах вимоги і список необхідних процедур нерідко відрізняються, до того ж істотно.

Отримання дозволу на виїзд передбачає зняття з реєстрації, а також можливість покинути країну без порушення закону. Іншими словами, ви не втечете з України, а попросту емігріруете.


Поділитися в соціальних мережах

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online