Робоча віза білорусів, фото / Надання і отримання документів для виїзду, відео

  1. Робоча віза - що це?
  2. Покрокове оформлення візи
  3. причини відмови

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найчастіше, причиною від'їзду на роботу в іншу країну є складне економічне становище на батьківщині або ж його недостатній рівень. Необхідність економити на безлічі речей і поширених благ є стимулом до того, щоб щось змінити. Робота за кордоном, яка дає можливість заробляти набагато більше і забезпечувати гідний рівень життя собі і своїй родині, і є такими змінами. На роботу за кордон, переважно до Європи, щорічно відправляється величезне число громадян Білорусі. Але для таких переміщень в обов'язковому порядку потрібна віза . Що необхідно для її оформлення? Які терміни і вартість оформлення цього документа на в'їзд?

Робоча віза - що це?

Варто відразу зрозуміти, що для білорусів віза потрібна в будь-яку країну зони шенген. Винятків немає. Якщо ви збираєтеся працювати в обраній вами країні, то не варто забувати, що звичайна віза такого права не дає. Для того щоб мати можливість працювати на законних підставах і мати офіційне працевлаштування, необхідно відкривати відповідну робочу візу . Цей документ має свої переваги, але головне - ви можете спокійно працювати, не боячись того, що вас депортують або змусять платити штраф. Якщо ви сумніваєтеся, чи потрібна робоча віза в ту чи іншу країну, то орієнтуватися можна по одній особливості: якщо для в'їзду в країну, наприклад, з туристичною метою, віза потрібна, то і для роботи там вона просто життєво необхідна. Відмінність робочої візи від всіх інших категорій - потребує реального, обгрунтоване, офіційне запрошення від компанії, яка планує найняти вас як свого співробітника. Робоча віза для білорусів відкривається на підставі виключно реальних і дійсних запрошень. В процесі оформлення документів цей момент всебічно перевіряється, і надання підроблених документів може стати причиною відмови у візі, заборони на в'їзд, а в деяких країнах, наприклад, таких як Польща, штрафу.

У чому переваги оформлення робочої візи в зону шенген? Такий документ надає можливість не тільки працювати легально на території обраної країни, а й перетинати кордони інших європейських держав, перебуваючи в них до 90 днів протягом півроку. Але ця можливість надається виключно з туристичною метою. Працювати в відвідуваних державах заборонено. Робочий дозвіл залишається дійсним лише на території тієї країни, для якої і було оформлено.

У більшості європейських країн заявникам надається можливість отримати кілька варіантів робочої візи. Різницею є термін перебування:

  • Віза на 180 днів. Робоча віза на півроку дозволяє безперервно перебувати на території Польщі 90 днів. Після цього країну необхідно залишити, але тут же можна в'їхати назад. Для отримання візи на 180 днів зовсім не обов'язково звертатися за допомогою до посередників. Необхідно лише зібрати всі необхідні документи, грамотно заповнити анкету і подати їх на розгляд самостійно;
  • Річна віза. Для громадян Білорусі надається можливість отримати візу на 365 днів. Більшість європейських країн неохоче видає такий тип візи охочим виїхати на роботу з першого разу. Особливо якщо такий тип візи оформляється самостійно. Найчастіше річну візу можна відкрити, якщо ви пропрацювали в країні півроку і показали себе зразковим законослухняним гостем. Виняток може бути зроблено тільки в тому випадку, якщо сам роботодавець представить всі необхідні докази того, що для нього ви дуже важливий і просто незамінний співробітник.

Покрокове оформлення візи

Коли потрібна віза для роботи в тій чи іншій країні, необхідно знати, як саме її слід оформляти. У кожної європейської країни може бути свої нюанси щодо цього процесу, але в основному, все вимоги однакові.

Процес отримання візи починається зовсім не з збору вами документів. Для початку вам необхідно отримати відповідне запрошення на роботу за кордоном. Для цього ваш майбутній роботодавець повинен підготувати відповідне клопотання або прохання про дозвіл працевлаштувати іноземця. Навіщо це потрібно? Справа в тому, що в кожній країні є свої громадяни, які потребують роботи і уряд прагне захистити їх в першу чергу. Відповідно до клопотанням йде перевірка кадрів, і тільки якщо на дану посаду не знайшлося кваліфікованого і потребує роботі громадянина обраної країни, то біржа праці дає свою згоду. У письмовому вигляді надає заяву про те, що не має до роботодавця претензій з працевлаштування іноземного співробітника, так як кваліфікованих кадрів на заявлену посаду виявлено не було. Як тільки такий висновок отримано, роботодавець висилає вам запрошення для працевлаштування.

Які документи необхідно зібрати, крім отриманого запрошення для отримання візи - його необхідно надати в двох примірниках - оригінал і копія:

  • Закордонний паспорт;
  • Ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта громадянина Білорусі;
  • 2 фотографії паспортного формату у відповідності з усіма необхідними вимогами;
  • Анкета, яка грає роль заяви. Повинна бути заповнена грамотно і без помилок, які можуть стати причиною відмови.

Кожен заявник повинен відповідально поставитися до збору документів, так як саме на їх підставі і буде прийматися рішення про надання робочої візи. Крім того, необхідно уточнювати і нюанси - деякі країни можуть доповнювати зазначений перелік власними пунктами. Наприклад, надання медичного страхового поліса на певну суму європейського зразка.

Подача документів може відбуватися через консульство або ж візові центри.

Якщо процесом отримання візи ви займаєтеся самостійно, то не забудьте попередньо записатися в консульство на прийом. У більшості випадків подача документів здійснюється особисто. Це повинен робити сам заявник. Документи слід подавати заздалегідь, так як термін їх розгляду може затягнутися до двох місяців. Офіційно це можливо, хоча на практиці все відбувається на багато швидше - вистачає пар тижнів, але краще перестрахуватися.

Вартість візи буває різна. На неї впливає і термін перебування в країні і те, оформляєте ви її самостійно або через посередника. Піврічна віза коштує дешевше річний. Вартість візи, яка оформляється через посередника, варіюється в межах 300 євро, а самостійне оформлення обійдеться виключно вартістю консульського збору - в два рази дешевше.

причини відмови

Найчастіше, у відповідь на прохання про відкриття робочого дозволу, відмови з більшості країн для громадян Білорусі приходять рідко, але все ж таке буває. У чому може полягати причина:

  • Процес оформлення візи був пов'язаний з помилками і порушеннями з вашого боку;
  • Надання неправдивої інформації;
  • Наявність підробленого або недійсного запрошення;
  • Роботодавець викритий в порушенні законодавчої системи і нелегальному працевлаштуванні;
  • Ви, як здобувач, не відповідаєте пропонованої посади на кваліфікаційному рівні.
Робоча віза - що це?
Що необхідно для її оформлення?
Які терміни і вартість оформлення цього документа на в'їзд?
Робоча віза - що це?
У чому переваги оформлення робочої візи в зону шенген?
Навіщо це потрібно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online