Повідомлення про підтвердження проживання іноземного громадянина: зразок і правила подачі

  1. підтвердження РВП
  2. Особливості подачі повідомлення
  3. Пошук вакансій і працевлаштування
  4. ІПН
  5. СНІЛС
  6. Покарання за порушення термінів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дозвіл на тимчасове проживання для іноземних громадян - перший і найбільш складний етап отримання російського громадянства. До цього моменту мігрант зобов'язаний щорічно подавати документи для підтвердження законності перебування в Росії. За три роки дії РВП іноземець повинен встигнути зробити наступне:

  • працевлаштуватися;
  • отримати прописку в тому регіоні, де було отримано РВП;
  • отримати ІПН;
  • оформити СНІЛС.

Бланк повідомлення і зразок його заповнення представлений на нашому сайті.

підтвердження РВП

підтвердження РВП

Перш ніж отримати право на тривале проживання в Росії, іноземному громадянину належить отримати тимчасову реєстрацію за місцем перебування, подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання в країні.

РВП дає право на отримання багатьох соціальних і медичних послуг, офіційного працевлаштування та є першим етапом в отриманні громадянства. З 2019 року процедура видачі РВП спрощена для деяких категорій іноземців, наприклад, українців.

На території Росії РВП іноземцям та особам без громадянства видається на три роки без можливості продовження, при цьому обов'язково регулярне підтвердження проживання. Ігнорування цього карається штрафом, розмір якого залежить від регіону проживання мігранта. Іноді іноземному громадянину загрожує анулювання РВП. Повідомлення протягом дії РВП подається в відділення ГУВМ МВС (раніше ФМС) за місцем реєстрації всього два рази. Поняття прописки вже втратило своє первинне значення. Сьогодні його замінила постійна і тимчасова реєстрація за адресою проживання.

Особливості подачі повідомлення

Для підтвердження свого проживання в країні отримав РВП іноземний громадянин збирає необхідний пакет документів для подальшої їх подачі в ГУВМ МВС (раніше ФМС) за місцем реєстрації:

  • повідомлення про підтвердження проживання іноземного громадянина;
  • довідка, що відображає доходи за формою 2-ПДФО;
  • банківська виписка, що підтверджує наявність вкладу (з 2019 року його розмір (для Москви) становить 210 тис. руб. - мінімальний розмір оплати праці x 12);
  • копія декларації про сплату податків;
  • підтвердження інших джерел доходу (страхові виплати, заробітна плата чоловіка / дружини, аліменти, спадщину).

Повідомлення складається з двох частин, які заповнюються без помилок, виправлень, скорочень. Мігрант може отримати бланк повідомлення як у відділенні ГУВМ МВС (раніше ФМС), так і завантажити на його офіційному сайті.

Довідка, що підтверджує джерело основного доходу, видається за місцем роботи. Податкова декларація оформляється відповідно до затвердженої форми 3-ПДФО. Від подачі довідки звільняються студенти очної форми навчання, пенсіонери, інваліди, інші категорії громадян, чий перелік затверджений Урядом РФ в 2019 році. Однак ці люди не звільняються від подання відповідного повідомлення на підтвердження проживання в Росії.

Подаються документи особисто мігрантом в період, не пізніше 2-х місяців після закінчення кожного року перебування за РВП в країні. Цей термін може бути продовжений до півроку при пред'явленні документа, який підтвердить поважні причини, які потягли за собою затримку подачі документів в належний час.

Пошук вакансій і працевлаштування

Працевлаштуватися мігрант зобов'язаний відразу після отримання РВП . Однак найчастіше зробити це непросто.

Прийом на роботу іноземців в 2019 році трохи спростився, але мігрантів з РВП не скрізь охоче приймають. Одна з причин цього - небажання компаній виникають в нюанси подачі відповідних документів в контролюючі організації.

При прийомі на роботу у мігранта зажадають наступні документи:

  • паспорт і його переклад (при необхідності);
  • міграційну карту;
  • патент або дозвіл на роботу;
  • документи про освіту;
  • трудову книжку (якщо іноземний громадянин вперше працевлаштовується в Росії, на підприємстві йому видадуть цей документ);
  • ІПН;
  • СНІЛС.

ІПН

Без цього документа офіційне працевлаштування неможливо. Щоб отримати ІПН, потрібно подати заяву на отримання індивідуального номера платника податків на офіційному сайті ФНС, вибравши опцію «Заповнити нову заяву», внести в вікні обов'язкові дані. Після заповнення форми на електронну пошту мігранта прийде повідомлення про отримання заяви та подальші інструкції. Як правило, час очікування готовності ІПН становить не більше тижня. Подавати заяву можна і особисто в ФНС, тоді відвідати цю організацію доведеться двічі: для подачі заяви та отримання готової довідки.

СНІЛС

Страховий номер індивідуального особового рахунку вказується в свідоцтві обов'язкового пенсійного страхування. Оформлення СНІЛС, в разі його відсутності у мігранта, є обов'язком роботодавця. Зробити це може іноземець і самостійно. Для цього слід заповнити форму заяви (анкети) на отримання страхового номери і звернутися з ним в ПФР за місцем реєстрації. З 2019 року СНІЛС можуть отримувати непрацюючі мігранти і діти.

Повідомлення про підтвердження проживання в Російській Федерації, пошук підходящої вакансії і працевлаштування, отримання самого РВП, ІПН, СНІЛС та інших документів для іноземця - складні процедури. Юристи нашого сайту допоможуть розібратися в будь-якій ситуації, пов'язаної з питаннями міграції, дадуть пораду, як правильно пройти шлях від РВП до російського громадянства.

Покарання за порушення термінів

Іноземний громадянин зобов'язаний передати повідомлення максимум за 60 днів після закінчення року від дати отримання ВНЖ або РВП. При підрахунку терміну повідомлення слід звернути увагу на те, коли закінчується період дії ВНЖ або РВП. Від зазначеної дати за 2 місяці слід провести підтвердження проживання іноземного громадянина.

Якщо виникне необхідність, термін повідомлення після отримання РВП і ВНЖ буде продовжений до півроку. При цьому варто підготувати відповідні докази. Якщо мігрант, який отримав ВНЖ або РВП, буде відсутній в РФ понад 6 місяців, дозвіл анулюють. При відправці заповненого бланка повідомлення поштою, слід поставити штамп про відправку. Ця дата буде прийнята до уваги в якості підтвердження проживання іноземного громадянина за отриманим РВП або ВНЖ.

За відсутність заповненого бланка повідомлення в міграційному відділі, порушення призначеного періоду мігрант зобов'язаний сплатити стягнення на суму від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в залежності від виду та регіону порушення законодавства. При цьому жителі Москви і Санкт-Петербурга заплатять 5 тисяч рублів за недотримання закону проживання по РВП і ВНЖ. КпАП передбачає анулювання РВП або посвідки на проживання, а також видворення мігранта з країни.

Якщо виникли запитання щодо РВП, правил проживання за дозволом, необхідно негайно проконсультуватися з юристом, який розповість, які складнощі можуть підстерігати отримав РВП мігранта, коли необхідно продовжувати дозвіл і куди передавати повідомлення. Фахівці нашого сайту надають послуги із захисту прав отримав РВП мігранта та консультування з правилами надання РВП.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online