Іпотека для іноземців - іпотека для іноземних громадян в Росії.

  1. Як банки ставляться до кредитування іноземних громадян?
  2. Як отримати іпотеку в Росії іноземним громадянам?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна - статті - Іпотека для іноземців в Росії. Особливості іпотеки для іноземних громадян. статті

2985

Відсутність будь-яких законодавчих бар'єрів, що забороняють банкам працювати з іноземними громадянами, призвело до появи в серед осіб, які перебувають у них на обслуговуванні певної частки клієнтів-нерезидентів. Основна частина подібних осіб звертається в банк з метою відкриття поточного рахунку та здійснення переказів грошових коштів за кордон, проте нерідко бувають випадки, коли мета таких звернень - оформлення іпотечного кредиту. На якому ж рівні знаходиться іпотека для іноземців в Росії і наскільки складно її отримати?

Головна   -   статті   - Іпотека для іноземців в Росії

Як банки ставляться до кредитування іноземних громадян?

Говорити про наявність банківському співтоваристві єдиного підходу з подібною категорією позичальників не доводиться, оскільки ставлення до них банків до цих пір залишається неоднозначним. Якщо одна частина банків воліє обмежити доступ іноземців до своїх кредитів, прямо вказуючи вимога щодо наявності громадянства РФ, то інша досить активно пропонує іпотеку для іноземних громадян. Побоювання перших обумовлені високими ризиками неповернення наданої позики, які можуть бути викликані низкою причин:

  • Практично не один банк не має достатніх можливостей перевірити достовірність відомостей, представлених іноземними громадянами, і в більшості випадків їм доводиться покладатися на їхню порядність. Якщо перевірити інформацію про дійсність паспорта та реєстраційних даних наших співвітчизників не складає труднощів, то у випадку з нерезидентами в банках просто відсутні необхідні ресурси і бази даних;
  • Кредитор не може бути повністю впевнений в тому, що кредитні відносини з потенційним позичальником будуть носити тривалий характер: останній в будь-який момент може вирішити поміняти роботу, виїхати в довгострокове відрядження в іншу країну або повернутися до себе на Батьківщину. Реалізувати ж права застави на житло, залишене його власником, досить проблематично;
  • Певні труднощі возникаю і при перевірці платоспроможності подібних позичальників. Як правило, єдина інформація, яка є у розпорядженні банк - довідка про доходи, підготовлена ​​російським роботодавцем, перевірити ж рівень доходу такого клієнта за кордоном він не може.

Інша половина банків, навпаки, активно пропонує іпотеку іноземцям. При цьому в більшості з них умови кредитування практично не відрізняються від тих, на яких позики отримують наші співвітчизники. Працюючи з громадянами з інших країн, кредитори керуються ч основна їх маса це успішні люди, що займають керівні позиції в компаніях і мають істотним рівнем доходу.

Як отримати іпотеку в Росії іноземним громадянам?

При подачі заявки від іноземця потрібно практично такий же набір документів, що і від звичайного позичальника. Основна різниця полягає в тому, що банк зажадає надати документи, що підтверджують реєстрацію і законність знаходження на території РФ. В іншому ж пакет документів є стандартним і включає в себе копію паспорта, трудової книжки та довідку про доходи. У ряді випадків іноземець може надати копію трудового контракту, яка буде свідчити як про його зайнятості, так і про рівень заробітку.

Також, як і наші співвітчизники, які планують отримати іпотеку за кордоном , Іноземні громадяни, які бажають отримати подібний кредит в нашій країні, повинні бути готові до ряду особливостей:

  • деякі кредитори вводять додаткову вимогу вигляді мінімального трудового в РФ, наприклад, від двох років;
  • кредит буде виданий по ставку, яка трохи вище, ніж у стандартних клієнтів щоб компенсувати ризики роботи з закордонним позичальником;
  • у виняткових випадках можуть знадобитися созаемщики або поручителі.

Якщо говорити про банки, в які можна звертатися за іпотекою для іноземних громадян, то їх кількість все ще невелика і представлено головним чином кредитними організаціями з іноземним капіталом і найбільшими російськими гравцями іпотечного ринку. До таких банків, в тому числі, можна віднести Дельтакредит, ВТБ 24 і Юникредит. Звертатися ж в невеликі банки, які не мають відношення до іноземних інвестицій, недоцільно.

Повернення до списку

Як банки ставляться до кредитування іноземних громадян?
Як отримати іпотеку в Росії іноземним громадянам?
На якому ж рівні знаходиться іпотека для іноземців в Росії і наскільки складно її отримати?
Як банки ставляться до кредитування іноземних громадян?
Як отримати іпотеку в Росії іноземним громадянам?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online