ІПН для іноземця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ІПН (ідентифікаційний номер платника податків) - це персональний номер громадянина (як громадянина Росії, так і громадянина іноземної держави), поставленого на облік в податкових органах Російської Федерації ІПН (ідентифікаційний номер платника податків) - це персональний номер громадянина (як громадянина Росії, так і громадянина іноземної держави), поставленого на облік в податкових органах Російської Федерації.

Присвоєння ІНН іноземному громадянинові в РФ відбувається один раз і назавжди закріплюється за фізичною особою.

Факт отримання ІПН іноземним громадянином підтверджується видачею йому свідоцтва про взяття фізичної особи (іноземного громадянина) на облік в податковому органі. У свідоцтві зазначаються такі дані:

  • ПІБ іноземця, поставленого на облік в податкову;
  • номер податкового органу, який видав ІПН іноземцю;
  • серія і номер документа.

ІПН необхідний для обліку доходів і сплачуються іноземним громадянином податків в казну держави.

Відповідно до п. 7 статті 13 Федерального закону №115 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" після прийняття до розгляду документів для оформлення іноземному громадянину дозволу на роботу або патенту федеральний орган виконавчої влади в сфері міграції або його територіальний орган перевіряє факт постановки на облік в податковому органі даного іноземного громадянина на підставі відомостей, що є у державній інформаційній системі міграційного обліку.

У разі відсутності зазначених відомостей федеральний орган виконавчої влади в сфері міграції або його територіальний орган не пізніше дня, наступного за днем ​​прийняття до розгляду документів для оформлення іноземному громадянину дозволу на роботу або патенту, направляє відомості про постановку даного іноземного громадянина на міграційний облік за місцем перебування до податкового органу за місцем свого знаходження. Податковий орган не пізніше дня, наступного за днем ​​постановки на облік іноземного громадянина, спрямовує до федерального орган виконавчої влади в сфері міграції або його територіальний орган відомості про постановку іноземного громадянина на облік в податковому органі. Обмін відомостями здійснюється з використанням єдиної системи міжвідомчого електронного взаємодії і підключаються до неї регіональних систем міжвідомчого електронного взаємодії або іншим способом в електронному вигляді за умови дотримання вимог, встановлених законодавством Російської Федерації в області персональних даних.

Відповідно до п. 5 статті 6.1 Федерального закону №115 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" іноземний громадянин, який прибув до Російської Федерації у порядку, що не вимагає отримання візи, подає до територіального органу федерального органу виконавчої влади в сфері міграції, який прийняв його заяву про надання їй дозволу на тимчасове проживання: свідоцтво (повідомлення) про постановку даного іноземного громадянина на облік в податковому органі - на розсуд іноземного громадянина протягом одн го року з дня його в'їзду в Російську Федерацію. У разі, якщо протягом одного року з дня в'їзду іноземного громадянина в Російську Федерацію відомості про постановку іноземного громадянина на облік в податковому органі не надійдуть до територіального органу федерального органу виконавчої влади в сфері міграції, перевірка виконання обов'язку іноземного громадянина з постановки на облік в податковому органі здійснюється територіальним органом федерального органу виконавчої влади в сфері міграції шляхом направлення міжвідомчого запиту до податкового органу про представ еніі відомостей про постановку іноземного громадянина на облік в податковому органі.

Таким чином, постановка на облік у податковій іноземного громадянина і отримання ІПН іноземцем в РФ обов'язкові, в разі якщо:

  • Іноземний громадянин збирається жити, тобто отримав РВП
  • Іноземний громадянин збирається працювати в РФ і отримувати дохід і йому потрібно оформити патент на роботу в РФ.
  • Іноземний громадянин в Росії володіє майном, яке підлягає оподаткуванню, в тому числі автомобілем або нерухомістю.
  • Іноземний громадянин здійснює в РФ операції, які підлягають оподаткуванню.
  • А також відомості про наявність ІПН необхідні при подачі документів на громадянство і вид на проживання

З березня 2016 року ІПН потрібен іноземному громадянину не тільки для отримання патенту на роботу, але і для внесення щомісячного авансового платежу, без якого патент анулюється.

Ідентифікаційний номер платника податків іноземного громадянина вказується на самому патенті на роботу.

Отримання ІПН іноземцем відбувається в податковому органі за місцем проживання (перебування), куди іноземний громадянин подає заяву про взяття на податковий облік за встановленою формою.

Список документів для отримання ІПН іноземним громадянином залежить від підстави, за яким іноземець перебуває в Росії.

Якщо на підставі РВП або посвідки на проживання , То РВП або посвідка на проживання з відміткою про реєстрацію в Російській Федерації, паспорт тобто документ, що засвідчує особу іноземця з відміткою про реєстрацію за місцем проживання в Росії.

Якщо на підставі патенту , То документ, що засвідчує особу іноземного громадянина і відривну частину бланка Повідомлення про прибуття з відміткою про реєстрацію за місцем перебування і міграційну карту.

Так як документообіг в Росії йде російською мовою, то паспорт іноземного громадянина підлягає перекладу і нотаріального засвідчення. ІПН іноземного громадянина виглядає точно також, як ІПН громадян РФ - це цифри, які є персональним ідентифікатором іноземця в податкових органах Російської Федерації.

Термін оформлення ІПН 10 днів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online