Чим небезпечна тимчасова реєстрація для власника житла

  1. важливі моменти
  2. Наслідки тимчасової прописки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Права власника житлового приміщення можуть бути обмежені тільки на підставах, передбачених у законі. Постійна реєстрація за місцем проживання може доставити безліч проблем - прописані громадяни придбають безстрокове право користування і проживання в квартирі.

Чи може створити складнощі тимчасова прописка? На це питання відповість досвідчений юрист.

важливі моменти

Постійна або тимчасова реєстрація безпосередньо не пов'язані з придбанням будь-яких прав на житлове приміщення, але вони можуть істотно обмежити правомочності власників. Відмінності між пропискою за місцем проживання та перебування полягають у наступному:

  • постійна реєстрація має на увазі наявність постійної права користування та проживання громадян, тоді як тимчасова прописка встановлюється на строго обумовлений термін;
  • постійна прописка може не втрачати силу навіть в разі виселення громадян з житлового приміщення, а при реєстрації за місцем перебування будь-які права на проживання анулюються із закінченням терміну;
  • при розпорядженні житлом (продаж, дарування і т.д.) наявність постійно зареєстрованих громадян є прихованим обтяженням квартири ,. Новий власник далеко не завжди може виселити їх в примусовому порядку.

Обидва види прописки оформляються через територіальні органи ФМС. При подачі заяви власник вказує підставу для вселення в житлове приміщення (наприклад, член сім'ї), а для тимчасової реєстрації вказується термін її дії.

Наявність реєстрації за місцем проживання або перебування є обов'язковою вимогою законодавства, за її відсутність громадянину загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Якщо житлове приміщення належить громадянину на праві власності, він має право прописати будь-яких громадян, в тому числі не пов'язаних родинними відносинами.

Розглянемо, чим загрожує власникові тимчасова прописка, і на що ми можемо претендувати мешканець.

Наслідки тимчасової прописки

Після того, як власник житла представить в органи ФМС заяву про реєстрацію за місцем перебування, у тимчасово прописаного громадянина виникають наступні права:

  • право на вселення в житлове приміщення на підставі свідоцтва;
  • право на безперешкодний доступ в квартиру протягом терміну дії прописки;
  • право на проживання в межах терміну, зазначеного в свідоцтві;
  • право на вселення неповнолітніх членів сім'ї на весь термін реєстрації.

Ніяких постійних прав на житлове приміщення у тимчасових мешканців не виникає, вони не мають права претендувати і на автоматичне продовження реєстрації за місцем перебування. Типовим випадком тимчасової прописки буде надання житла на умовах оренди, а термін буде збігатися з договором оренди.

Для власника квартири при тимчасовій реєстрації наступають наступні наслідки:

  • власник зобов'язаний надати безперешкодний доступ мешканцям для користування і проживання;
  • власник зобов'язаний вселити неповнолітніх дітей мешканців;
  • на весь період перебування власник зобов'язаний сплачувати комунальні платежі з урахуванням мешканців.

Після закінчення терміну громадяни втрачають будь-які права на проживання та користування об'єктом нерухомості. Виходячи із зазначених наслідків, можна проаналізувати, чим небезпечна для власника тимчасова реєстрація .

Тимчасова прописка дитини може здійснюватися навіть у випадках, коли власник квартири не планував це робити. В цьому випадку в приміщенні з'являється на одного або декількох мешканців більше, ніж обмовлялося. Хоча прав на квартиру діти не придбають, власник буде змушений змиритися з їх перебуванням на весь термін дії реєстрації.

Тимчасова реєстрація іноземних громадян в 2018 році можлива тільки при наявності документа, що підтверджує законність перебування на території РФ. Ця процедура повинна здійснюватися в органах МВС за місцем фактичного перебування іноземця. Якщо термін прописки іноземного громадянина закінчиться, проживання можливе не більше трьох днів. За порушення даного правила піде адміністративне покарання.

Як тільки термін реєстрації за місцем проживання закінчився, власник квартири має право вимагати від мешканців звільнення житлового приміщення. Якщо в добровільному порядку тимчасові мешканці відмовляються залишати квартиру, їх виселення буде проводитися в примусовому порядку - шляхом подачі заяви до суду.

Якщо в квартиру був вселив дитина, його реєстрація також анулюється одночасно з пропискою батьків. Для виселення в примусовому порядку згода органів опіки не буде потрібно.

Чи може створити складнощі тимчасова прописка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online