Як отримати громадянство Канади українцю і росіянину в 2019 році

  1. Вимоги на отримання громадянства
  2. Необхідні документи
  3. іспит
  4. урочиста церемонія
  5. Подвійне громадянство
  6. Варіанти отримання громадянства
  7. Хто не може претендувати на громадянство
  8. Отримання громадянства для дітей
  9. Підведемо підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Канада - ласий шматочок для емігрантів з усього світу, що не дивно. Адже ця країна з добре розвиненою економікою і вкрай низьким рівнем злочинності. Її громадяни отримують безліч соціальних гарантій і вигод, які недоступні людям з ВНЖ. Саме тому так важливо знати і розуміти процедуру отримання канадського громадянства. Канада - ласий шматочок для емігрантів з усього світу, що не дивно

Панорамний вид на центр Оттави

Вимоги на отримання громадянства

Отримати громадянство Канади в 2019 році не складніше, ніж в будь-якій іншій країні. Для цього ви повинні відповідати необхідним мінімальним вимогам, а саме:

  • Бути повнолітнім: самостійно стати громадянином раніше 18 років не вийде. До повноліття оформленням займаються батьки;
  • Знати англійську або французьку мови;
  • Знати історію країни і її законодавство;
  • Мати статус постійного жителя, або «permanent resident».
  • Проживати в країні певний термін.

Щоб отримати статус громадянина, необхідно легально прожити в Канаді мінімум 6 років в якості «permanent resident». Термін проживання в Канаді може бути скорочений в деяких випадках: возз'єднання сім'ї або шлюб. При цьому термін вважається фактичний, а не календарний. Якщо в процесі цього часу ви виїжджали один або кілька разів за межі країни, то цей час необхідно врахувати. Також варто враховувати, що вам можуть і відмовити в прийомі документів на громадянство через недостатнє терміну проживання в країні.

Також варто враховувати, що вам можуть і відмовити в прийомі документів на громадянство через недостатнє терміну проживання в країні

Картка підтверджує статус громадянина в Канаді

Необхідні документи

Список документів, необхідних для громадянства для кожного свій. Якщо ви приїхали в країну як чоловік громадянина Канади, то вам потрібно свідоцтво про шлюб, як працівник - трудовий договір і тд.

Стандартний список документів виглядає приблизно так:

  1. Закордонний паспорт.
  2. Вид на проживання в Канаді.
  3. Підтвердження платоспроможності - довідка з роботи / доходи бізнесу / спонсорський лист.
  4. Договір про оренду житла або його власності.
  5. Медична страховка.
  6. Сертифікат про здачу мовного іспиту.
  7. Додаткові документи, які варто дізнатися в міграційному офісі, описавши вашу ситуацію. Наприклад, у вас можуть попросити кредитну історію.

Після подачі необхідних документів пройде кілька місяців, перш ніж їх розглянуть і призначать вам дату іспиту. Не допускаються виправлення і помарки при заповненні документів. Ксерокопії повинні бути дуже гарної якості. Додатково ви повинні представити і оригінали всіх вищевказаних документів.

іспит

Запам'ятайте, що дату іспиту перенести не можна. Якщо ви пропустили цей етап, то подальше оформлення можливо тільки після подання повторної заявки. На іспиті ви повинні будете довести знання одного з двох державних мов, історії, географії, законодавства та іншого.

Всю необхідну інформацію ви дізнаєтеся з книги, яку видають всім подали заяву на отримання громадянства.

Якщо ви уважно і відповідально підійдете до вивчення наданої брошури, то іспит пройде без ексцесів.

Результати тестування ви дізнаєтеся через кілька місяців. Якщо все пройде добре, то ви отримаєте запрошення на церемонію вручення паспорта.

урочиста церемонія

Після завершення всіх перевірок вам призначать дату урочистого вручення паспорта. Щоб отримати громадянство в Канаді необхідно пройти через цю процедуру. На цій церемонії потрібно буде прочитати присягу.

На цій церемонії потрібно буде прочитати присягу

Зразок паспорта громадянина Канади

Зберуться високопоставлені чиновники держави і іммігранти, які ось-ось стануть повноправними громадянами.

Перенести дату церемонії практично неможливо, тому постарайтеся відкласти всі інші справи. Одягніться якомога урочистіше і запросіть своїх родичів. Після того як ви скажете клятву вірності, вам видадуть довгоочікуваний документ.

Постарайтеся не втратити його, оскільки на відновлення піде майже рік.

Подвійне громадянство

Будь-яку людину, який планує зміну громадянства, так чи інакше, хвилює це питання. Більшість країн забороняє мати подвійне громадянство, тобто, щоб стати громадянином чужої держави, вам необхідно відректися від того, в якому живете.

Більшість країн забороняє мати подвійне громадянство, тобто, щоб стати громадянином чужої держави, вам необхідно відректися від того, в якому живете

Картка соціального страхування в Канаді

Канада не входить в їх число. Уряд країни не має нічого проти подвійного громадянства. Це означає, що, отримавши канадське громадянство, ви не перестанете бути громадянином Росії. Тільки не варто забувати, що в такому випадку ви повинні платити не тільки канадські податки, а й російські.

Варіанти отримання громадянства

Ви можете отримати громадянство в Канаді декількома шляхами:

  • Бізнес-імміграція. Канада, як і будь-яка країна, завжди рада бачити в числі своїх громадян багатих бізнесменів. Для цієї категорії громадян передбачено спрощений варіант придбання бажаного статусу. Для цього ви всього лише повинні відповідати таким критеріям:
  • Професійна імміграція. Претендують на неї повинні відповідати нижчеперелічених вимогам:
    • Здати іспит не менше ніж на 65 балів і 100 можливих;
    • Мати диплом, який підтверджує вашу освіту, зі виноскою на канадські стандарти;
    • Знати англійську мову не нижче початкового рівня;
    • Їх професія повинна бути затребуваною.
  • Сімейна імміграція. У цю категорію входять люди, які мають родинні зв'язки з канадськими громадянами.

У нашій статті про імміграцію в Канаду ми написали про кожен з цих способів докладно.

Хто не може претендувати на громадянство

Ви не зможете отримати канадське громадянство, якщо у вашій біографії буде присутній хоча б один з перерахованих факторів:

  • У вас є судимість за останні три роки, яка не вимагає тюремного ув'язнення;
  • У вас є судимість за останні чотири роки, з відбуванням покарання в тюрмі;
  • Вас позбавили канадського громадянства за останні п'ять років;
  • Ви перебуваєте під слідством в якості обвинуваченого.

Теоретично навіть один з перерахованих пунктів позбавляє вас можливості отримання громадянства, але практично це не завжди так. Це пояснюється тим, що кожна заявка розглядається суто індивідуально.

Це пояснюється тим, що кожна заявка розглядається суто індивідуально

Канадське при собі посвідчення особи

Важливо відзначити, що якщо заява на отримання громадянства подає подружня пара і в біографії одного з них спливають небажані чинники, то це ніяк не відіб'ється на другому.

Отримання громадянства для дітей

З дітьми все йде набагато простіше. Для того щоб отримати громадянство, їм необов'язково проживати на території Канади. Все необхідне за них повинні зробити батьки. Єдиною умовою є те, що батьки або повинні вже бути громадянами Канади, або перебувати в процесі оформлення громадянства.

Подвійне громадянство для дітей також дозволено, якщо це не суперечить законам рідної держави.

Підведемо підсумки

Стати повноправним громадянином Канади набагато легше, ніж в будь-якому європейському державі. Для цього встановлено легко здійсненний план дій. Це і лояльний термін проживання на території країни, і мінімальний набір вимог.

Це і лояльний термін проживання на території країни, і мінімальний набір вимог

Канадський сертифікат корінного жителя дає пільги

Незаперечним плюсом, звичайно ж, є подвійне громадянство. Уряд далеко не будь-якої країни дозволяє подібне.

Громадянство в Канаді відкриє вам доступ до виборчого права, тобто ви зможете як брати участь у виборах, так і балотуватися на них. Ви перестанете бути просто іммігрантом після урочистого вручення вам паспорта і принесення вами присяги на вірність уряду Канади.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online