гравірування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасну людину вже досить важко здивувати чим би то не було, адже новітні технології не стоять на місці. Так і в ювелірному світі, постійно з'являються нові техніки і методики, які дозволяють зробити ювелірну прикрасу унікальним, неповторним, індивідуальним. Однією з таких методик і є гравіювання.

Однією з таких методик і є гравіювання

Однак якщо звернутися до історії, то стає зрозумілим: гравірування на ювелірних виробах далеко не сучасна інновація. Уже в Середньовічній Європі з'явилася традиція наносити певні послання на прикраси. У ті часи цей спосіб допомагав приховувати написи, які передавалися членами таємного товариства, або коханцями. Однак в даний час, гравірування - це ще один спосіб створити унікальне ювелірне творіння.

Однак в даний час, гравірування - це ще один спосіб створити унікальне ювелірне творіння

Види ювелірної гравіювання.

Залежно від виду тексту, гравірування ділиться на:

  • Рельєфну, тобто створюється опуклий напис. Дана техніка здійснюється наступним чином: насправді не напис наноситься на виріб, а видаляються ділянки дорогоцінного металу навколо послання.
  • Поглиблену, тобто на прикрасу наноситься сам текст.

Наступна класифікація - за технологією нанесення напису:

  • Лазерна - тут за допомогою лазера виконується гравірування. Даний метод хороший тим, що дозволяє наносити написи на наймініатюрніші і тонкі прикраси.
  • Механічна - гравірування виконується за допомогою фрезерного верстата. Або ж можна створювати написи вручну.

Або ж можна створювати написи вручну

Якщо говорити про річний гравірування, то це самий старовинний вигляд роботи, відомий з XIII століття. Майстер робить дуже тонку і шалено трудомістку роботу: за допомогою різця завдає на прикрасу напис або малюнок. Тут не можна зробити жодної помилки, і, до того ж, необхідно володіти художнім смаком.

Тут не можна зробити жодної помилки, і, до того ж, необхідно володіти художнім смаком

Поява механічної гравіювання значно спростило роботу ювелірам. Спочатку створюється макет виробу, потім використовується комп'ютерна гравірування і спеціальні машини:

  • гільошірние;
  • Гравіювання копіювальна;
  • Рельєфно-копіювальна.

гільошірние;   Гравіювання копіювальна;   Рельєфно-копіювальна

Кожна машина призначена для нанесення свого виду гравіювання. Гільошірние машина дозволяє створювати складні і переплетені візерунки, але тільки площинні. Гравіювання копіювальний апарат дозволяє наносити більш глибокі написи, а копіювальна машина дає можливість грати з видом і розміром картинки. І, нарешті, рельєфно-гравірувальний апарат дозволяє створювати не просто глибокі написи, але робити їх рельєфними, додаючи гру світла і тіні.

І, нарешті, рельєфно-гравірувальний апарат дозволяє створювати не просто глибокі написи, але робити їх рельєфними, додаючи гру світла і тіні

Існує ще один вид гравіювання - художнє травлення. У цьому випадку створюється не просто напис або картинка, а їй надається певний відтінок. Спочатку наносять гравіювання, а потім прикраса поміщається в спеціальну ванну, в якій налитий певний хімічний склад. Виходить, що все інше виріб захищений від впливу елемента лаком, а вільна поверхня, на якій нанесений малюнок, піддається травленню і напис поглиблюється.

Виходить, що все інше виріб захищений від впливу елемента лаком, а вільна поверхня, на якій нанесений малюнок, піддається травленню і напис поглиблюється

І поговоримо про ще одну класифікацію:

  • Площинне гравірування;
  • Об'ємне гравірування.

Площинна гравірування найбільш часто використовується ювелірами, вона дозволяє імітувати деякі трудомісткі техніки, наприклад, чернь. Об'ємна гравірування, або тривимірна, більш складний процес. Тут створюється не просто напис, а рельєф. Відповідно, робота ця трудомістка і вимагає більшої кількості пристроїв.

Найчастіше для гравіювання використовують імена коханих і друзів, пам'ятні дати, крилаті вирази і особисті фрази, релігійні послання, любовні зізнання, малюнки і символи. Однак при роботі над створенням гравіювання варто пам'ятати, що це остаточний етап роботи над прикрасою. Переконайтеся, що розмір прикраси вам підходить, виберіть шрифт, і, найголовніше, складіть короткий, але смисловий текст.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online