Що робити, якщо втратив закордонний паспорт: відновлення в Росії і за кордоном

  1. Втрачено закордонний паспорт в Росії
  2. Якщо закордонний паспорт загублений за кордоном
  3. особливості відновлення
  4. додаткові попередження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щасливе час, проведений в подорожі не повинно нічим захмарюватися. Але бувають ситуації, які ускладнюють закордонну поїздку. Головне при собі посвідчення особи туриста за межами батьківщини - закордонний паспорт. Його втрата - серйозне випробування для нервової системи. Однак, нічого непоправного немає. Кожен повинен бути озброєний знаннями, що робити якщо втратив закордонний паспорт. Правильні дії допоможуть вийти з даної ситуації з мінімальними втратами.

Втрачено закордонний паспорт в Росії

Єдина неприємність, яка загрожує в цьому випадку - доведеться відкласти поїздку в найближчі час. Відновлення закордонного паспорта при втраті проводиться протягом 30 днів, згідно встановленого регламенту. Існує кілька поважних причин, які дозволяють сподіватися на термінове оформлення: смерть або хвороба родича за кордоном, необхідність вивезення тіла через кордон. В інших випадках терміни поїздки доведеться коригувати.

У будь-якому випадку необхідно звернутися в територіальні правоохоронні органи, краще - в відділ поліції за місцем проживання. Після прийняття від громадянина заяви про втрату паспорта до чергової частини, поліція видає відповідну довідку для звернення в УФМС за новим виїзним документом.

Зазвичай, дають два-три дні для уточнення того, що сталося. Випадки, коли паспорт був знайдений рідкісні, але мали місце. Решта дії нічим не відрізняються від процедури при отриманні закордонного паспорта в загальному порядку. Підстава в анкеті потрібно вказати - «втрата закордонного паспорта» і додати довідку. Штрафу ніякого не передбачено, пільги по держмито теж. Що робити якщо втратив закордонний паспорт за кордоном?

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Якщо закордонний паспорт загублений за кордоном

Найнеприємніше - залишитися без посвідчення особи в чужій країні. Як відновити закордонний паспорт перебуваючи за кордоном? У цьому випадку існує два варіанти. Якщо громадянин перебуває на відпочинку нетривалий час, відновлення паспорта буде здійснюватися в Росії.

Російським представництвом в чужій країні йому буде виданий документ по втраті закордонного паспорта - «тимчасовий закордонний паспорт». Якщо громадянин проживає в іноземній державі тривалий час, паспорт може бути відновлений за місцем проживання. Порядок дій, що робити якщо втратив закордонний паспорт, в будь-якому випадку однаковий. Як тільки виявлений факт пропажі необхідно звернутися до місцевого відділу поліції, для того що б засвідчити факт втрати. Потім звернутися в представництво Росії в цій країні.

особливості відновлення

особливості відновлення

Протягом двох днів консульським відділом проводиться перевірка і видається «дозвіл на виїзд з країни», це і називається тимчасовим паспортом. При зверненні в посольство або консульство необхідно засвідчити свою особистість. Як посвідчення підійде водійське посвідчення, військовий квиток, загальногромадянський внутрішній паспорт. Якщо ніяких документів з собою немає, потрібно знайти двох свідків, які можуть підтвердити особистість росіянина.

Добре, якщо турист має кольорову копію втраченого документа, завірену нотаріально або просто копію. Це полегшить ідентифікацію загубленого документа. Експерти раджу зробити скановану копію або фотографію всіх заповнених сторінок і зберегти це в електронній пошті. В цьому випадку, громадянин може зайти в свою поштову скриньку з будь-якого пристрою і пред'явити вид документа.

Дозвіл на виїзд дійсно протягом двох тижнів, це цілком достатньо, щоб завершити свій відпочинок і виїхати на батьківщину. Після прибуття в Росії цей документ необхідно повернути УФМС протягом трьох днів. Потім можна приступати до оформлення нового закордонного паспорта в загальному порядку.

Громадянин РФ, який проживає тривалий час за кордоном, може оформити паспорт за місцем проживання. Займе це набагато більше часу - 4 місяці. Зазвичай в цих випадках у людини є з собою внутрішній російський паспорт, а також довідка про постановку на консульський облік. У будь-якому випадку, проводиться перевірка особи і документів, все інше виконується в тому ж порядку, що і на території Росії. Нагадаємо комплект документів необхідних для отримання закордонного паспорта:

  1. Загальногромадянський внутрішній паспорт Росії.
  2. Військовий квиток для військовозобов'язаних.
  3. Анкета-заява встановленого зразка.
  4. Оплата державного мита.

додаткові попередження

Пильність - найкраща гарантія від усіляких катаклізмів. Не носіть з собою оригінал документа, в будь-якій країні для поліції буде достатньо кольоровий копії. Збереження ськана паспорта на поштовому сервері здається небезпечним, але краще мати такий варіант. Зробити кольорову копію і завірити її у юриста - також не зайва обережність. Така копія може стане в нагоді і в багатьох інших випадках.

Звернення до поліцейської дільниці вдома чи за кордоном - процедура обов'язкова. Без відповідної довідки паспорт не може бути відновлений, її обов'язково попросять в міграційній службі.

При тривалому перебуванні за кордоном з різними цілями настійно рекомендується встати на консульський облік. Це може знадобитися в різних ситуаціях, в тому числі і для захисту прав громадянина РФ. Ця процедура проводиться, найчастіше, через електронні портали і не займає багато часу.

Що робити якщо втратив закордонний паспорт за кордоном?
Як відновити закордонний паспорт перебуваючи за кордоном?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online