Податки на нерухомість в Болгарії для іноземців

  1. щорічні податки
  2. Додаткові витрати
  3. Правила оформлення нерухомості в Болгарії
  4. Купівля нерухомості без відвідування країни
  5. Можливі доходи від оренди болгарської нерухомості
  6. Додаткова інформація для іноземців
  7. Цікаві статті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля нерухомості в Болгарії передбачає сплату общинного податку, що становить 2% від ринкової вартості

Купівля нерухомості в Болгарії передбачає сплату общинного податку, що становить 2% від ринкової вартості. Також оплачується спеціальний збір (0,01% від загальної вартості угоди), який покриває витрати по її реєстрації в державних архівах.
Крім того, покупцеві доведеться заплатити за оформлення нотаріального акту - головного правовстановлюючого документа. Ці послуги коштують в Болгарії близько 500 євро.
Разом додаткові витрати складають в середньому близько 4% від суми угоди.

щорічні податки

Вони визначені в розмірі 0,15% від вартості придбаної вами нерухомості. Необхідні цифри на початок кожного року надає податкова інспекція. Попереднє повідомлення місцевої податкової адміністрації про факт набуття або споруди нерухомості проводиться шляхом подачі відповідної (і своєчасної) декларації.
Крім того, потрібно бути готовими до того, що доведеться платити також податок на благоустрій та вивезення сміття. Як правило, муніципалітети визначають його в 2% вартості вашої нерухомості.

Додаткові витрати

Крім податків, потрібно бути готовим до того, будуть і інші статті витрат на утримання вашої болгарської нерухомості. Так, в житлових комплексах передбачається додаткова плата за утримання басейнів, спортивних майданчиків, дворових територій, охорони і т.д. Щорічні внески встановлюються керуючою компанією, і прив'язані до ваших квадратним метрам.
При цьому часто дилери, які пропонують нерухомість, надають спеціальний ознайомлювальний тур, вартість якого при здійсненні факту покупки повертається покупцеві.

Правила оформлення нерухомості в Болгарії

Як вже зазначалося раніше, правовстановлюючі документи - це посвідчення права власності і відповідний нотаріальний акт. Ці офіційні папери оформляються нотаріусом за місцем розташування об'єкта угоди.
Акт про зміну власника підписується продавцем і покупцем, причому їх підписи також завіряються нотаріально. При цьому нотаріусу повинна бути представлена ​​виписка з госрееестра державної власності, яка необхідна для перевірки як чистоти самої угоди, так і фактичної приналежності об'єкта нерухомості продавцю. Ця процедура також супроводжується наданням оцінки вартості об'єкта з боку територіального податкового органу.
Наступним етапом є передача нотаріусом всіх необхідних документів до районного суду. Місцевий суддя вносить необхідні зміни в державному реєстрі та робить відповідну позначку в нотаріальному акті.

Купівля нерухомості без відвідування країни

Це цілком реально. Досить лише визначитися з об'єктом нерухомості і постаратися з'ясувати порядність компанії, яка виступає в ролі продавця. Потім процедура передбачає внесення передоплати, підписання договору та перерахування необхідної суми на наданий вам рахунок. Також необхідно оформити довіреність, яка надає можливість збору та оформлення всіх необхідних документів.

Можливі доходи від оренди болгарської нерухомості

Всі технічні питання, пов'язані з орендою вашої знову придбаної власності в Болгарії, можна доручити місцевої керуючої компанії. Вартість її послуг залежить, перш за все, від привабливості об'єкта та періоду здачі його в експлуатацію стороннім суб'єктам. Зокрема, останній показник дуже характерний певною сезонністю - влітку популярно Чорноморське узбережжя, а взимку - гірськолижні курорти. У Софії і великих містах попит може бути стійкий протягом всього року. При цьому загальні ставки не дуже великі, і з їх допомогою, як правило, можна тільки покрити загальні витрати на утримання: орієнтовно прибутковість від оренди становить 6-10%. Для комерційної нерухомості цифри трохи вище - до 18%.

Додаткова інформація для іноземців

При вкладенні в болгарську нерухомість понад 500 тис. Євро ви отримуєте право посвідки на проживання. Якщо ж ви захочете продати свою власність в Болгарії, то готуйтеся заплатити 15% від маржі між вартістю при покупці і продажі. Це правило діє відносно тих власників, які володіють нерухомістю менше 5 повних років.
Підводячи підсумки, можна виділити основні етапи придбання нерухомості в такій країні, як Болгарія:

  1. Вибір вподобаного об'єкта;
  2. Резервування (передбачає заставу в 1-2 тис. Євро);
  3. Укладення попереднього договору;
  4. Нотаріальне оформлення.

Цікаві статті:

1. Чи варто купувати в Болгарії квартиру

2. Купівля нерухомості в Болгарії плюси і мінуси

3. Купуємо новобудову. На що звернути увагу в першу чергу

4. Купити квартиру в новобудові або в старому будинку: за і проти

5. Зняти квартиру: поради потенційним орендарям

Коментарі

Залишити коментар

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online