Хірурги НДІ Скліфосовського роблять унікальні операції з видалення пухлини головного мозку


фото: www.mos.ru

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Операції проходять без використання голок і хірургічних інструментів

Ще зовсім недавно подібні операції здавалися фантастикою. Неспеціаліст навряд чи зможе собі уявити, як хірург може видалити пухлину головного мозку, не розкриваючи череп пацієнта. Проте, лікарі Центру радіохірургії НДІ швидкої допомоги ім. М.Скліфосовський змогли зробити казку бувальщиною. А допомогло їм у цьому новітнє медичне обладнання - «гамма-ножі». Унікальність операцій, що проводяться лікарями НДІ з лютого цього року, по достоїнству оцінив мер Москви Сергій Собянін під час відвідування інституту.

- Всі знають НДІ ім. М.Скліфосовський як клініку «швидкої допомоги» в першу чергу, але ця клініка - провідна в місті по цілому ряду напрямів, в тому числі і в радіохірургії, - повідомив Сергій Собянін. - Коли ми проводили модернізацію клініки, закупивши сюди більше 1 тис. Одиниць медичного обладнання, була закуплена і установка «гамма-ніж», яка дозволяє робити операції з видалення пухлини мозку без розтину черепної коробки. Це, звичайно, унікальні операції. Таких установок лічені одиниці в Росії. В цьому році з її допомогою буде зроблено 150 безкоштовних операцій.

За словами Сергія Собяніна, у всій Росії існують лише чотири «гамма-ножа». Два з них знаходяться в Москві - в НДІ швидкої допомоги імені Н.В. Скліфосовського і НДІ нейрохірургії імені М.М. Бурденко.

«Гамма-ніж» - це хірургічна установка, призначена для лікування патологічних утворень (пухлин) в головному мозку без трепанації черепа. Замість розтину черепної коробки чудо-техніка «атакує» уражені клітини спрямованим радіоактивним випромінюванням, яке руйнує ДНК пухлинних клітин. При цьому опромінення здорових тканин мозку і всього тіла зводиться до мінімуму. Операція виконується в амбулаторних умовах, вона абсолютно безболісна і не навіть не вимагає госпіталізації пацієнта. У більшості випадків достатньо єдиного сеансу радіохірургії, який триває від 20 хвилин до 4 годин.

Перша подібна операція в Центрі радіохірургії НДІ Н.В. Скліфосовського була проведена 8 лютого. До теперішнього часу хірурги центру прооперували вже 11 москвичів. Цього року заплановано проведення 150 операцій, а в перспективі планується щорічно виліковувати до двох тисяч пацієнтів.

Вартість складає в середньому 240 тисяч рублів, це в 10 разів дешевше, ніж за кордоном. Однак москвичі можуть розраховувати на безкоштовну допомогу з коштів міського бюджету.

Крім того, Сергій Собянін розповів і про те, що в цьому році в НДІ ім. М.Скліфосовський добудовується центр для випробування нових фармпрепаратів.

- Це дуже важливий напрямок в силу того, що в Росії активно діє програма імпортозаміщення для того, щоб ці ліки виходили на ринок, їх потрібно відчувати. З запуском цього центру ми позбудемося залежності від іноземних лабораторій і навіть можливої ​​дискримінації російських препаратів. Сподіваюся, що ми в цьому році запустимо цю лабораторію в повному обсязі, - зазначив мер.



BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online