Шахрайство з картками ПриватБанку: нові виверти шахраїв

  1. Ловля на "інтерес"
  2. Як же захиститися від шахраїв?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Винахідливість і тяга до "легких грошей" штовхає шахраїв придумувати все нові схеми "порівняно чесного відбирання грошей" у критичних клієнтів "Приватбанку", пише Internetua .
Всі вони базуються на елементарному незнанні клієнтами основних правил безпеки при роботі з платіжними картами.

Ловля на "інтерес"

Варто також розуміти, що шахраї - чудові психологи, які майстерно грають то на людській жадібності, то - на елементарному цікавості. В результаті в соціальних мережах, на різних інтернет-форумах і сайтах з'являються оголошення подібного характеру:

Нічого не підозрюючи люди роблять фотографії своїх карт , Та ще й постачають їх спеціальним захисним CVV-кодом, розташованим на зворотному боці картки. А потім викладають їх на загальний огляд. Більше шахраям нічого і не потрібно! Адже номера карти, терміну її дії та CVV-коду цілком достатньо для того, щоб провести в Інтернеті платіж і зняти з Вашої картки всі гроші.
У разі ж, якщо включена захист 3D Secure, то на фінансовий номер телефону клієнта "ПриватБанку" прийде код підтвердження платежу. І шахраї будуть полювати вже за ним, намагаючись вивідати у довірливого клієнта "день народження" його карти.
Ще більш оригінальний спосіб зустрівся в соціальній мережі "ВКонтакте", так популярної зараз в середовищі молоді. Шахраї оголосили конкурс, на якому запропонували сфотографувати кредитну карту з двох сторін і надіслати на вказану ними електронну адресу. Нібито таким чином буде розігруватися новенький iPhone7.
Скількох довірливих простаків вдалося обдурити таким чином - невідомо. Однак пошук їх - триває.

Як же захиститися від шахраїв?

Для того, щоб не стати жертвою, необхідно дотримуватися кількох простих, але в той же час ефективних правил.
1. Ніколи і нікому не показувати без крайньої потреби свою карту. Це не означає, що не варто розплачуватися їй в магазині. Але ось CVV-код на зворотній стороні картки бажано або заклеїти чимось непрозорим, або просто стерти, попередньо записавши його в надійному місці (тому що він може Вам знадобитися).
2. Якщо Вам телефонують, ніколи не називайте параметри своєї карти: номер, термін дії, CVV-код або PIN-код. Їх можуть питати лише шахраї. Працівники банку ніколи не уточнюють такі дані по телефону.
3. Якщо раптом Вам прийшла СМС-ка в якій Вам пропонують "підтвердити оплату ХХХХ грн.", А внизу - знаходиться код підтвердження з шести або восьми цифр - ніколи не називайте його нікому.
4. Якщо Ви не робите платежі в Інтернеті - відключіть можливість проведення подібних платежів з Вашої картки. Для цього досить встановити в інтернет-банку "Приват24" або за допомогою онлайн-підтримки нульовий ліміт для інтернет-платежів. Тоді Ваші гроші точно не знімуть таким способом.
Однак шахраї не стоять на місці, постійно придумуючи щось нове. Тому пильність і знання правил карткової безпеки - основна зброя в боротьбі з ними!

Як же захиститися від шахраїв?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online