Правила реєстрації новонародженого за місцем проживання одного з батьків, які документи потрібні, опис процедури

  1. Що необхідно врахувати при реєстрації
  2. Правила реєстрації новонародженого
  3. Пакет документів для прописки
  4. Відмінності реєстрації за місцем проживання дитини від реєстрації дорослого
  5. Про які документах також не можна забувати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Народження малюка є дуже радісним і довгоочікуваною подією в будь-якій сім'ї Народження малюка є дуже радісним і довгоочікуваною подією в будь-якій сім'ї. Через деякий час після повернення мами з новонародженим малюком до рідного дому, варто почати оформлення документів на нову людину. Для нього важлива наявність декількох основних документів:

  • поліса обов'язкового медичного страхування;
  • свідоцтва про народження;
  • свідоцтва про пенсійну страховку;
  • свідоцтво з ІПН;
  • прописка за місцем проживання.

Прописка новонародженого має свої особливості і деякі відмінності від прописки дорослого.

Що необхідно врахувати при реєстрації

На даний момент проблема оформлення прописки новонародженого є особливо актуальною. Причиною тому служить відсутність всіляких труднощів, адже її наявність значно спрощує прийняття та зарахування крихти в садок або школу, отримання всіляких субсидій, які слід молодим мамам. Саме з цієї причини, придбання реєстрації для новонародженого не варто відкладати.

Фактом прописки за місцем проживання маленької дитини є певний штамп, який ставиться в його свідоцтво про народження. Крім цього, вам можуть видати спеціальне свідоцтво, яке фіксує реєстрацію за місцем проживання.

Правила реєстрації новонародженого

Бувають ситуації, коли батьки зареєстровані в різних будинках Бувають ситуації, коли батьки зареєстровані в різних будинках. Тоді дитина повинна бути зареєстрована за місцем прописки одного з них. Неповнолітнього зареєструють з батьками або одним з них і ніяк інакше. З іншим найближчим родичем, наприклад, бабусею чи дідусем, новонародженого зареєструвати не вийде.

В законі не встановлено умова, з ким саме з батьків необхідно прописати малюка. Дане рішення приймається тільки його мамою і татом виходячи з оптимальних умов для житла, параметрів і розмірів квартири або будинку і наявності права власності.

Законодавство не визначає терміни для придбання реєстрації малюка за місцем проживання. Однак, важливо врахувати, що при допущенні власником житлового приміщення проживання на своїй території людини, офіційно не зареєстрованої в ньому, накладається санкція в розмірі від двох тисяч рублів і вище.

Щоб провести реєстрацію дитини за місцем проживання батька чи матері, зверніться в місцеве відділення паспортного столу за адресою прописки.

Пакет документів для прописки

Щоб придбати реєстрацію дитини, зберіть пакет з декількох документів:

При подачі документів необхідно присутність того з батьків, з ким буде проводитися прописка новонародженого.

Відмінності реєстрації за місцем проживання дитини від реєстрації дорослого

Щоб отримати реєстрацію для новонародженого за місцем прописки батьків, не потрібно отримувати угоди іншої групи громадян, в яку входять:

  • інші власники житлової площі;
  • інші громадяни, прописані за даним місцем проживання;
  • люди, які орендують цю квартиру.

Одним словом, для прописки дитини не важливі розміри приміщення і згоду інших людей, новонароджена дитина може бути прописаний до одного з батьків лише за їх власним рішенням. Навіть якщо у батька або матері відсутня постійна прописка, дитини зареєструють за місцем тимчасової прописки одного з батьків.

Про які документах також не можна забувати?

Свої перші документи новонароджена крихітка набуває вже при виписці з пологового будинку. Всі вони мають особливу мету, через яку видаються на руки матері.

  • Довідкою про народження називається тимчасове доказ про народження, є медичним. Вона діє лише протягом тридцяти днів. Таке доказ необхідно для отримання постійного свідоцтва про народження, яке отримують у відділенні органів ЗАГС. З цією довідкою також звертаються до адміністрації свого району для отримання одноразової допомоги у зв'язку з народженням дитини. У довідці вказується загальна інформація про новонародженого - день і час його народження, стать, акушер, що приймає пологи.
  • Лист №3 обмінної карти служить для пред'явлення його педіатра своєї ділянки. Педіатр заносить дані з цього листа в особисту карту дитини, вона зберігається в поліклініці за місцем проживання. Обмінна карта містить важливу інформацію про новонародженого: його параметри при народженні і при виписці, підлогу, загальний стан малюка, термін відпадання пуповини, щеплення, зроблені в пологовому будинку і можливе лікування дитини.
  • Лист №2 обмінної карти народила видається для пред'явлення її в відділення жіночої консультації, де спостерігалася мати дитини під час вагітності. Даний документ містить важливу інформацію про стан жінки до пологів, під час і після них, можливі ускладнення і проведене лікування.
  • Родовий сертифікат, що складається з трьох талонів. Першим талоном проводиться оплата за спостереження дитини в диспансері медичній установі протягом першого півріччя. Другим талоном оплачують наступне півріччя спостереження в диспансері. Останній талон залишається на пам'ять батькам і дитині.

Останній талон залишається на пам'ять батькам і дитині

Крім документів, які видаються на руки батькам дитини в пологовому будинку і його реєстрації за місцем проживання, для малюка необхідно оформити цілий ряд документів. Головним з них є свідоцтво про народження.

Щоб його отримати, необхідно звернутися до відділення органів РАЦС одному з батьків за місцем проживання або за місцем народження малюка. Для цього, необхідно зібрати пакет документів, до якого входять: паспорти батьків дитини, свідоцтво про шлюб при наявності, довідка про народження, видана в пологовому будинку.

Батьки дитини, які є подружжям, відзначаються в свідоцтві про народження своєї дитини при пред'явленні паспортів, свідоцтва про шлюб та довідки з пологового будинку (встановлення материнства). Якщо батьки дитини розлучені чи складаються в цивільному шлюбі, то при подачі заяви на отримання свідоцтва про народження вони повинні з'явитися разом. При цьому дані про батька будуть вноситися на підставі заяви матері або за актом встановлення батьківства . Якщо у дитини відсутній батько, то відомості про нього не вноситимуться.

При здійсненні офіційної реєстрації народження малюка, в свідоцтво заноситься повне ім'я дитини. Прізвище дитини заноситься відповідно до прізвищ батька і матері, ім'я вноситься згідно з рішенням його батьків, по батькові відповідно до імені батька дитини.

Отримання свідоцтва про народження можна відкладати. Законодавством чітко встановлені терміни отримання свідоцтва про народження державного зразка - тридцять днів з дня народження дитини. При цьому в законі передбачена реєстрація дитини до досягнення нею повноліття, при наявності медичного свідоцтва про народження. У разі втрати медичної довідки до досягнення дитиною одного року, на руки батькам видають нову, позначену як «дублікат». Якщо дитина вже досяг одного року, але не має свідоцтва про народження або медичної довідки, реєстрацією його народження будуть займатися лише після встановлення факту народження рішенням суду.

Крім свідоцтва про народження, в органах РАГС батькам видається довідка, що дозволяє отримувати дитячі посібники , Яка діє півроку. Після закінчення півроку після народження, не звернувшись до відділу соціальних допомог зі свідоцтвом про народження дитини та даної довідкою, батьки втрачають можливість отримання федеральних посібників.

Після отримання свідоцтва про народження, не забудьте внести ім'я дитини в паспорти обох батьків. Раніше таку позначку ставили лише співробітники органів ЗАГС і ОВД. На даний момент цим займаються інші служби - територіальні органи ФМС (Федеральна міграційна служба). Примітка в паспорті про наявність дітей має завірятися розписом посадових осіб і печаткою органу.

Придбання полісу обов'язкової медичної страховки для малюка не менш важливо. Згідно з чинною політиці, будь-яка дитина має право на отримання якісної медичної допомоги незалежно від місця його прописки і місця звернення.

Кожній дитині зобов'язана надати медичну допомогу будь-яка районна поліклініка, незалежно від прописки дитини та її місця проживання.

Незважаючи на те, що отримати належне лікування, молочні суміші та каші для своєї дитини в перше півріччя після народження ви зможете без підтвердження наявності медичної страховки, лише за спеціальним талону з медичного закладу за місцем реєстрації, його отримання також необхідно.

Полісом обов'язкової медичної страховки ви зможете обзавестися, вибравши страхову організацію, яка співпрацює з лікарнею Полісом обов'язкової медичної страховки ви зможете обзавестися, вибравши страхову організацію, яка співпрацює з лікарнею. У деяких поліклініках також можливо оформити поліс обов'язкового медичного страхування, якщо при лікарні є офіс компанії страховиків.

При оформленні поліса буде потрібно наявність паспорта матері або батька з позначкою про прописку за місцем проживання та свідоцтва про народження дитини. У день звернення до страхової організації за отриманням поліса обов'язкового медичного страхування, вам видадуть тимчасову довідку, яка буде дійсна до дати видачі постійного поліса.

Коли всі документи малюка зібрані, набагато легше і швидше отримати належні соціальні виплати, пільги і субсидії. Подбавши про отримання всієї документації заздалегідь, можна уникнути штрафів і судових розглядів. Удачі в оформленні документів!

Про які документах також не можна забувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online