Незолотий «Золотий Берег»: на 16 Фонтану виросте нова висотка між недобудовами, а одесити продовжують залишатися без прав на своє житло - Новини Одеси: останні новини і події в Одесі - Українська служба інформації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це повідомляє кореспондент Української Служби Інформації .

10 років очікування і будівельники з сумнівним минулим

Історія з довгобудом "Золотий берег" налічує вже більше десятка років. Загальна кількість квартир недобудови спочатку налічувало близько тисячі, було продано приблизно трохи більше половини.

Будівництво почалася в 2006 році компанією "Прогрес-Строй", а потім через рік зупинилася. У 2011 році ненадовго почали добудовувати секції, але потім довгобуд знову завмер. У 2017 році міськрада знову відвела землю під недобудованими корпусами, але вже третьої за рахунком структурі.

Кримінальну справу по "Золотому березі" і зникнення грошей пайовиків було відкрито в кінці 2012 року. На будинку було накладено арешт, але потім його зняли. У 2015 році несподівано будівництво отримала нову перспективу. На неї зайшла інша будівельна компанія через новий кооператив "Морський-1", яке грунтується не пайовики, а чотири людини, які мають відношення до добудови інших недобудов в рік - ЖК "Левітана" і "Гагарін Плаза". За нашими даними, така увага до будівництв "Прогрес-ладу" не випадково, фірма має щільний зв'язок із засновником "Прогресу" Олександром Селезньовим, але контролюють її зовсім інші люди. Зокрема, Олег Невзоров.

Відомо, що в березні нинішнього року одеська місцева прокуратура №1 направила до господарського суду області позов в інтересах територіальної громади міста до товариства з обмеженою відповідальністю з вимогою вилучити з незаконного володіння земельну ділянку на Фонтанській дорозі вартістю в 7,6 млн. Грн. Йдеться про фірму ОК "Платинум хаус", яку ЗМІ також пов'язують з Невзорова. Фірма намагалася легалізувати дерибан Санаторская землі через детальний план території. У той же час Олег Невзоров не має відношення до цього будівництва, її пов'язують з його родичами.

Нагадаємо, ще на початку 2000-х років "Укрпрофоздоровниця", яка володіла санаторієм, продала ряд його допоміжних будівель фірмі "Марс". Потім ТОВ "Марс" розбило свої будови на дрібні частки і "подарувало" 35 громадянам. Один із власників відділив свою ділянку від майнової частки і продав іншим особам, щоб отримати ще один гектар. Новими власниками мізерною (8/1000) частки санаторію стали 10 осіб. Після цього їм додатково виділили ще по 10 соток. Судові розгляди між прокуратурою, міськрадою і "власниками" будівель тривають досі. Як повідомляла пізніше депутат Одеської міської ради Тетяна Малихіна, всього через різні схеми було незаконно захоплено близько 4 га землі. За фактом захоплення землі в серпні 2014 року відкрили кримінальне провадження.

Фальстарт "Аква Марина"

Але повернемося до "Золотому березі". На сьогоднішній день кооператив "Морський-1" і компанія "ОДЕК Девелопмент", засновником яких є Олег Невозоров, поставили на будмайданчику свою охорону. За словами ряду інвесторів, під загрозою втрат своїх недобудованих квартир у них вимагають доплату від 10 до 24 тис. Дол. За вже куплені раніше квартири. Частина одеситів погодилися на ці умови, щоб отримати житло, а інших просто по суті викинули з кооперативу, так як вони відмовилися входити в нове об'єднання без визнання їх майнових прав. У підсумку, інвестори пішли судитися, але всі рішення виграє один за одним забудовник.

Скрін: рішення суду

Зараз ці одесити не можуть зрозуміти, чи існують їх квартири взагалі і не продані чи по другому разу, так як забудовник змінив адресу і нумерацію квартир. Цікаво, що старт продажів був ще до отримання землі, тобто за фактом без документів. Таким чином, з самого початку ЖК "Аква Марін" продавав житло без пакета документів.

Цікаво, що паралельно з кінця минулого року ведеться кримінальне провадження про махінації з недобудовою. Як зазначено в матеріалах рішення суду в ході слідства було встановлено, що згідно з договором про внесення цільового внеску, укладеного між ОК "ЖБК Морський-1" і ТОВ "Добробут" в 2015 році, був складений акт передачі функцій замовника недобудов. Надалі 13 травня 2017 року співробітник Одеського обласного філіалу КП "Центр державної реєстрації" всупереч ч. 2 ст. 331 Цивільного кодексу України зареєстрував права власності об'єкта нерухомого майна - незавершене будівництво ЖК "Золотий берег" з будівельною готовністю 30,74%.

Таким чином, державний реєстратор Одеської обласної філії КП "Центр державної реєстрації" ОСОБА-3 здійснив незаконну реєстрацію права власності на об'єкт нерухомості у вигляді незавершеного будівництва - багатофункціонального громадсько-житлового комплексу, - вважають слідчі.

Але на підставі цих документів було виділено землю, арешт не накладений, а квартири продовжили активно продаватися, а також забили палі на новий будинок. Таким чином, поки недобудовані будинки не здаються, вже з'являються нові інвестори іншого об'єкта під №2. Зараз же частина житла продана, а інвестори "старих секцій" продовжують судитися за своє.

Як повідомляла USIonline.com, будівництво "Набережного кварталу" на Фонтані заморожена .

Читайте нас в Telegram .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online