Коди статистики для IP: як отримати в 2019 році

  1. Реєстрація ІП в державних органах статистики
  2. Способи отримання кодів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

досить просто. Потрібно вчасно визначитися з видом діяльності, яким в майбутньому плануєте займатися, і для державної реєстрації ВП. Далі проходить сама реєстрація, після якої податкова інспекція передає дані про нового суб'єкта підприємництва до органів, ФФОМС і Службу статистики. Якщо перші дві інстанції подбали про те, щоб ІП отримав повідомлення про взяття його на облік поштою, то у випадку з останнім коди статистики для ІП потрібно отримувати самостійно.

Реєстрація ІП в державних органах статистики

Коди статистики насамперед пов'язані з: Коди статистики насамперед пов'язані з:

  • процедурою державної реєстрації суб'єкта господарювання як індивідуальний підприємець;
  • зі зміною місця реєстрації ІП;
  • відкриттям філій організацій;
  • зі зміною ПІБ власника індивідуального підприємництва;
  • процесом оформлення розрахункового рахунку на ім'я ІП (якщо такий необхідний).

Що таке коди статистики для ІП? Це документ, який підтверджує, що суб'єкт господарювання поставлений на облік в органах державної статистики.

Варто звернути увагу на те, що ІП або організація в обов'язковому порядку повинні надавати інформацію про свою діяльність в органи статистики. Якщо ви вирішите знехтувати цим правилом, то, швидше за все, вам доведеться заплатити адміністративний штраф.

Способи отримання кодів

Як отримати коди статистики для ІП? На сьогоднішній день існують наступні способи:

  1. Індивідуальний підприємець після офіційного відкриття своєї діяльності звертається до органів державної статистики з проханням поставити його на облік в даній інстанції і отримати повідомну лист про це.
  2. ІП звертається в приватну організацію, яка за певну винагороду організовує отримання і доставку номерів для свого клієнта. Це самий простий, швидкий і зручний спосіб.
  3. Росстат сам ставить на облік новоспеченого ІП і в письмовій формі повідомляє його про цю подію. На жаль, так відбувається досить рідко.

Що має на увазі реєстрація ІП в Росстат? Для цього необхідно подати сама заява про постановку індивідуального підприємця на облік в органах статистики Російської Федерації, а також копії таких документів:

  • паспорта;
  • ІН платника податків;
  • лист записи з ЕГРІП.

Завіряти в нотаріальній конторі відксерокопіювати екземпляри даних документів не потрібно.

Первинна реєстрація ІП в статистиці зазвичай безкоштовна. Випадки повторного іноді носять оплачувану характер, причому сума оплати такої послуги часто залежить від терміновості отримання повідомного листи.

Після подання до органів Росстату копій вищевказаних документів після закінчення деякого часу заявник отримує повідомну лист, в якому містяться:

  1. код Окатий для ІП;
  2. код ОКОГУ;
  3. номер Загальноросійського класифікатора підприємств і організацій (ЄДРПОУ);
  4. номер ОКТМО;
  5. ОКФС;
  6. код ОКОПФ для ВП.

Державне реєстрування індивідуального підприємця РФ триває не більше п'яти робочих днів. Згідно із законодавчими актами, підготовка повідомного листи про постановку ІП на облік в органах Росстату триває близько шести днів. Дані номери знадобляться ІП практично у всіх областях реалізації його господарської діяльності, починаючи з держреєстрації індивідуального підприємства та закінчуючи його ліквідацією.

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Що таке коди статистики для ІП?
Що має на увазі реєстрація ІП в Росстат?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online