Складання іспитів на отримання посвідчення водія фіксується камерою відеоспостереження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Начальник управління ДАІ управління внутрішніх справ Гродненського облвиконкому підполковник міліції Сергій Талатай зустрівся з представниками регіональних засобів масової інформації. В ході зустрічі йшлося про найактуальніші проблеми, пов'язаних з використанням автотранспорту, профілактикою дорожньо-транспортного травматизму, зниженням аварійності. Журналісти були дуже активні і задали безліч питань. Начальник управління ДАІ дав докладні відповіді на кожен з них.

Причини і наслідки ДТП
Сергій Валерійович повідомив, що в 2011 році основними цілями співробітників Державтоінспекції були зниження тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод. Здійснювався принциповий контроль за дотриманням швидкісних режимів, особлива увага приділялася фізичному стану водіїв, формування правової свідомості пішоходів, станом доріг і багатьох інших питань.
За словами керівника підрозділу, повністю вирішити всі наболілі проблеми не вдалося. Проте, ситуація із забезпеченням безпеки дорожнього руху покращилася. У порівнянні з 2010 роком на 10,9% зменшилася кількість дорожньо-транспортних пригод, на 8,5% і 15,3% - кількість людей, загиблих і постраждалих в них. Разом з тим, рівень аварійності зріс в Івьевского, Лідськом і Мостів-ському районах. Кількість загиблих в ДТП збільшилася в івьев-ському, Мостовському, Островецькому, Сморгонский, Гродненському і Жовтневому районі г.Гродно.
Більш ніж на 7% знизилася кількість ДТП, скоєних з вини нетверезих водіїв. зростання за цим показником допущений в Берестовіцком, Івьевского, Лідськом, Мостовському, Новогрудському, Островецькому, Слонімськом і Щучін-ському районах.
Ці тенденції фіксуються на тлі значного збільшення кількості автотранспорту на дорогах області, підкреслив Сергій Талатай. Число автотранспортних засобів, зареєстрованих в області, наближається до 500 тисячам. Також збільшилася кількість водіїв. У 2011 році видана 71 тисяча водійських посвідчень (плюс 47% до рівня 2010 року).
Аналіз дорожньо-транспортних пригод показав, що найбільш часто люди гинуть при наїздах на пішоходів, зіткнення і перекиданнях транспортних засобів. Основними причинами скоєння ДТП є порушення Правил дорожнього руху пішоходами, керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння, порушення правил проїзду пішохідних переходів і перехресть, керування транспортом водіями, які не мають водійського посвідчення. Найбільша кількість ДТП зареєстровано в вересні - грудні.
Як і раніше найбільш висока аварійність відзначається в містах та на дорогах республікан-ського значення. На автомобільних дорогах області загинуло 93 людини, 30 з яких - пішоходи.
Сергій Талатай підкреслив, що окрему увагу заслуговує зростання ДТП, скоєних з вини водіїв, які не мають посвідчень на право керування транспортними засобами. У цьому питанні обстановка ускладнилася в Берестовіцком, Вороновський, Лідськом, Мостовському, Новогрудському, Островецькому, Слонімськом, Сморгонский і Щучинському районах.
Особливу занепокоєність викликає аварійність з вини пішоходів, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння. У 2011 році скоєно 53 таких ДТП, в яких загинуло 19 і поранено 36 чоловік. 44% нетверезих пішоходів загинули в період з 20 до 24 годин. Зростання кількості таких загиблих стався в Островецькому, Щучинському, Волковиського, Корелічского, Жовтневому г.Гродно і Свіслоцький район.

контроль руху
Здійснюючи контроль дорожнього руху, співробітники ДАІ особливу увагу приділяли виявленню та припиненню найбільш грубих порушень Правил дорожнього руху, що безпосередньо впливають на безпеку руху і є основними причинами ДТП.
Для підвищення ефективності нагляду за рухом щотижня по п'ятницях, суботах і неділях задіюється найбільшу кількість особового складу. Щомісяця, зазвичай в передвихідні і вихідні дні, практикується обмін нарядів ДАІ ДПС між сусідніми районами або відпрацювання одного району силами кількох підрозділів області.
Для попередження аварійності на автомобільних дорогах республіканського значення нагляд за дорожнім рухом здійснювала-вляется так званими «відеодвійку»: фіксуються порушення Правил дорожнього руху співробітником ДАІ або дружинником в цивільній формі одягу або на автомобілі стандартного виконання, який знаходиться на значній відстані від місця несення служби нарядом ДАІ. Передаються дані про допущені порушення за допомогою технологій мобільного зв'язку та програм обміну миттєвими повідомленнями в режимі реального часу. Такі технічні новшевства вже випробувані і впроваджені в Волковиського, Івьевского, Лідськом, Слонімськом, Сморгонский і Щучинському районах.
Про ефективність проведеної роботи свідчить кількість виявлених перевищень швидкісного режиму більш ніж на 20 км / год, - вони становлять близько 71% від загальної кількості порушень швидкості. посилена і адміністративна практика щодо злісних порушників швидкісного режиму: 90% водіїв, повторно допустили протягом року перевищення швидкості, позбавлені права керування транспортними засобами.
Для комплексного відпрацювання автомобільних доріг області, посилення дисципліни учасників дорожнього руху, виявлення водіїв, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, вилучення з проїжджої частини нетверезих пішоходів і велосипедистів, збереження життя і здоров'я людей, нормалізації дорожньо-транспортної обстановки на території області регулярно проводяться спеціальні заходи « кільце »,« Фільтр »,« Мережа »,« Кордон »і« Пішохід ».
За 2011 рік загальна кількість порушень Правил дорожнього руху зменшилася на 13,5%. При цьому частка грубих порушень ПДР, які безпосередньо впливають на безпеку дорожнього руху, становить 57%, що вказує на підвищення результативності роботи дорожньо-патрульної служби.

Профілактика порушень ПДР
Одними з найважливіших факторів, що впливають на безпеку дорожнього руху, є активна профілактична і пропагандистська робота з населенням, пошук нових форм і методів формування у громадян позитивного ставлення до виконання вимог Правил дорожнього руху. В ефірі "Радіо Гродно" регулярно проводяться різноманітні вікторини, конкурси та ігри з Правил дорожнього руху. Інформація про проведені співробітниками ДАІ заходах розміщується на інтернет-сайті. Оновлення інформації на ньому відбувається щодня, розміщуються матеріали з місць дорожньо-транспортних пригод та інша корисна інформація. На сайті є такі рубрики, як "Питання-відповідь", "Прийом громадян", "Агітація і пропаганда", "Порушення і покарання", "Аварійність і статистика", конкурси "Автопод-сніжник" і "Кращий слоган". Будь-який громадянин може поставити під-прос начальнику управління ДАІ УВС.
Співробітники ДАІ регулярно проводять численні профілактичні акції з різними категоріями учасників дорожнього руху.
Сергій Талатай зазначив, що співробітники управління ДАІ приймають певні заходи і щодо вдосконалення існуючих схем організації дорожнього руху, створення належної дорожньої інфраструктури та безпечних умов для руху транспорту і пішоходів.
Відповідно до програм підвищення безпеки дорожнього руху на республіканських і місцевих автомобільних дорогах на території області в 25 місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод виконані заходи щодо вдосконалення умов дорожнього руху і забезпечення дорожньої безпеки. Для примусового зниження швидкості облаштовано штучними нерівностями типу "лежачий поліцейський" 165 місць і "шумовими смугами" 14 місць. "Для безпеки ми в деякій мірі жертвуємо комфортністю", -підкреслив начальник управління ДАІ області. У 2011 році завершили роботи з облаштування відповідними знаками небезпечних заокруглень доріг республіканського значення. У всіх комп'ютерних класах, де складаються іспити для отримання водійських посвідчень, є камери відеоспостереження. На навчальних автомобілях, на яких складаються іспити з практичного водіння, встановлені відеореєстратори, що дозволяє погашати будь-які конфліктні ситуації. Планується встановити камери відеоспостереження на всіх виїздах з обласного центру і з області. З ініціативи управління ДАІ посади співробітників дорожньо-патрульної служби з нашого і Дятловського районів передані в ДАІ г.Слонім, де утворений взвод дорожньо-патрульної служби, який несе службу в трьох районах.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online