Який штраф за стоянку і зупинку автомобіля на автобусній зупинці?

  1. Автобусна зупинка за правилами дорожнього руху
  2. Чи дозволена зупинка на зупинці
  3. Штраф за стоянку на автобусній зупинці в Україні
  4. Як уникнути штрафу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 90-х років минулого століття вид автобусних зупинок перетерпів значні зміни, та й дорожні правила поведінки для водіїв маршруток і водіїв звичайного транспорту також значно змінилися З 90-х років минулого століття вид автобусних зупинок перетерпів значні зміни, та й дорожні правила поведінки для водіїв маршруток і водіїв звичайного транспорту також значно змінилися.

Автобусна зупинка за правилами дорожнього руху

В даний час, автобусною зупинкою вважається певним чином позначене місце зупинки громадського наземного транспорту для посадки і висадки пасажирів.

Зупинка громадського транспорту позначається знаком «Автобусна зупинка» або «Місце зупинки автобуса», а також жовтою лінією на проїжджій частині дорожнього полотна. Цей знак ще носить назву «Знак зупинка громадського транспорту».

Автобусні зупинки найчастіше обладнуються лавками, сміттєвими урнами, навісом, пунктом продажу квитків, магазином і ін.

Розрізняють постійні автобусні зупинки, і на вимогу.

Постійні автобусні зупинки - це зупинки за розкладом маршрутного транспорту. Зупинки «на вимогу» - це зупинки, які здійснюються маршрутним транспортом за бажанням пасажира.

Згодом правила зупинки для звичайного транспорту посилювалися. Штрафи в Україні зростають постійно, і все частіше водій повинен лізти в свій гаманець для оплати дрібних порушень не дрібними купюрами.

Увага! Дозволено розворот на транспортній смузі і зупинці, але тільки в тому випадку, якщо ви не перетинаєте суцільну лінію.

Більшість водіїв скаржиться, що в міських умовах з ростом кількості автомобілів, складно знаходити місця для парковок і зупинок. Тим більше, 30 м від зупинки - нереально. Доводиться ризикувати в надії, що поліцейський їх не побачить.

Чи дозволена зупинка на зупинці

Зупинка на автобусній зупинці дозволяється тільки в тому випадку, якщо тривалість такої зупинки не перевищує 5 хвилин і необхідна для висадки або посадки пасажирів. Але цей маневр можна зробити лише при відсутності маршрутного транспорту, або ж забезпечення можливості їх безперешкодному проїзду.

Цікавий факт! Перший паркомат з'явився в 1935 році в США.

А ось виконати парковку біля зупинки громадського транспорту можна тільки за 30 метрів до посадкової площадки А ось виконати парковку біля зупинки громадського транспорту можна тільки за 30 метрів до посадкової площадки. При відсутності такого майданчика, за 30 метрів до знака зупинки протягом такого ж відстані після нього.

Співробітники дорожньої поліції швидко реагують на будь-які порушення такого роду. Тобто, похід в магазин на пару хвилин на «аварійку» - не той випадок, коли можна уникнути штрафу за стоянку на зупинці.

Якщо водієві потрібно зробити екстрену зупинку, то вона не повинна перешкоджати роботі маршрутного транспорту по посадці і висадці пасажирів. При аварійній ситуації, водій повинен включити «аварійку» і виставити знак аварійної зупинки" .

Пам'ятайте! Висадка і посадка пасажирів на остановкахвсе ж дозволяється, але тільки при дотриманні певних вимог.

Штраф за стоянку на автобусній зупинці в Україні

Якщо уникнути зупинки на зупинці громадського транспорту неможливо, то завжди варто враховувати можливість отримання штрафу.

Штраф за паркування на зупинці за українськими мірками - немаленький Штраф за паркування на зупинці за українськими мірками - немаленький. Наприклад, за порушення правил зупинки і стоянки, до 2012 року, водій платив штраф в розмірі 255 гривень. Зараз, починаючи з 2012 року, водій за стоянку на смузі зупинки громадського транспорту повинен викласти від 510 до 680 грн. Якщо ж штрафні санкції нічому не навчили, то за повторний проступок водій може позбутися права керування автомобілем.

Однак, з огляду на, що при певних обставинах, посадка і висадка пасажирів на зупинці все-таки дозволяється, ви можете уникнути отримання покарання.

Цікавий факт! Першим порушником правил парковки в світі став священик Норт.

Як уникнути штрафу

Потрібно розрізняти поняття зупинка і стоянка. Зупинка - до 5 хвилин. Стоянка - більше 5 хвилин.

Якщо вам потрібно, і ви зупинилися на зупинці маршрутного транспорту для висадки пасажирів або ж їх посадки - головною умовою буде не створення перешкод для громадського транспорту. Тоді і причин для накладення адміністративної відповідальності не буде. Тому, в тому випадку, коли парковка біля зупинки громадського транспорту вам необхідна, то варто, все-таки, зробити її за 30 метрів до цієї зупинки.

Також є цікава лазівка ​​в законодавстві України. Представник патрульної поліції має право виписувати протоколи на місці незаконної зупинки автомобіля. Але при цьому, він не може написати постанову без розгляду справи, так як воно має відбуватися в будівлі органів поліції за участю свідків, доказів, адвокатів і пояснень обвинуваченого. А винесену постанову без розгляду справи, є незаконним.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online