Робота і вакансії в Сербії для росіян і українців в 2019 році

  1. для щасливих
  2. Для звичайних людей
  3. Сезонна робота
  4. Дистанційна робота
  5. Чи потрібно знати мову
  6. Співпраця в газовій сфері
  7. Вартість проживання в Сербії
  8. Віза до Сербії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сербія - це не та країна, де можна з нічого заробити велику суму грошей. Рівень життя в Сербії трохи нижче, ніж на Україні і Москві, зарплати не суттєво більше, при цьому знайти нормально оплачувану роботу досить складно. Якщо вірити останнім даними, то безробіття в Сербії досягла 20 відсотків. Сербія - це не та країна, де можна з нічого заробити велику суму грошей

Храм Святого Сави в Белграді

Мінімальна зарплата в Белграді варіюється від 250 до 350 євро, при цьому прожитковий мінімум - 800 євро. У Чорногорії ситуація трохи краще, так як більша частина чорногорців живе за рахунок туризму: здають квартири туристам, продають саморобні сувеніри та пропонують екскурсії по місту.

Якщо ви вирішили знайти роботу в Чорногорії або Сербії, то вам доведеться зіткнутися з великою кількістю труднощів на своєму шляху. Дуже великий шанс того, що ви пошкодуєте про цей вчинок. Тому слід подумати і підрахувати всі «за» і «проти», щоб не опинитися, так би мовити, у розбитого корита.

для щасливих

Самий виграшний варіант - це коли вас запрошують працювати за контрактом в якусь компанію. В цьому випадку у вас буде гарантовано порівняно висока зарплата і нормальні умови праці, так як всі ці пункти прописуються в договорі, який ви повинні прочитати.

В цьому випадку у вас буде гарантовано порівняно висока зарплата і нормальні умови праці, так як всі ці пункти прописуються в договорі, який ви повинні прочитати

Детальна карта Сербії з позначенням автомобільних доріг

Якщо вам пощастило отримати таку роботу, то у вас буде зарплата в розмірі від 1000 до 4000 євро, соц. пакет, медична страховка, деякі роботодавці оплачують навіть послуги телефонного зв'язку, в окремих випадках ви можете отримати службову квартиру і автомобіль. Не думайте, що всі роботодавці такі добрі, кожен індивідуально становить контракт, а вам залишається уважно його читати.

Однак, шанс, що саме вам запропонують роботу за контрактом, що не дуже невеликий, так як дуже багато людей з Росії бажають там працювати. Росіяни люблять Сербія через комфортного клімату і доброзичливого народу.

Для звичайних людей

Цей варіант набагато реалістичніше, ніж попередній - пошук постійної роботи нарівні з місцевим населенням. Тут слід відразу вас попередити, ви повинні в ідеалі знати сербську мову, в іншому випадку віддадуть перевагу іншу людину, навіщо наймати працівника, який не може нормально спілкуватися з людьми.

Тут слід відразу вас попередити, ви повинні в ідеалі знати сербську мову, в іншому випадку віддадуть перевагу іншу людину, навіщо наймати працівника, який не може нормально спілкуватися з людьми

Приклад сербської ідентифікаційної картки

Однак на цьому список вимог не закінчується. Потрібно довести всім, що саме ви будете найкраще виконувати зазначену роботу, однак брехати теж не потрібно, так як рано чи пізно правда розкриється і вас можуть просто звільнити. Також вам варто приготувати певний пакет документів, щоб подати їх у спеціальну інстанцію, яка допоможе знайти вам роботу.

Дипломовані викладачі російської мови мають непоганий шанс знайти постійне джерело доходу. Також можна влаштуватися в фінансову компанію в російський відділ. Однак не слід думати, що у вас буде така ж зарплата, як і у інших. На ті гроші, які ви будете отримувати, ледь можна звести кінці з кінцями.

До речі, знімне житло компанія оплачувати навряд чи буде, так що розмір витрат у вас збільшиться в кілька разів.

Сезонна робота

Наступний варіант - це сезонна робота. Цей вид зайнятості буде актуальний більше в Чорногорії, так як в Сербії туризм слабо розвинений.

Цей вид зайнятості буде актуальний більше в Чорногорії, так як в Сербії туризм слабо розвинений

Сезонна робота зі збору винограду

Влітку - робота у моря, взимку - на гірськолижних курортах. Але і тут заробіток не дуже високий, ще й з урахуванням того як стрімко підвищуються ціни на продукти і житло. Проте, для тих, хто хоче трохи відпочити біля моря і при цьому хоч щось заробити - це відмінний варіант.

Сезонна робота в Сербії - робота, яка більше підійде для молоді. Це пов'язано з тим, що така робота відноситься до ряду непостійних, вона не має фіксованої зарплати і перспектив кар'єрного росту. Дорослі люди зазвичай хочуть, такий-сякий стабільності в житті.

Дистанційна робота

І четвертий, останній варіант - це дистанційна робота, тобто робота через інтернет. І четвертий, останній варіант - це дистанційна робота, тобто робота через інтернет Позитивних моментів тут багато: по-перше, ви не повинні з'являтися щоранку на робочому місці в якомусь офісі, можете вільно подорожувати по країні, головне, щоб зона дії інтернету не закінчувалася. По-друге, сума вашої зарплати цілком залежить тільки від вас самих, а значить, якщо напружитися, то ви можете заробляти цілком непогані гроші.

Мінуси - відсутність стабільного заробітку, якщо раптом впаде попит на ваші послуги, ви отримаєте мінімум грошей, що само собою недобре, так як вам потрібно оплачувати житло і щось є.

Якщо у вас є дух авантюризму, то такий вид роботи саме для вас. В іншому випадку краще не займатися цим видом діяльності, так як він приносить багато стресу і занепокоєнь. Адже ви ніколи не дізнаєтеся, чи будуть у вас замовлення на наступний місяць, а їсти хочеться завжди - і завтра, і через місяць.

Чи потрібно знати мову

Безумовно, це важливий факт. Роботодавець за краще працівника, який буде розуміти, що твориться навколо нього.

Співпраця в газовій сфері

На сьогоднішній день Сербія є учасником проекту «Південний потік». Якщо цей проект реалізують, то в Сербії з'явитися близько 2.5 тисяч робочих місць. Таким чином, у вас з'явиться відмінний шанс знайти постійну і добре оплачувану роботу.

Вартість проживання в Сербії

Вам доведеться змиритися з тим, що ви, як іноземець будете систематично витрачати чималі суми грошей. У цю суму входить: страховка, подача заяв на право перебування, збір за довгострокове перебування і багато іншого. Вам доведеться змиритися з тим, що ви, як іноземець будете систематично витрачати чималі суми грошей Цифри постійно змінюються, але одне сказати можна точно - влетять всі витрати в «копієчку». До речі, якщо ви приїхали працювати не один а з сім'єю, то податки платяться і за них теж. І що дивне - за дітей і інвалідів, потрібно теж платити.

Автолюбителям на замітку - бензин в Сербії дуже дорогий, так що немає ніякого сенсу брати з собою машину.

Віза до Сербії

Громадянам Росії і України віза для в'їзду до Сербії не потрібна , Їм знадобитися тільки закордонний паспорт. В окремих випадках, у вас можуть попросити пред'явити авіаквитки в зворотну сторону. Туристам в Сербії можна знаходиться без візи 90 днів.

Якщо ви відвідуєте Сербію на запрошення громадянина країни, то в такому випадки віза вам теж не знадобиться. Вам просто потрібно буде показати запрошення на перетин кордону. Копії запрошення не підійдуть - пред'являйте тільки оригінал.

Для роботи та легального перебування в країні вам потрібно буде оформляти робочу візу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online