Кленовий сироп

  1. Користь і шкода кленового сиропу
  2. Кленовий сироп в кулінарії
  3. Як вибрати кленовий сироп?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кленовий сироп - це концентрат кленового соку. З точки зору фізичних же властивостей кленовий сироп є напівпрозору тягучу рідину з приємним ароматом і дуже солодким смаком.

За канадським стандартам кленовий сироп повинен складатися як мінімум на 66% з цукру. Причому тут йде мова виключно про те цукрі, який залишається в сиропі після випарювання кленового соку (інший цукор, а заодно і «синтетику» додавати заборонено). До слова, для виробництва 1 літра кленового сиропу треба «винищити» близько 40 літрів кленового соку, який, як відомо, набагато солодший березового - раз в десять, судячи по калорійності (в середньому 261 ккал проти 22 ккал на 100 грамів продукту).

Майже весь кленовий сік - близько до 100% - добувається в Канаді і США. Причому на частку США припадає не більше 10%, решта «викачують» з канадських цукрових кленів.

Користь і шкода кленового сиропу

Крім цукрів кленовий сироп містить в собі цілу «гору» поживних речовин, деякі з яких настільки унікальні, що їх немає більше ні в одному натуральному продукті харчування.

Згідно з результатами останніх досліджень, проведених американськими вченими з Род-Айленда, в канадському кленовому сиропі міститься 54 корисних компонента. Причому цілком імовірно, що це не межа. Адже ще зовсім недавно вчені були переконані, що в кленовому сиропі знаходиться не більше двадцяти компонентів, здатних принести користь людському організму.

І що найцікавіше - на даний момент достовірно відомо, що в кленовому сиропі є 5 речовин, які до цієї пори жодного разу не зустрічалися вченим в природному середовищі. Особливо виділяється з цих п'яти елементів Квебекол (Quebecol), який має солодкий смак, але відноситься не до вуглеводів, а до фенольной групі сполук. Що в свою чергу може допомогти людям з цукровим діабетом їсти солодке, але абсолютно безпечну їжу. По крайней мере, вчені і діабетики дуже на це сподіваються.

Додатково до всього один зі згаданих 54-х елементів (абсцизовая кислота) стимулює роботу підшлункової залози, завдяки чому даний орган швидше виділяє інсулін. Це означає, що з часом, можливо, вийде контролювати секрецію інсуліну, і тим самим значно полегшити життя діабетикам. До слова, саме ця речовина (хоча не тільки воно) дозволяє кленового сиропу, незважаючи на велику кількість вуглеводів, ставитися до продуктів з низьким глікемічним індексом.

Що стосується інших корисних компонентів кленового сиропу, то вони допомагають людині боротися із запальними процесами в організмі, очищають і зміцнюють кровоносну систему, знищують ракові клітини, зменшують темпи розвитку нейродегенеративних захворювань і призводять в бойову готовність всю імунну систему людини.

Ну і, звичайно ж, як ви вже, напевно, чули, кленовий сироп здатний підсилювати потенцію чоловіків, попутно знижуючи ризик отримати рак простати.

До шкоді можна віднести лише індивідуальну непереносимість і непомірність в їжі.

Кленовий сироп в кулінарії

Перш за все, слід сказати, що кленовий сироп є чудовою альтернативою всіляким варення та джеми. І це кожен день підтверджується мільйонами канадців і американців, які вживають кленовий сироп з млинцями, оладками і вафлями. Крім того, його нерідко додають в якості натурального цукрозамінника в напої, хліб, солодкі десерти, випічку, соуси, м'ясні страви, овочеві рагу і т.д.

В принципі кленовий сироп є універсальним покращувачів смаку. По крайней мере, так вважають жителі Квебека (Канада), які в день «Цукрового хатинки» (свято, що відзначається в сезон заготівлі кленового соку) варять пиво з сиропом, поливають кленовим сиропом омлет, шинку, квасоля та інші традиційні страви, а також готують з нього льодяники - аналоги наших «півників».

Як вибрати кленовий сироп?

Існує багато критеріїв, оцінивши які можна вибрати якісний кленовий сироп з тим смаком, який потрібен саме вам. Однак в наших реаліях для оцінки кленового сиропу досить і трьох критеріїв:

  • сироп повинен бути проведений в Канаді, бо там працює спеціальна державна комісія, в обов'язки якої входить контроль чистоти і справжності кленового сиропу
  • чим світліше сироп, тим ніжніше буде його смак і тонше аромат
  • сироп повинен бути дорогим (не дешевше 70 $ за літр)

Цього достатньо для знайомства з продуктом, а далі ви і самі зрозумієте, що для вас важливо, а що ні ...



Як вибрати кленовий сироп?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online