Заява про включення до реєстру вимог кредиторів при банкрутстві, порядок процедури

  1. Термін пред'явлення вимог кредиторів
  2. Черговість задоволення вимог
  3. Як включитися в реєстр?
  4. Де його можна подивитися?
  5. Коли він закривається?
  6. Виключення з реєстру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстр вимог кредиторів - це особливий офіційний документ, який має відношення до особі, опинився банкрутом Реєстр вимог кредиторів - це особливий офіційний документ, який має відношення до особі, опинився банкрутом. У ньому містяться дані (назва, реквізити, уточнення грошових зобов'язань, дата їх виникнення і розмір) про всіх тих, перед ким ця особа має непогашені зобов'язання.

Ведуть їх арбітражні керуючі і власники реєстрів. Причому реєстроутримувачі з'являються тільки при великій кількості кредиторів (понад п'ятсот). Призначений документ для того, щоб упорядкувати і систематизувати всі можливі виплати боргів при проведенні банкрутства.

Зміст статті

Термін пред'явлення вимог кредиторів

З одного боку, законодавством передбачена можливість включення до реєстру чергового кредитора в будь-який час. З іншого боку, все-таки є встановлений термін, якого варто дотримуватися:

  • Він дорівнює 30 календарним дням з моменту офіційного повідомлення про банкрутство.
  • Якщо проводиться процедура конкурсного виробництва, даний термін збільшується вдвічі, тобто становить 2 місяці.

Якщо кредитор пропустить цей термін (навіть якщо причина поважна), стягнути свій борг буде значно важче або взагалі неможливо. Всі ті особи, які подали необхідні документи в строк, зможуть взяти участь у зборах кредиторів, а отже, зможуть впливати на процес банкрутства і виробництва виплат.

Черговість задоволення вимог

згідно   ФЗ «Про неспроможність»   , є   певна черговість   , Згідно з якою задовольняються вимоги з реєстру згідно ФЗ «Про неспроможність» , є певна черговість , Згідно з якою задовольняються вимоги з реєстру.

Спочатку виконується виплата тих боргів, які визнані пріоритетними. Такими вважаються поточні, тобто позачергові вимоги (платежі і грошові зобов'язання), термін виконання яких вже настав.

Законом виділяються три черги:

  1. Погашення зобов'язань, які виникли внаслідок заподіяння фізичної шкоди (життю, здоров'ю), а також морального третім особам.
  2. Посібники для звільнених працівників організації-боржника, а також оплата їх праці (в тому числі і виплати за авторськими договорами).
  3. Інші вимоги щодо виплат боргів: виплати за тими зобов'язаннями, які були забезпечені заставою або майном збанкрутілого боржника, виплати зобов'язань та відрахувань з включенням відсотків, що набігли, відшкодування упущеної вигоди і отриманих в результаті цього збитків і штрафів.

Тільки після задоволення (в зазначеному вище порядку) всіх вимог проводиться виплата внереестрових боргів, тобто тих, про які було заявлено після закриття реєстру.

Як включитися в реєстр?

Щоб кредитор отримав свій борг, потрібно дотримуватися певного порядку внесення до реєстру. Щоб включення відбулося, по-перше, потрібно дотримуватися термін подачі заяви, по-друге, обов'язково дотримати форму подачі і проконтролювати повноту пакету документації, яка подається кредитором.

У заяві, що є основним документом в даному випадку, потрібно обов'язково вказувати:

  • повне найменування особи (організації), яке претендує на виплату;
  • назва (найменування) банкрута;
  • адреса, реквізити і номер справи.

Документи для скачування (безкоштовно)


Якщо вимога того чи іншого кредитора було подано із запізненням, відомості про нього заносяться в спеціальні зошити, що знаходяться у арбітражних керуючих.

Рекомендації по складанню заяви розглядаються на наступному відео:

Де його можна подивитися?

Як правило, в офіційних виданнях реєстри не публікуються Як правило, в офіційних виданнях реєстри не публікуються. Винятком на сьогоднішній момент є тільки газета «Комерсант» . Незважаючи на це, вважається, що інформація про банкрутство є відкритою для загального доступу. Також інформація про банкрутів і їх кредиторів заноситься в Єдиний федеральний реєстр вимог .

Якщо виникає необхідність уточнити стан справ з виплати боргів того чи іншого банкрута, слід звертатися до реєстроутримувачу (якщо такий є) або арбітражному керуючому з правильно оформленими вимогою. Після цього запитувана інформація надається цікавиться кредитору. У разі, коли розмір його вимог становить один відсоток і більше від загальної суми заборгованостей, такому кредитору направити прокуророві копію всього реєстру в письмовому вигляді.

Коли він закривається?

Після закінчення двох місяців після публікації інформації про банкрутство відбувається закриття реєстру вимог кредиторів, відповідно до закону РФ «Про неспроможності» (стосується тільки конкурсного виробництва). Коли це відбувається, робиться відповідна відмітка в реєстрі і його розділах із зазначенням дати цієї події.

Після цього вже ніхто не може внести свої вимоги, але це не означає, що такі «запізнилися» не отримають свої гроші, якщо після ліквідації підприємства ще залишаються кошти для погашення боргу.

Такі вимоги називаються зареестровимі.

Термін закриття визначається законодавством і становить два місяці з дня оголошення про неспроможність, якщо провадження у даній справі є конкурсним, і один місяць при звичайному або спрощеному банкрутство (коли процедура проводиться без участі боржника через його відсутність).

Виключення з реєстру

У більшості випадків всього майна боржника не вистачає для виплати вимог по боргах. Саме тому учасники реєстру можуть бути виключені з нього.

Для того щоб повідомити про виниклу необхідність виключення чийогось вимоги на виплату боргу, потрібно написати відповідну заяву. У цьому документі повинні бути вказані всі дані, які відносяться до описуваного в них питання.

Найголовніший чинник - це підстава, за яким передбачається виключити ту чи іншу вимогу. Воно повинно бути обґрунтованим і достатнім.

У ряді випадків визнати недійсними вимога можна шляхом скасування судового акта (шляхом оскарження в судах першої інстанції) або визнання його недійсним. Також це може статися в ряді інших випадків: саме рішення визнається неправильним, самі кредитори побажали виключення з реєстру, або кредитори змінюються.

Якщо відбулося скасування рішення за допомогою касаційної скарги, вона повинна мати підставу, яке є індивідуальним для кожного конкретного випадку, тому виділено з законодавства бути не може Якщо відбулося скасування рішення за допомогою касаційної скарги, вона повинна мати підставу, яке є індивідуальним для кожного конкретного випадку, тому виділено з законодавства бути не може. Одним з таких прикладів є заява про включення до реєстру при тому, що борг, який виставляється кредитором, виник вже після дати визнання боржника банкрутом.

Коли має не одна особа, а група осіб, які несуть солідарну відповідальність за зобов'язаннями спільного підприємства, кредитор може вимагати виплату як від одного, так і від іншого такого учасника. Крім того, заборгованість може стягуватися з усіх разом. Тому при виключення з реєстру одного з вимог виключаються і суміжні, які стосуються інших осіб-учасників виробництва.

Де його можна подивитися?
Коли він закривається?
Як включитися в реєстр?
Коли він закривається?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online