стадії банкрутства

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

стадії банкрутства

Як вивести підприємство з банкрутства? Як вийти з бізнесу через банкрутства? Як зробити так, щоб банкрутство не привело до розорення? Ці три питання визначають той широке коло питань, які вирішує банкрутство. У цій статті ми розглянемо стадії банкрутства і відповімо на головне питання: чи здатний цей правовий інструмент врятувати компанію від банкрутства?

Отже, які стадії банкрутства існують?

    • Стадія підготовки. На першому етапі важливо визначиться з тим, яку мету переслідує ваша компанія і відповідно підготувати компанію до цього (оцінити активи, пасиви, скласти список кредиторів)
    • Стадія стратегічного планування. Залежно від ваших цілей, потрібно скласти стратегію, яка б допомогла вам досягти поставленої мети. Планувати стратегію краще з фахівцями.

    • Стадія ініціювання банкрутства. Після того як стратегія обрана - банкрутство ініціюється (це може бути як сам боржник, так і дружній йому кредитор). На цьому етапі складається позовну заяву і віддається на розгляд до суду.
    • Стадія судового розгляду. Суд приймає заяву і призначає судове засідання, в ході якого вирішується обгрунтованість ініціації банкрутства. Призначається арбітражний керуючий для компанії.

    • Стадія спостереження. На цій стадії арбітражного керуючого аналізує фінансовий стан справ компанії і проводить всі необхідні, передбачені законом процедури. Стадія покликана допомогти директорам розібратися з боргами, давши необхідну відстрочку (до півроку).
    • Стадія фінансового оздоровлення. Ця стадія, знову-таки, покликана допомогти компанії розплатитися з боргами.
    • Стадія зовнішнього управління. На цій стадії робиться спроба зовнішнього управління компанії за допомогою іншого керівництва.

    • Стадія конкурсного виробництва. На цій стадії, якщо компанія вирішила ліквідуватися, відбувається розпродаж майна, матеріалів та інших активів компанії. З цих грошей, в першу чергу, віддаються борги працівникам, а в другу чергу, розплачуються з кредиторами.
    • Стадія мирової угоди. Ця стадія банкрутства можлива на будь-якому етапі. Суть процедури - компромісне рішення, до якого приходять боржник і кредитора, а також погашення основної заборгованості.
    • Завершення процедури банкрутства.

Отже, процедура банкрутства досить складна і розгалужена (в залежності від цілей процедури). Кількість стадій банкрутства може змінюватися в залежності від результату, який хоче отримати компанія. Якщо мета - швидка ліквідація, то можна використовувати спрощену схему банкрутства. Якщо мета - врятувати компанію, то потрібно використовувати всі надані відстрочки. Але, головне, що треба запам'ятати власнику компанії, це те, що банкрутства не варто боятися, а потрібно навчитися ним керувати.

Як вийти з бізнесу через банкрутства?
Як зробити так, щоб банкрутство не привело до розорення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online