послуги з проведення незалежної інвентаризації майна підприємств

  1. Незалежна інвентаризація, проведена співробітниками компанії «АрмЕд Ентрпрайс Груп», здійснюється в...
  2. ЯК ПРОВЕСТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЮ ПЕРЕД річної звітності?
  3. ЯК ОФОРМИТИ РЕЗУЛЬТАТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ
  4. Звернувшись в компанію «АрмЕд Ентрпрайс Груп», кожен клієнт може розраховувати на те, що незалежна...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Компанія «АрмЕд Ентрпрайс Груп» надає послуги з проведення незалежної інвентаризації майна підприємств для перевірки даних бухгалтерського обліку з фактичною наявністю товарно-матеріальних цінностей на підприємстві Компанія «АрмЕд Ентрпрайс Груп» надає послуги з проведення незалежної інвентаризації майна підприємств для перевірки даних бухгалтерського обліку з фактичною наявністю товарно-матеріальних цінностей на підприємстві.

Ключові цілі інвентаризації

Проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей може проводитися:

- для мінімізації ризику розкрадання майна підприємства
- при здійсненні контролю з боку кредиторів (банків, лізингових компаній та ін.)
- в рамках процедури аудиту по Російським стандартам і МСФЗ
- при проведенні Due Diligence при угодах M & A
- при банкрутстві підприємства

Незалежна інвентаризація, проведена співробітниками компанії «АрмЕд Ентрпрайс Груп», здійснюється в чотири етапи

  • підготовка документів, визначення методів інвентаризації, термінів і кола відповідальних осіб
  • перевірка фактичної наявності майна і складання інвентаризаційних описів
  • зіставлення отриманих даних з даними бухгалтерського обліку
  • оформлення отриманих результатів

ОБ'ЄКТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ

Врахуйте, що інвентаризації підлягає не тільки все майно установи, що належить йому на праві оперативного управління, а й усі види фінансових зобов'язань.

Крім того, інвентаризації підлягає майно, що не належить установі, але обліковуються на позабалансових рахунках (наприклад, майно на відповідальному зберіганні, в оренді чи отримане на переробку), і навіть майно, яке не врахували з яких-небудь причин, але воно при цьому знаходиться на території установи під час інвентаризації.

ЯК ПРОВЕСТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЮ ПЕРЕД річної звітності?

Перед початком інвентаризації матеріально відповідальна особа (людина, на відповідальному зберіганні якого знаходиться майно), дає розписку про те, що всі прибуткові і витратні документи на майно або здали в бухгалтерію, або передали комісії, підсумки цінності оприбутковували, а ті, що вибули - списали в витрата . На час інвентаризації всі операції по прийому та відпуску цінностей припиняються.

Комісія перевіряє наявність предметів, заносить відомості до опису (щонайменше в двох примірниках) або відзначає їх наявність в описі, заповненої автоматично. Наявність матеріальних цінностей можна перевірити кількома способами:

  • перерахувати;
  • зважити;
  • виміряти в метрах і ін.

Вага (або обсяг) навалочних матеріалів можна визначити на підставі обмірів і технічних розрахунків.

Щоб провести інвентаризацію розрахунків по фінансуванню, що знаходяться на особових рахунках, відкритих в органах казначейства чи кредитних організаціях, звірте залишки сум, які значаться на рахунках бухгалтерського (бюджетного) обліку, з даними виписок органів казначейства або кредитних організацій.

Інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей потрібно проводити в порядку розташування цінностей у приміщенні.

ЯК ОФОРМИТИ РЕЗУЛЬТАТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ

Найменування і кількість цінностей і об'єктів інвентаризації вказують в описах, які складають під час інвентаризації. Їх форми затверджені Наказом Мінфіну РФ від 30 березня 2015 року №52н .

Зверніть увагу, що скласти чорнову опис і потім переписати на чистовик не можна.

Незаповнені рядки в описах залишати не можна. По кожній сторінці інвентаризаційного опису повинен проводитися підрахунок кількості та сум за вказаними цінностям.

Описи підписують голова і всі члени інвентаризаційної комісії. Матеріально відповідальні особи дають розписку, що підтверджує, що комісія перевірила майно в їх присутності і що претензій до її членам немає.

У процесі інвентаризації нефінансових і фінансових активів складається «Відомість розбіжностей за результатами інвентаризації» (форма 0504092), в яку записують розбіжності з даними бюджетного обліку. Тобто недостачі і надлишки по кожному об'єкту в кількісному і сумовому вираженні.

На підставі цієї відомості складається «Акт про результати інвентаризації» (форма 0504835). Складання даних регістрів передбачено Наказом Мінфіну РФ №52н .

Звернувшись в компанію «АрмЕд Ентрпрайс Груп», кожен клієнт може розраховувати на те, що незалежна інвентаризація на його підприємстві або в його організації буде проведена з:

  • точністю ідентифікації майна і продукції
  • контролем майна
  • максимальною швидкістю на всіх етапах
  • з економією людських і матеріальних ресурсів

Замовити проведення незалежної інвентаризації клієнти можуть, звернувшись в офіс компанії або зв'язавшись з менеджерами «АрмЕд Ентрпрайс Груп» по телефону. У компанії узгодять зручний для клієнта час проведення інвентаризації і призначать конкретну дату.

ЯК ПРОВЕСТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЮ ПЕРЕД річної звітності?
ЯК ПРОВЕСТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЮ ПЕРЕД річної звітності?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online