Накопичувальне страхування в Україні - 2 частина

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вам необхідна така популярна сьогодні послуга, як страхування майна юридичних осіб (наприклад, обладнання або земельних ділянок)? Немає нічого простіше - треба лише звернутися за допомогою в компанію «Вершина» (www.vershins.ru). Тут працюють справжні фахівці, які оперативно та якісно зроблять свою роботу. Так що ви жодного разу не пошкодуєте про те, що прийшли саме до цього страхового брокера.

А сьогодні ми продовжимо вивчати ринок накопичувального страхування в Україні. Повторюся, я навіть не допускаю думки, що якась із компаній, що займаються страхуванням життя (багато з них, до речі, відносяться до потужних міжнародних фінансових груп), полює на заощадження наших співвітчизників. Серед всіх банків лайфові компанії викликають найбільше довіри. Навіть багато експертів, які нещадно критикують не тільки ломбарди і кредитні товариства, а й ризикові страхові компанії, називають страховиків життя найбільш порядними учасниками ринку фінансових послуг. Звичайно, і тут трапляються непорозуміння, але лише як якесь виключення, а не системне явище. Деяким заспокоєнням для громадян може служити позитивний світовий і вітчизняний досвід роботи лайфових компаній.

Якщо говорити про світову практику, то за останні років сто нам не відомі випадки, коли банкрутували фірми зі страхування життя. Та й в Україні цього не було навіть під час кризи. Експерти пояснюють, що нормативна база роботи страховиків життя прописана таким чином, що шахраям значно легше знайти застосування своїм величезним талантам в інших сегментах вітчизняного фінансового ринку. Зокрема, нинішнє законодавство для ризикових компаній часто дозволяє махінаторів наживатися, навіть не порушуючи закону. Саме тому в Україні на одну компанію зі страхування життя припадає п'ять ризикових.

Навіть якщо СК збанкрутує, в законодавстві передбачений чіткий механізм повернення коштів. «Страховик не покриває збитки за рахунок грошей з сформованих страхових резервів, - пояснюють нам фахівці. - У разі банкрутства, сформовані страхові резерви повинні бути передані іншій страховій фірмі (необхідне узгодження із страхувальником) або виплачені застрахованій особі ». Тут важливо додати, що резерви по страхуванню життя зобов'язані за законом перевершувати зобов'язання страховика перед своїми клієнтами (на будь-яку дату) хоча б на 5,0%. А чи дотримується лайфова компанія цієї вимоги, повинен ретельно і регулярно контролювати місцевий Держфінпослуг.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online