Орендуємо комірку у банку і складаємо договір

  1. Знайти вільну позицію
  2. Складає договір про оренду

Знайти вільну позицію

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вільні сейфи в банках є, ось тільки їх не так багато, так що новим клієнтам варто або бути готовими їздити до своєї осередку через все місто, або записатися в чергу в тому відділенні, яке оснащено депозитарієм і підходить за своїм місцем розташування. Як вже було зазначено, оператори колл-центрів можуть розповісти клієнтам, в яких відділеннях є вільні сейфи. У ПриватБанку оператори мають повну інформацію про наявність чи відсутність вільних осередків в тому чи іншому місті. «У Києві вільні комірки є у відділенні в Музейному провулку, по вулиці Некрасівській, вулиці Горького, бульварі Дружби Народів, вулиці Басейній та вулиці Вишгородській», - підказали в контакт-центрі банку. За словами оператора, в Одесі та Харкові вільні сейфи можна знайти в трьох міських відділеннях, в Дніпропетровську і Львові - в двох відділеннях банку. Повну інформацію про наявність депозитарних осередків готові надати і в Райффайзен Банку Аваль.

«У Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську немає вільних осередків, в Харкові є тільки одна комірка у відділенні по вулиці Театральній, 5», - розповіла співробітниця банку.

У Промінвестбанку є вільні комірки в одному київському, одному одеському і одному львівському відділенні. У Харкові все зайнято. Схожа ситуація в Укрсоцбанку - в кожному місті-мільйоннику (крім Донецька, де зараз банки не працюють) є лише одне відділення з вільними осередками.

Якщо у великих і найбільших банках вакантних осередків немає, може бути, вони є в банках середніх і невеликих? Дуже навіть може бути, просто треба з'ясувати, які банківські відділення є по сусідству. І подивитися, як організований там допуск до осередків. Розмір банку в даному випадку особливого значення не має - вміст комірок ніяк не пов'язане з фінансовими операціями банку. Так що навіть якщо банк зазнає труднощів з поверненням вкладів, на охорону сховища гроші все одно знайдуться.

Складає договір про оренду

Перед укладенням договору оренди клієнту краще особисто упевнитися в наявності депозитарію, а потім простежити, в якому стані осередки. «Наприклад, клієнта можуть відлякати: непрофесійний персонал, відсутність систем захисту приміщень банку, розташування самих депозитарних осередків (відкритий простір або легкодоступний приміщення)», -розповідає Станіслава Лічагін. Відвідавши депозитарій, клієнт вибирає необхідний розмір осередку, і після цього укладається договір. Для цього потрібні лише паспорт та довідка про присвоєння ІПН. Після підписання договору з банком, а також внесення застави клієнту видається комплект ключів від сейфа. Залежно від умов договору, депозитарій дозволено відвідувати лише орендареві або йому та його довіреній особі. Під час кожного відвідування клієнт обов'язково пред'являє паспорт. Часто разом з ключем видають і карту-пропуск в зону, що охороняється банку - за неї теж можуть попросити заставу (зазвичай від 100 грн.). Нерідко доступ до осередку можливий тільки при наявності відразу двох ключів - наявного у відповідального співробітника банку і того, що виданий самому клієнту. При укладанні договору оренди сейфа важливо звертати увагу на правила користування осередком (аж до часу перебування в ній), розмір осередку, термін оренди, відповідальність у випадку втрати ключа або порушення термінів оренди. Також в договорі зазвичай вказуються штрафні санкції. Перший штраф за втрачені ключі. В такому випадку банк забирає заставну суму - для виготовлення нового замка і ключів. Другий - це штраф за невиконання умов договору. Наприклад, за несвоєчасне звільнення осередку. В такому випадку банком нараховується штраф або ж подальша оплата за оренду осередку за кожен день прострочення. Це може бути і стандартна оплата за день, але деякі банки встановлюють підвищені в порівнянні зі звичайними тарифи - на 20-50%. Наприклад, стандартна сума оплати -5 грн. в день, а з урахуванням штрафних санкцій - 6-7,5 грн. До речі, зберігати в депозитарії можна далеко не все. «Клієнт зобов'язується не зберігати в сейфі зброю, боєприпаси, вибухові та вогненебезпечні матеріали, хімічні, наркотичні або радіоактивні речовини, а також інші предмети, вилучені з обігу відповідно до чинного законодавства. Або ті, що можуть завдати шкоди банку, його співробітникам, клієнтам, навколишньому середовищу, пошкодити сейф », - пояснила Марія Семенець, старший експерт відділу заощаджень і транзакційних продуктів ОТП Банку.

А якщо забути про осередок? Після закінчення терміну оренди банк вилучає цінності з банківського осередку, описує і передає в сховище, де вони і перебувають, поки не всполошатся власник або його родичі.

Якщо у великих і найбільших банках вакантних осередків немає, може бути, вони є в банках середніх і невеликих?
А якщо забути про осередок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online