Компанії замість ощадкнижки

  1. Чому банки хотіли б відмовитися від ощадкнижки
  2. Основні переваги ощадкнижки
  3. Переваги банківської карти
  4. Безпека використання банківської карти
  5. Ощадкнижка і послуга Сбербанк онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ощадкнижка - це символ віджилий своє століття радянської епохи або все-таки потрібне і корисне його спадщина? Втім, ощадкнижка це не тільки радянський атрибут, оскільки історія її появи сягає корінням ще в царську Росію, і в якійсь мірі вона є символом державного банку РФ.

З одного боку, ощадна книжка для багатьох людей, особливо похилого віку, є надійним і простим способом зберігання своїх заощаджень. Не потрібно розбиратися в нових технологіях, вивчати, як користуватися банкоматом і терміналом і вже тим більше, системою інтернет-банкінг. Але, з іншого боку, прогрес вимагає масового освоєння сучасних банківських технологій.
Давайте "без емоцій" розберемося, що ж зручніше і вигідніше для банку і нас, ощадкнижка або пластикова карта.

Чому банки хотіли б відмовитися від ощадкнижки

Банкам, та й самим клієнтам банку просто невигідно використовувати ощадкнижки. Для банку ощадкнижки - це додаткові чималі витрати на їх випуск і утримання кваліфікованого штату співробітників. Для клієнтів банку - це втрата часу на очікування в черзі, обмеження використання можливостей сучасних способів оплати і ряд інших незручностей, про які написано нижче.

Сбербанк докладає чималих зусиль, щоб вирішити обидві ці задачі. Подивіться, як стало комфортно в багатьох відділеннях банку, як зручно і швидко відбувається обслуговування, який ввічливий і уважний персонал. Видно, що банк "повернувся обличчям" до клієнтів. Згадайте, яким банк був років десять тому. Так чому б і нам не "повернутися" до банку і відмовитися від ощадкнижки? А замість неї оформити будь-який з численних вкладів або відкрити в банку пластикову карту, іноді абсолютно безкоштовно. Наприклад, пластикова карта Ощадбанку Maestro "Momentum" на даний момент оформляється без справляння плати за її обслуговування. Для пенсіонерів Ощадбанк пропонує карту Maestro "Соціальна" з нарахуванням відсотків на суми, що зберігаються там, також як і на особовому рахунку ощадкнижки.

Основні переваги ощадкнижки

Ощадкнижка виглядає досить скромно, але виготовлена ​​вона особливим друкарським способом і є бланком суворої звітності. Наприклад, як паспорт або водійське посвідчення. Купити ощадкнижку в кіоску можна. Кожен її листочок має водяні знаки і виготовлений зі спеціального паперу за особливою технологією.

Записи, виконані від руки або друкованим способом, засвідчуються підписом операційного працівника, що додатково захищає цю просту "книжку" від підробки. Це сильний аргумент на користь ощадкнижки. Психологічний вплив має і спосіб відображення своїх заощаджень. Надруковані або написані від руки цифри вселяють впевненість і надійність. Так по суті справи, так воно і є. Адже ощадкнижка - це юридичний документ, а внесена від руки запис з підписом працівника банку є лише додатковим підтвердженням цьому.

Всі реквізити, непоказні на вигляд містять повну інформацію про власника і відкритому на його ім'я особовому рахунку в банку. Провести операції з рахунку книжки ви зможете тільки за паспортом, якщо звичайно рахунок не оформлений на довірителя.

Дві великі літери поруч з номером - це серія ощадкнижки.
Номер ощадкнижки не плутайте з номером особового рахунку. Особовий рахунок складається з 20 цифр, саме його і потрібно вказувати при виконанні переказу грошей на ощадкнижку.
Крім прізвища власника, його імені та по батькові на першій сторінці можна знайти точні реквізити відділення Ощадбанку, що видав її та підпис працівника банку.
І найголовніше, на першій сторінці є синя кругла гербова печатка банку, довіра до яких у нас, напевно, на генетичному рівні.

З усього вище перерахованого виходить, що ощадкнижка - це досить ґрунтовний банківський документ, підробити який практично неможливо.
До речі, якщо ви міняєте паспорт, попросіть обов'язково в паспортному столі вказати колишні його реквізити, інакше зняти гроші з ощадкнижки буде проблематично.

Переваги банківської карти

Ось така вона ощадкнижка. Сказати, що це віджилий атрибут минулого буде досить необачно. За ступенем захисту ваших заощаджень, вона перевершує поки банківські карти. Але це єдиний аргумент на її користь.

Можна навіть не перераховувати всі переваг банківських карт. Зручність, простота використання, універсальність, компактність. А головне користуватися їй можна в будь-якому місці нашої країни і навіть за кордоном. Не потрібно більше ходити на пошту і вистоювати там годинами, щоб оплатити рахунок за телефон або комунальні послуги. Вже не кажучи про отримання пенсії.

Зайдіть в будь-яке відділення пошти і подивіться, скільки в чергах нудиться пенсіонерів. Що перешкоджає нашим бабуся і дідусям отримувати пенсію на картку? Новизна і складність її використання? Та ні нічого в цьому складного. Вставили картку в банкомат, набрали чотири цифри і отримали свою пенсію. Освоїли адже наші бабусі і дідусі стільникові телефони, а багато хто навіть з ноутбуком не проти провести час.

Безпека використання банківської карти

Безпека? Так, поки що є в цьому відношенні проблеми. Але все банки прикладають колосальні зусилля в цьому напрямку і з кожним днем ​​з'являються нові і нові рішення. І незабаром ця проблема буде повністю вирішена. Приклади, в усякому разі, вже є. Наприклад, в платіжній системі PayPal досягнуто досить високий рівень безпеки здійснення операцій. Кожен платіж проходить кілька ступенів перевірки і використовується ряд інших заходів захисту користувача.

Для багатьох пластикових карт, що мають можливість оплачувати покупки в інтернеті доступна тепер сучасна технологія захисту операцій по карті - Технологія 3-D Secure.
Самим же простим і надійним рішенням захисту своєї карти в середовищі інтернет є відкриття додаткової картки, так званої віртуальної банківської карти . Але за великим рахунком, самі власники банківських карт часом створюють грунт для різного роду махінацій. Чи багато хто читають правила, як безпечно користуватися картою, розміщені наприклад, на сторінках сайту Ощадбанку? Приділіть трохи часу, прочитайте уважно інструкції, які, до речі, постійно доповнюються новою корисною інформацією. Пошукайте іншу інформацію в інтернеті. Проявіть турботу про ваші гроші самостійно. Чому тільки банк повинен думати про вашу безпеку?

Погодьтеся, навіть вдома, ми ж не кладемо гаманець в передпокої. А вже велику суму взагалі намагаємося заховати так, що потім і самі не знайдемо. Чому б не бути нам уважніше при використанні банкомату, виключити можливість доступу сторонніх до пін-коду банківської картки, її номеру і іншими реквізитами? Не робити покупки на незнайомих сайтах і не відповідати на підозрілі листи і СМС. При найменших підозрах блокувати карту і негайно повідомляти про це в банк.
Виконуючи ці та ряд інших простих рекомендацій банку, ви самі вбережете себе від різного роду "сюрпризів" і полегшите роботу службі безпеки банку.

Ощадкнижка і послуга Сбербанк онлайн

Одним словом, банківська карта це дійсно зручно і вигідно. І відмовлятися від неї, значить залишатися жити в минулому столітті, в епоху дискових телефонів і чорно-білих телевізорів.

Як уже зазначалося вище, ощадкнижка є свого роду брендом Державного банку Росії. Історія її появи не має ніякого відношення до СРСР, а пов'язана з указом Миколи Першого, який вийшов ще в середині 19 століття. Цей аргумент може вплинути на тверде рішення Ощадбанку відмовитися від ощадкнижки раз і назавжди, і все-таки зберегти її, тільки адаптувати до сучасних умов.
Вже зараз можна за допомогою послуги "Сбербанк онлайн" перевірити стан рахунку ощадкнижки, виконувати з неї різні перекази і платежі через інтернет. Ви можете оплачувати рахунки за мобільний зв'язок, податки, штрафи і т.д. Але щоб скористатися такими можливостями необхідно оформити банківську карту, підключити послугу Сбербанк онлайн і "прив'язати" до неї особовий рахунок ощадкнижки.
Більш детальну, повну інформацію про це можна дізнатися у консультантів Ощадбанку.

Зверніть увагу на дату публікації статті, можливо, на даний момент частина інформації застаріла або змінилася.
Дата публікації: 25/06/2013



Індивідуальні сейфи Ощадбанку

Багато пенсіонерів отримують пенсію на ощадкнижку. Чи завжди є можливість у літньої людини йти в банк, особливо якщо банк не близько, а здоров'я неважливе? А ось, якщо оформити перерахування пенсії на карту, то можна додатково оформити і можливість отримувати вашу пенсію з карти в банкоматі близькій вам людині.


Що робити при втраті банківської карти

Карту можна загубити, її навіть можуть викрасти. Що робити в такій ситуації? Відразу ж потрібно заблокувати рахунок карти і звернутися у відділення банку видав вам карту і оформляти заяву.


Пін-код банківської картки

Для того, щоб користуватися картою "без проблем", потрібно добре запам'ятати код карти. Чотири цифри легко запам'ятати, якщо "зв'язати" з датою народження або іншою важливою подією. Пам'ятайте, що якщо ви три рази поспіль неправильно набрали шифр, карту банк заблокує.


Як безпечно користуватися карткою

Ощадкнижка відрізняється від карти тим, що скористатися їй може тільки власник. Карткою теоретично може скористатися будь-яка людина, що знає пін-код і має карту в руках. Але якщо дотримуватися правил і інструкції банку, то ймовірність такого можна звести до нуля.


Як отримати карту Ощадбанку

Якщо ви збираєтеся отримати карту в Ощадбанку, то поки банк пропонує деякі з них безкоштовно. За карту Ощадбанку Visa Electron доведеться вже заплатити 300 рублів. Річне обслуговування міжнародної платіжної картки Visa Classic / Mastercard Карта - 750 руб.


Оплата комунальних послуг через інтернет

Найголовніша перевага карти Ощадбанку перед ощадкнижкою в тому, що вам більше не потрібно щомісяця стояти годинами в чергах, щоб сплатити комунальні послуги. Це можна зробити через банкомати і термінали.


Переказ грошей на карту

Переказ грошей на карту можна виконати з вашого особового рахунку або вкладу. Особливо це зручно робити в системі інтернет-банкінг. Основні переваги такого способу перекладу наочність, швидкість і простота даної операції.


Система інтернет-банкінг

На сторінці "Сбербанк онлайн" в розділі "Вклади" вказані всі вкалади, в тому числі і особовий рахунок вашої ощадкнижки. Ви зможете через інтернет перевіряти надходження грошей на нього і навіть виконувати багато операцій. Наприклад, перевести частину грошей на карту і зняти їх потім в банкоматі, щоб не стояти в черзі до каси банку.

Так чому б і нам не "повернутися" до банку і відмовитися від ощадкнижки?
Що перешкоджає нашим бабуся і дідусям отримувати пенсію на картку?
Новизна і складність її використання?
Чи багато хто читають правила, як безпечно користуватися картою, розміщені наприклад, на сторінках сайту Ощадбанку?
Чому тільки банк повинен думати про вашу безпеку?
Чому б не бути нам уважніше при використанні банкомату, виключити можливість доступу сторонніх до пін-коду банківської картки, її номеру і іншими реквізитами?
Чи завжди є можливість у літньої людини йти в банк, особливо якщо банк не близько, а здоров'я неважливе?
Що робити в такій ситуації?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online