Компанії для дитини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

02.07.2014 02

Моя перша карта: де і як оформити карту дитині

Досвід зарубіжних країн, в яких основи фінансової грамотності починають робити щеплення з 5-6 років, показує, що операції, що здійснюються з використанням банківських карт, підвищують відповідальність дитини, більш того, такі діти в подальшому швидше адаптуються в сучасному світі, де все вирішують гроші. Але в Росії не кожен дорослий вміє користуватися банківськими картами, а дітей і поготів багато хто намагається не підпускати до грошей так довго, як це можливо. Мабуть тому, оформити банківську карту на дитину в Росії можна далеко не в кожному банку.

Навіщо потрібна карта дитині?

Звичайно, перш за все, карта потрібна не самій дитині, а нам - дорослим, щоб:

  • Забезпечити безпеку дитини. Адже носити з собою готівку не завжди безпечно, карта може вирішити цю проблему.
  • Забезпечити збереження грошей. Якщо її вкрадуть, або дитина її втратить, то її завжди можна заблокувати, і гроші не пропадуть.
  • Контролювати дитини. Даючи дитині готівку, ви не зможете точно дізнатися, куди він їх витратить. Карта ж з підключеною послугою смс-інформування завжди дозволить зрозуміти - що саме дитина купив. Також карта дозволяє встановити ліміт на здійснення операцій - ви самі визначаєте, скільки грошей зможе витрачати ваш син щодня, щомісяця.
  • Забезпечити безперервну фінансову підтримку дитині. Цей варіант для тих, чиї діти навчаються в іншому місті. Завдяки карті, ви будете впевнені, що у дитини завжди є гроші.
  • І, нарешті, просто привчити дитину до самостійності.

За буквою закону

Згідно ст. 28 Цивільного кодексу РФ, діти у віці від 6 до 14 років вправі самостійно вчиняти дрібні побутові правочини (до яких відносяться покупки в магазинах) на гроші, які надали їм батьки. Всі інші угоди за дітей в такому віці роблять батьки. А діти у віці від 14 до 18 років вже можуть здійснювати операції без згоди на те батьків або опікунів, більш того, вони можуть і відкривати вклади в банках. Правда, таким чином, вони можуть розпоряджатися тільки своїм власними доходами - стипендією, посібником та інше. Всі інші угоди, знову ж таки, відбуваються тільки за згодою представників.

Саме тому, в російських банках, дітям у віці до 14 років зазвичай оформляються тільки додаткові карти , А дітям старше 14 років за згодою батьків може бути оформлена і основна банківська картка.

Де, як і за скільки?

Отже, відкрити карту не дитини у віці від 6 років можна в банку Петрокоммерц, Нордеа-банку, МДМ Банку.

Якщо вашому чаду вже є 10 років, то можете звернутися за картою в Ощадбанк, ВТБ 24, Російський Стандарт.

У Банку Москви, Альфа-банку, Райффайзенбанку карти оформляються лише дітям з 14-річного віку.

Вам сподобається:

Для того, щоб оформити своїй дитині додаткову карту (буде прив'язана до рахунку вашої основної картки), необхідно звернутися в ваш банк з відповідною заявою. Додатково буде потрібно надати в банк паспорт дитини або свідоцтво про народження (для дітей до 14 років). З вас, природно, буде потрібно письмову згоду на випуск карти дитині.

Починаючи з 14-річного віку, дитина може сам оформити основну карту. При цьому, потрібно присутність одного з батьків або законного представника. Представнику також буде потрібно підписати письмову згоду на випуск карти дитині.

Кредитні карти випускаються лише з 18-річного віку, і то, обмеженою кількістю банків.

Що стосується вартості випуску та обслуговування карт для дітей, то вони нічим не відрізняються від «дорослих» тарифів. По суті банки взагалі не акцентують свою увагу на тому, що карти можуть бути випущені дітям. При цьому, додаткова карта на дитину обійдеться дешевше, ніж основна приблизно на 50% .Ще однією перевагою додаткової карти перед основною є той факт, що контролювати трансакції і встановлювати ліміти на операції можна тільки по додаткової карти, основна ж карта, випущена на дитину таких можливостей, на жаль, не надає.

Навіщо потрібна карта дитині?
Де, як і за скільки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online