Після зустрічі з Якимом області жителі Атирау покинули центральну площу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після зустрічі з Якимом області Нурланом Ногаевим жителі Атирау звільнили центральну площу, повідомляє Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу глави регіону.

Відзначається, що на зустрічі глава регіону запевнив присутніх, що звернення жителів, яке вони виклали в письмовому вигляді, буде розглянуто. При необхідності в рамках чинного законодавства будуть прийняті відповідні заходи, в тому числі звернення до вищих органів. На площі нога також сказав, що активісти переслідуватися не будуть.

Станом на 16 годин 15 хвилин за місцевим часом присутні покинули площу.

Станом на 16 годин 15 хвилин за місцевим часом присутні покинули площу

Нагадаємо, сьогодні, 24 квітня, на центральній площі Атирау імені Ісатая і Махамбета зібралися люди , Які висловили незгоду з нормами Земельного кодексу. За офіційними даними, на площі зібралося близько 650-700 осіб. З присутніми зустрівся керівник регіону - аким Атирауської області Нурлан нога. Учасникам мітингу були роз'яснені норми Земельного кодексу, а також запропоновано сформулювати свої пропозиції в письмовому вигляді.

Як повідомляв раніше Tengrinews.kz, з 1 липня 2016 року землі сільгосппризначення в Казахстані можна буде придбати на аукціоні. Це нововведення викликало хвилю обговорень в суспільстві з побоюванням того, що гектарами можуть заволодіти іноземні громадяни. Однак в Міністерстві національної економіки РК пояснили, що землю таким способом можуть купити лише громадяни Казахстану , Іноземцям надають можливість взяти її в оренду на 25 років.

"Наші громадяни задають питання: чи не вийде так, що прийдуть люди з великим достатком, іноземні інвестори, і викуплять всю землю? Ні одного міліметра, жодного сантиметра казахстанських земель сільгосппризначення жоден іноземець викупити не може. Законодавчі акти Казахстану йому такого права не дають. і у нас таких прецедентів немає і не буде ", - підкреслював віце-міністр національної економіки Каірбек Ускенбаев.

Наші громадяни задають питання: чи не вийде так, що прийдуть люди з великим достатком, іноземні інвестори, і викуплять всю землю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online