Молочний ряд «Багратіон-Улана»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Молочна продукція, що випускається на сході країни під брендом «Багратіон-Улан», користується підвищеним попитом у жителів регіону і далеко за його межами. Молочна продукція, що випускається на сході країни під брендом «Багратіон-Улан», користується підвищеним попитом у жителів регіону і далеко за його межами

Сьогодні на молокопереробному підприємстві, розташованому в селі Пролетарка Уланського району, пліч-о-пліч працюють кілька поколінь потомствених сироварів і маслоделов. Історія ТОВ «Багратіон-Улан» сягає своїм корінням до далекого 1929 році, коли був побудований «Російсько-казахський зразковий маслозавод». З моменту свого запуску підприємство спеціалізувалося на випуску вершкового масла і вершків. У 60-ті роки було запущено виробництво сиру. У наступному десятилітті продукції «Пролетарського маслосирзаводу» присвоюється Державний знак якості. Спочатку це був сир під назвою «Пікантний», а пізніше на підприємстві успішно освоїли технології виготовлення таких популярних сортів, як «Сулугуні», «Ліменської», «Костромський».
ТОВ «Багратіон-Улан» було засновано на базі заводу в селі Пролетарка в 2004 році, і з тих пір на молокопереробному підприємстві освоєно кілька десятків нових видів виробів. Випуск суцільномолочні продуктів, сирних виробів, сирів сичужних твердих і м'яких розсолів, а також різних видів вершкового масла і йогуртів в господарстві проводиться виключно на власній сировині.
Маслосирзавод є одним з підрозділів найбільшого селянського господарства регіону - ТОВ «Багратіон-Улан». За словами його керівника Олександра Воропая, тут дбайливо зберігають найкращі традиції і що не рік - запускають нові молочні проекти. Розповів фермер і про своєчасну допомогу держави в здійсненні далекосяжних планів сільгоспвиробників регіону.
Наприклад, завод в Пролетарці бере участь в регіональній комплексній програмі зі збільшення виробництва молока і молочної продукції, розробленої акіматом ВКО в рамках Плану нації «100 конкретних кроків». Закуп сировини з ферм і приватних подвір'їв здійснюється в суворій відповідності з нормоконтроль. Молоко проходить перевірку в спеціальній мікробіологічної лабораторії і тільки після цього йде у виробництво.
Головний технолог підприємства Валентина Касенова, яка пропрацювала на одному місці 42 роки, в свою чергу є главою трудової династії. Поруч з нею працюють син Сембай і дочка Фаїна. Минулого літа проходив виробничу практику на маслосирзаводі онук Владислав. Цього року хлопець завершує навчання в коледжі і, зрозуміло, на нього вже чекають на підприємстві.
Брати Ринат, Максат, Ришат Раїсової і їх другі половинки зайняті на фасовці молочної продукції. Камерою дозрівання сиру завідує Наталя Алімбаева, чоловік якої теж працює на маслосирзаводі.
На підприємстві впроваджена система менеджменту якості ISO: 2009 року на відповідність міжнародним стандартам. На одному з виробничих переділів з недавніх пір випускається курт під назвою «Степовий». На прилавках магазинів він не затримується, що не дивно, адже технологи заводу добре потрудилися над поліпшенням смакових якостей цього національного продукту.
На сусідній ділянці виготовляється лікувальний кисломолочний напій - нанолакт з додаванням вівсяного толокна і екстракту шипшини, розроблений технологами заводу в співавторстві з професором Східно-Казахстанської державного технічного університету ім. Д. Серікбаева Олександром Воробйовим. Продукт нового покоління, який надає загальне оздоровчий вплив на організм людини, запатентований.
Рік тому в обласному центрі відкрився торговий дім «Багратіон», де городяни мають можливість з перших рук, без посередницьких надбавок придбати якісні молочні продукти однойменного селянського господарства. Тут реалізуються не менш популярні у устькаменогорцев м'ясні вироби і напівфабрикати з яловичини, баранини і марала під торговою маркою «Багратіон-Улан».

Автор:

Світлана АБЕНОВА, Східно-Казахстанська область

00:36, 13 Січня 2016

Підписка

Скопіювати код

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online