Російської армії не вистачає військових

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При штатної чисельності в 1 млн. Чоловік в Збройних силах служить менше 700.000 чоловік. Це означає криза комплектування армії, виходом з якого може стати перехід до повністю контрактної армії за рахунок коштів на закупівлі зброї.

000 чоловік

Реальна чисельність Збройних сил (ЗС) України не менше ніж на 30% нижче, ніж офіційно оголошена штатна чисельність в 1 млн. Чоловік. Це випливає зі службової записки статс-секретаря Міноборони Миколи Панкова на ім'я міністра Анатолія Сердюкова, в якому пропонуються нові форми матеріального заохочення військовослужбовців замість чинного наказу №400, що встановлює надбавки за особливі умови служби.

Як випливає з цього документа, процитованого на сайті газети «Аргументи тижня», станом на квітень в Збройних силах було 160.100 офіцерів, 189.700 контрактників і 317.200 призовників, тобто всього 667.000 чоловік.

Джерело в Міноборони підтвердив існування такого несекретного документа, де наводяться саме ці цифри чисельності особового складу на квітень 2012 року. Він зазначив, що 667.000 чоловік - це не всі військовослужбовці, які служили в ЗС на цей момент; в їх число не включені військові медики, курсанти та викладачі військових училищ, офіцери, що знаходяться за штатом, і деякі інші категорії військових, але, якщо додати і їх, чисельність всіх військовослужбовців не перевищить 800.000 чоловік. Представник Міноборони від коментарів утримався, повідомивши, що військове відомство не коментує реальну чисельність ВС.

Ці цифри демонструють кризу комплектування ЗС Росії, в основному пов'язаний з припиненням розвитку контрактної системи, каже редактор Moscow Defense Brief Михайло Барабанов. Росія в змозі підтримувати необхідну чисельність ЗС тільки за рахунок контрактників, оскільки призовників занадто мало, не кажучи вже про їх якість, роз'яснює експерт.

Щоб підтримувати чисельність ЗС в 1 млн. Чоловік, потрібно мати 500.000 контрактників, тобто армію вже слід перетворити в основному в контрактну. Але на це немає ні фінансових ресурсів, ні, схоже, волі, каже Барабанов, зараз керівництво країни декларує збільшення числа контрактників до 420.000 до 2017 р при збереженні призову і чисельності армії в 1 млн. Чоловік. Тому, робить висновок Барабанов, у Росії немає альтернативи зниження штатної чисельності ЗС до 600.000-700.000 людина з відповідним скороченням числа частин і з'єднань, чіплятися за штатну чисельність ЗС в 1 млн. Немає сенсу.

Засоби для набору контрактників і позбавлення від призову можна було б знайти, скоротивши держпрограму озброєнь до 2020 р з 20 трлн. руб. на кілька трильйонів, вважає експерт Центру аналізу стратегій і технологій Костянтин Макієнко. Цих коштів вистачить для того, щоб набрати необхідні 450.000-500.000 контрактників і подбати про створення організованого резерву, говорить він. Скоротити можна ті програми, які в будь-якому випадку не вдасться виконати до 2020 р, наприклад програму закупівель транспортних літаків Ан-70, вважає Макієнко.

З 2008 р Міноборони закупило і побудувало 154.800 квартир, витративши на це понад 325 млрд. Руб., Повідомив заступник директора департаменту житлового забезпечення Міноборони Микола Мельников. Квартири отримали 129.700 військовослужбовців, 25.100 квартир розподіляється, в черзі на постійне житло стоять 49.600 чоловік.

/ За матеріалами vedomosti.ru /

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online