Чому дорожчають квартири в столиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Espreso.tv дізналося, чи можна купити квартиру в Києві за привабливою ціною з вигодою для себе

Столичний ринок нерухомості розвивається неоднорідно. Одні класи житла дорожчають, інші 一 залишаються стабільними. Разом з тим зростає і кількість пропозицій від забудовників на будь-який бюджет. Однак не зупиняються і програми розстрочок, які в останні роки користуються популярністю.

скільки будують

Котрий рік поспіль столичний ринок нерухомості потопає в пропозиціях забудовників. Тому на ринку існують кілька основних тенденцій. Перша一пропозицію житла зростає щорічно. На сьогодні за даними порталу Lun.ua продажі ведуться в 709 новобудовах. Пропозиція розподіляється нерівномірно, але до паритету вже не так далеко 一 39,5% новобудов на лівому березі і 60,5% на правому відповідно.

Друга тенденція一збільшення кількості новобудов різних класів в одному масиві і в мікрорайоні в радіусі декількох кілометрів. Для покупця це означає 一 можливість вибрати квартиру в тому районі, де виріс або який сподобався через розвиненої інфраструктури, транспортної розв'язки, скверів, парків і т.п. Раніше доводилося жертвувати локацією через відсутність новобудови потрібного класу, а тепер ця перешкода відпадає 一 новобудови на будь-який смак.

Третя一величезна кількість будинків, які вже здані в експлуатацію, і в них є вільні квартирі. Однак зазвичай 一 це великі квартири, 3-4 кімнатні, які розпродані під час будівництва. Разом з тим нерідко забудовники на них роблять акції і знижки, які подобаються покупцям.

Четверта一збільшення кількості прийнятого житла. за даними Держстату ця цифра досягла 1,7 млн ​​кв.м, що на 300 тис кв.м більше 2016 року. І разом з цим перевищило докризовий поріг 一 в 1,5 млн кв м.

Тому саме зараз 一 чудовий час купити квартиру як в готовому житло, так і в тому, що будується. Також є вибір з різними зручностями 一 інфраструктурою та іншими.

Як змінюються ціни

Ситуація на ринку цін виглядає неоднозначною, тому що в одних класах відбувається подорожчання в гривні, в інших падіння ціни в гривні. Однак спостерігається стабільність доларових цін. Тому розберемося з основними тенденціями на ринку. На сьогодні, згідно з даними порталу Lun.ua середня ціна на квартири в столиці 一 22 500 грн, мінімальна 一 15 100 грн. І, як видно в інфографіку, середня ціна виросла в порівнянні з початком року, а мінімальна впала.

І, як видно в інфографіку, середня ціна виросла в порівнянні з початком року, а мінімальна впала

Однак за класами цінова ситуація виглядає інакше. Наприклад, в класі "економ" вартість квадратного метра з січня по червень виросла на 2,9% в гривні. Однак в класі "комфорт" 一 приросту не відбулося 一 ціни залишилися без змін. Але в "бізнесі" спостерігається падіння на 4,2% в гривні, проте в доларовому еквіваленті залишилася стабільною. Така ж ситуація з "преміальним" житлом, де падіння цін склало 一 5,9%. Адже на початку 2018 го були коливання курсу гривні до долара, що розхитало ціни. Наприклад 一 в кінці січня курс наблизився до майже 29 грн / долар, а на сьогодні курс 26, 22 грн / долар. Тепер курс гривні відносно стабільний, тому ціни в гривні знизилися.

Тепер курс гривні відносно стабільний, тому ціни в гривні знизилися

Однак тим, хто планує купувати квартири в класах "економ" і "комфорт" варто поспішати з покупкою. Насправді існує ймовірність подальшого зростання цін, адже в останні роки відбувся відтік робочих рук в сусідні країни за кращим життям. Це змусило українських підприємців піднімати заробітні плати фахівцям будівельних і архітектурних спеціальностей, що розхитало вартість квадратного метра.

Як взяти розстрочку і не прогадати?

Забудовники який рік поспіль в різних класах житла пропонують розстрочку. Ця послуга користується попитом серед покупців. Адже на відміну від кредиту не потрібні ні довідки з місця роботи, ні інші документи. Термін розстрочки 一 до кінця будівництва чи інший період, зазвичай 18 місяців або навіть кілька років.

Розстрочка в новобудовах різних класів має спільні риси 一 в більшості випадків 50-70% сума першого внеску, а ось залишок розподіляється за різними схемами. Для прикладу візьмемо квартиру в новобудові площею 40 кв. м і вартістю квадратного метра 17 700 або 708 000 за всю квартиру.

У першому випадку виплата розраховується так 354 000 долл 一 50% виплачуються відразу, а залишок фіксується в гривні з прив'язкою до долара. На сьогодні при курсі 26,22 грн / дол 一 13 501 тис дол. При такому типі розстрочки подорожчання буде залежати від курсу гривні до іноземної валюти.

У другому випадку ті ж 354 000 一 50% виплачуються відразу, а залишок не фіксується до кінця угоди або будівництва. Тому суму подорожчання порахувати складно.

У третьому випадку якщо на руках у покупця повна сума, то ціна становить 17 700 за кв метр. Але якщо покупець відразу платить 50-70%, то забудовники попереджають, що вартість квадратного метра зростає в середньому на 2 тис грн. Тому 50% будуть не 354 000 долл, а 394 000 долл, оскільки вартість квадратного метра в останньому випадку 19 700 / кв.м. Залишок фіксується в гривні з прив'язкою до доларів.

Тому перед оформленням договору розстрочки варто проконсультуватися з юристом і вивчити всі тонкощі договору.

Як взяти розстрочку і не прогадати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online