Відповідальність за фіктивний шлюб

  1. Цілі укладення фіктивного шлюбу.
  2. Відповідальність за укладення фіктивного шлюбу.
  3. Чим загрожує фіктивний шлюб?

Цілі укладення фіктивного шлюбу.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо звернутися до Вікіпедії, то фіктивний шлюб означає наступне? «Фіктивний шлюб - це юридичне оформлення шлюбу без наміру створити сім'ю, але з іншими цілями, наприклад, отримання громадянства, пільг від державних або муніципальних служб. Фіктивний шлюб може полягати обома особами безкорисливо по відношенню один до одного або з придбанням одним із подружжя матеріальних чи інших вигод від другого чоловіка. »

Для чогось же укладають фіктивні шлюби? Існують різні причини:

  • для придбання незалежності від батьків і більшої свободи занять;
  • для розширення житлоплощі або отримання нового, більш дорогого житла в тому випадку, коли чоловік і жінка прописуються в аварійному або підлягає знесенню будинку;
  • для можливості приховати нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

Але, останнім часом, найбільш поширеним видом укладання фіктивного шлюбу став шлюб для отримання громадянства або фіктивної прописки. При цьому проживати в одній квартирі з фіктивним чоловіком або дружиною зовсім не обов'язково, а у відповідних органів відсутні повноваження по стеженню за життям і поведінкою подружжя або вимоги надати будь-які речові докази їх сімейного життя.

Відповідальність за укладення фіктивного шлюбу.

В даний час, згідно зі статтею 170 Цивільного кодексу (ЦК) РФ і статті 27 Сімейного кодексу (СК), фіктивний шлюб, якщо це буде доведено, вважається недійсним і до нього можуть бути застосовані наслідки нікчемного правочину за рішенням суду, включаючи анулювання запису про шлюб в актах цивільного стану з моменту реєстрації фіктивного шлюбу. У тому випадку, якщо особи, згодом, але до розгляду справи судом фактично створили сім'ю, то такий шлюб не може бути визнаний судом фіктивним (п. 3 ст. 29 СК РФ).
Але ось, зовсім недавно, депутати Законодавчих зборів Калузької області виступили з ініціативою ввести кримінальну відповідальність для мігрантів, які заради отримання легального статусу укладають фіктивні шлюби з введенням нової статті до Кримінального кодексу (КК) РФ «Незаконне отримання дозволу на тимчасове проживання в Росії, громадянства РФ ». На думку авторів ідеї, занадто часто гості країни стали вдаватися до послуг фіктивних дружин. І це дійсно так. Соціологи наводять дуже насторожує статистику: за їхніми даними кожен п'ятий шлюб в країні є фіктивним.
Багато країн давно борються з незаконною міграцією і супутнім шлюбним шахрайством. У США, Німеччині, Великобританії, Бельгії та інших країнах. Наприклад, в Німеччині людині, яка уклала фіктивний шлюб для отримання посвідки на проживання або соціальних пільг, передбачається три роки в'язниці і великий штраф. У США за аналогічні дії загрожує до п'яти років в'язниці і штраф до 250 тисяч доларів, причому це поширюється як на громадянина країни, так і на іноземця.
Але, заради справедливості, слід зазначити, що ця ініціатива не знайшла однозначного схвалення а, тим не менш, на чому б в результаті не зупинилися депутати, проблему треба вирішувати.
Правда виникає одна істотна проблема? як довести, що даний шлюб є ​​«липовими»? Якщо подружжя докладно про все домовилися, то довести, що їхній шлюб фіктивний, досить складно.
І тим не менше в Держдумі є кілька проектів постанов. Серед них пропозицію карати мігрантів, які заради отримання дозволу на тимчасове проживання (РВП) або громадянство вступають в фіктивний шлюб, великим штрафом (від 100 тис. До 300 тис. Рублів), примусовими роботами на строк до трьох років або позбавленням волі до трьох років . Законопроект уже знайшов підтримку в профільному комітеті Держдуми з цивільного, кримінального, арбітражного і процесуального законодавства.
Законопроект про кримінальне переслідування фіктивних шлюбів вже пройшов перші читання. Його подальшу долю вирішить наступне засідання Державної думи, яке відбудеться найближчим часом.

Чим загрожує фіктивний шлюб?

Перш за все, фіктивний шлюб? це незаконно, а всякі протиправні дії караються. Однак, за існуючими в даний час в Росії законам, єдине, що може загрожувати за здійснення такої угоди? визнання шлюбу недійсним. Але є і моральні складові. Для деяких саме слово «фіктивний» змушує відчувати себе збитковим. А яке чоловікові або дружині, якщо їм доводитися приховувати, що вони подружжя «понарошку»?
Але це ще не все. Досить часто доводиться розплачуватися за фіктивні відносини досить відчутно в тому випадку, коли наміри створити сім'ю не було тільки у одного з подружжя, так як цей недобросовісний чоловік на певний час створює видимість сім'ї, а отримавши бажане, різко змінює свою поведінку. Якщо всі документи справжні, то з юридичної сторони, шлюб вважається дійсним, а значить при розлученні один з подружжя може вимагати поділу майна або фінансових виплат і якщо ви розлучитеся, то вже ніхто не в змозі буде вам допомогти. Шлюб не може бути визнаний недійсним після його розірвання.
Вибір за вами. Вибір? це ваше право.

Ще почитати.

Якщо вкрали паспорт ...

Чим загрожує фіктивний шлюб?
Якщо звернутися до Вікіпедії, то фіктивний шлюб означає наступне?
Правда виникає одна істотна проблема?
К довести, що даний шлюб є ​​«липовими»?
Чим загрожує фіктивний шлюб?
Перш за все, фіктивний шлюб?
Однак, за існуючими в даний час в Росії законам, єдине, що може загрожувати за здійснення такої угоди?
А яке чоловікові або дружині, якщо їм доводитися приховувати, що вони подружжя «понарошку»?
Вибір?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online