Ректор інституту ім. Рєпіна: будь-яке рішення Мінкульту приймемо покірливо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Семен Михайлівський вважає, що об'єднання підрозділів Академії мистецтв зміцнить її статус.

На Раді з культурної спадщини ректор інституту імені Рєпіна (є частиною Академії Мистецтв) Семен Михайлівський попросив президента об'єднати інститут, наукову бібліотеку Російської академії мистецтв і Науково-дослідний музей при академії під його особистим керівництвом.

- Навряд чи можна говорити про те, що інститут, музей і бібліотека - це зовсім різні установи. 25 грудня на Раді з культури я озвучив свою позицію з питання об'єднання установ, що входять на сьогоднішній день в систему Міністерства культури, тому що вони розташовані в одній будівлі. Звичайно, всім відвідувачам цієї історичної будівлі не спадає на думку, що це різні юридичні організації. Мені здається, це доцільно. Якщо у музею і бібліотеки є інша позиція, їх вражає сама думка про те, що це можна об'єднати в одне, то, ймовірно, тоді це Міністерство культури має вирішувати. Будь-яка позиція, будь-яке рішення Міністерства культури нами буде прийнято покірливо, - заявив Михайлівський.

На думку ректора, у всіх підрозділів Академії мистецтв близькі цілі. Він також не бачить ніяких небезпек при об'єднанні ні для музею, ні для бібліотеки.

- Ніхто не збирається перепрофілювати їх діяльність, змінювати інтер'єри. Я не дуже розумію їхні побоювання, вони досить суб'єктивні. З іншого боку, ми не збираємося прискорювати цей процес. У нас нормальна взаємодія, але є ж якісь великі завдання. Це робиться для того, щоб зміцнити статус Академії мистецтв, - вважає Семен Михайлівський.

Нагадаємо, президент доручив міністру культури Володимиру Мединському до 1 червня визначити єдиного користувача будівлі на Університетській набережній, 17.

Директор Наукової бібліотеки Російської академії мистецтв Людмила Полякова вважає, що об'єднання трьох абсолютно різних за своїми завданнями організацій необгрунтовано . За її словами, наукова бібліотека академії - це самодостатній заклад, в фондах якого зберігаються справжні раритети, яким могли б позаздрити багато великих бібліотеки світу.

У свою чергу, співробітники Науково-дослідного музею Академії звернулися з відкритим листом до президента з проханням не допустити об'єднання. Автори листа наполягають на тому, що велика частина діяльності музею не пов'язана з діяльністю інституту, а перетворення його в підрозділ художнього вузу призведе до знищення музею. Крім того, до складу музею входять філії, які не мають ніякого відношення до навчального процесу в інституті ім. І.Є. Рєпіна, відвідуваність яких становить кілька десятків тисяч людей на рік.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online