Внески до ПФР для ІП без працівників

  1. Як розрахувати обов'язковий платіж для ІП
  2. Коли і яким чином стягуються додаткові платежі
  3. Хто з підприємців звільнений від сплати внесків
  4. Які строки внесення відрахувань

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо людина займається бізнесом в якості індивідуального підприємця, то він крім податків повинен вносити й інші обов'язкові платежі. В їх число входять відрахування до територіального органу Пенсійного фонду Росії (скорочено - ПФР) і внески до Фонду обов'язкового медичного страхування. Причому, платити за себе в ПФР підприємець зобов'язаний незалежно від наявності найманих працівників та обраної системи оподаткування.

Як і в попередніх роках, у 2017 році внески для підприємців до Пенсійного фонду складаються з двох частин. Обов'язкова частка з них сплачується незалежно від наявності доходу і його розміру. Додаткові ж відрахування матимуть місце при перевищенні сумою доходу певного порогу.

Як розрахувати обов'язковий платіж для ІП

Як розрахувати обов'язковий платіж для ІП

Насправді, все дуже просто. Потрібно перемножити між собою величину мінімального розміру оплати праці , Кількість місяців в році і ставку по внесках в ПФР, яка підприємця складе 26%. З 1 січня 2017 МРОТ вже становить 6204 рубля.

Тому, в результаті нескладних підрахунків отримуємо ту суму, яку підприємець повинен за себе заплатити, за умови, що він вів діяльність протягом усього 2017 року. Вона складе 19 356 рублів 48 копійок (6204 х 12 х 26%).

Якщо ж підприємець займався бізнесом тільки кілька місяців (наприклад, в разі реєстрації тільки в середині року), то внески платяться тільки за цей час. Припустимо, що людина працювала тільки три місяці. Тоді він повинен буде гарантовано заплатити до Пенсійного фонду суму в розмірі 4839 рублів 12 копійок (6204 х 3 х 26%).

Коли і яким чином стягуються додаткові платежі

Коли і яким чином стягуються додаткові платежі

Якщо дохід підприємця за результатами звітного року перевищить 300 тисяч рублів, то на суму перевищення він повинен нарахувати внески в ПФР за ставкою в 1%. Щоб зрозуміти механізм розрахунку наведемо такий приклад.

Припустимо, що за підсумками року підприємець заробив півтора мільйона рублів. Тоді з частини доходу в рамках трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів він заплатить уже згадані нами 19 356,48 рублів. З решти суми (1 200 000 руб.) В ПФР сплачується 1%, що складе 12 000 рублів. Таким чином, підприємцю в результаті доведеться внести 31 356 рублів 48 копійок.

Також потрібно пам'ятати, що загальна сума відрахувань до Пенсійного фонду в 2017 році не може перевищувати 154 851 рубль 84 копійки. Якщо підприємець нарахував собі внески в більшому розмірі, різницю доплачувати не доведеться.

Хто з підприємців звільнений від сплати внесків

Хто з підприємців звільнений від сплати внесків

Насправді серед індивідуальних підприємців сьогодні існує кілька пільгових категорій, які звільнені від відрахувань до ПФР.

В їх число входять:

  • люди, що проходять військову службу;
  • особи, які доглядають за дитиною до тих пір, поки їй не виповниться півтора року;
  • громадяни, які доглядають за інвалідом першої групи, дитиною-інвалідом або самотньою людиною, якій виповнилося 80 років;

Надання пільг передбачає повну відсутність підприємницької діяльності. Крім того, в свій орган ПФР потрібно буде надати і документи, що підтверджують право підприємця на пільги. Їх перелік бажано попередньо уточнити на місці.

Які строки внесення відрахувань

Якщо мова йде про обов'язкову частини платежів в ПФР, то її потрібно внести не пізніше 31 грудня 2017 року. Зробити це можна як однією сумою, так і рівномірними квартальними платежами. Додатково нараховані внески сплачуються до 3 квітня 2017 року. Якщо ж вчасно заборгованість не погасити, то на її суму буде нараховуватися пеня.

Страхові внески ІП в ПФР в 2017 році

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online