Іпотека в ощадбанку для ВП 2019: умови, калькулятор, відсоток

  1. Чи дає Сбербанк іпотеку ІП: вимоги
  2. Умови іпотечних програм для ІП
  3. Житлова нерухомість
  4. комерційна нерухомість
  5. Відсотки і надбавки
  6. калькулятор
  7. документи
  8. Порядок отримання іпотеки ІП в Ощадбанку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бізнес вимагає наявності матеріальних ресурсів для роботи, в тому числі різного роду приміщень. Іпотека в Ощадбанку для ІП дозволяє придбати на вигідних умовах житлову і комерційну нерухомість. Однак перед видачею такого кредиту банк проведе всебічну оцінку платоспроможності клієнта і його фінансової репутації. Розберемо докладніше, які програми іпотечного кредитування Сбербанк пропонує індивідуальним підприємцям, які умов і вимог.

Чи дає Сбербанк іпотеку ІП: вимоги

Чи дає Сбербанк іпотеку ІП: вимоги

Перш за все потрібно знати, що ІП в Ощадбанку може придбати нерухомість як фізична особа або як підприємець. Від цього будуть залежати вимоги для іпотеки.

Стандартні вимоги для фізосіб в Ощадбанку наступні:

  • Від 21-75 років вік;
  • Російське громадянство;
  • Працевлаштування від 6 місяців.

Як і будь-яка кредитна організація, Сбербанк прагнути убезпечити себе від співпраці з неблагонадійними і некредитоспроможними клієнтами. Тому чільну роль при винесенні рішення про доцільність видачі іпотеки для ВП є доказ його фінансової спроможності.

Для цього він повинен надати документальне підтвердження прибутковості бізнесу і своєї платоспроможності.

В цілому, Сбербанк приймає заявки від ІП, яка є громадянином РФ, з терміном господарської діяльності от шести місяців незіпсованої кредитною історією і достатнім рівнем доходу. У ряді випадків банк може зажадати поручительство члена сім'ї підприємця або третьої особи.

Серед факторів, що сприяють підвищенню ймовірності схвалення іпотечної заявки для ІП, можна назвати:

  1. Застосування загальної системи оподаткування (підприємець з ОСНО буде виглядати привабливіше для Ощадбанку в якості позичальника, ніж клієнт зі спрощеною системою).
  2. Наявність позитивної кредитної історії у Ощадбанку (до уваги береться не тільки іпотека, а й будь-які кредити без прострочень і порушень умов договору).
  3. Бізнес потенційного позичальника не має сезонних залежностей.
  4. Тривалість роботи з моменту постановки на облік як ІП становить не менше 1 року.
  5. Доходи підприємця характеризуються максимальної прозорістю, що підтверджується відповідним пакетом паперів.

ВИСНОВОК: Щоб банк схвалив іпотечну заявку, IP повинен буде довести достатність своїх доходів для безболісного погашення заборгованості в рамках затвердженого графіка платежів і зібрати всі необхідні документи.

Умови іпотечних програм для ІП

В Ощадбанку індивідуальний підприємець може набувати житла для проживання як фізична особа, тоді він буде отримувати іпотеку за умовами Ощадбанку для фізичних осіб. Якщо ж ІП бажає придбати нерухомість для розвитку бізнесу, то тоді іпотека буде оформлятися на умовах для підприємців.

Житлова нерухомість

ІП в Ощадбанку може придбати по іпотеці будинок, квартиру в новобудові або на вторинному ринку, а також для нього доступні програми будівництва будинку для проживання, програма заміська нерухомість і кредит на гараж і машино-місце.

Загальні умови іпотеки Ощадбанку представлені в таблиці нижче:

Загальні умови іпотеки Ощадбанку представлені в таблиці нижче:

При оформленні іпотеки в Ощадбанку як фізична особа, індивідуальний підприємець має право скористатися заходами державної підтримки, а саме материнським капіталом програмою сімейна іпотека на новобудови під 6% річних , А також програмою « Молода сім'я «.

комерційна нерухомість

Придбати нерухомість за допомогою іпотеки Ощадбанку індивідуальний підприємець може за такими програмами:

  • Бізнес-Інвест - дана програма дозволяє підприємець вкласти в будівництво нерухомості або іншого майна, а також може допомогти рефінанісровать заборгованість бізнесмена перед лізинговою компанією або іншим банком.
  • Програма Бізнес-Нерухомість - дозволяє придбати нерухомість для комерційної діяльності під її заставу.
  • Експрес-Іпотека - найбільш популярна програма у ВП у Ощадбанку тому розрахована на бізнес до 60 млн. руб. і дозволяє придбати і комерційну і житлову нерухомість під її заставу.
  • Програма Довіра - даний кредит видається ВП без обов'язкового підтвердження цільового використання, що дозволяє не тільки купити нерухомість, але і зробити ремонт, закупити меблі і т.д. Також за цією програмою видається кредитна карта для бізнесу.
  • Бізнес-Довіра - аналогічна програма, але вже без кредитної карти.
  • Експрес під заставу - стандартна програма кредитування ІП під заставу нерухомості або майна, яке перебуває у власності у підприємця.

У 2019 приватні підприємці можуть звернутися в Ощадбанк за іпотекою в рамках наступних програм, умови за якими наводяться в таблиці нижче:

Остаточні умови іпотечного кредитування для ІП і вибір конкретної програми обговорюються в індивідуальному порядку.

Відсотки і надбавки

Відсоткова ставка по іпотеці для ВП фізосіб:

Програми Максимальна сума, тис. Руб. Ставка,% Термін, років Перший внесок Примітка Готове житло 15 000 10,1 30 15 + 0,2% якщо ПВ від 15-20%,
+ 0,3% якщо немає зарплатної картки Ощадбанку,
+ 0,1% при відмові від електроннной реєстрації;
+ 1% при відмові від страховки; + 0,6% по іпотеці за двома документами:
+ 0,3% при відмові від покупки квартири через сайт domclick;
Акція молода сім'я - базова ставка 9,6% Будівництво до 85% від вартості нерухомості 10,2 30 15 + 0,2% якщо ПВ від 15-20%,
+ 0,3% якщо немає зарплатної картки Ощадбанку,
+ 0,1% при відмові від електроннной реєстрації;
+ 1% при відмові від страховки; + 0,3% по іпотеці за двома документами: Будівництво житлового будинку до 75% від вартості застави 11 30 25 + 0,3%, якщо позичальник не отримує зарплату на карту Ощадбанку;
+ 1% при відсутності поліса страхування життя;
+ 1%, якщо іпотека оформляється після оформлення нерухомості в органах Росреестра Заміська нерухомість до 75% від вартості застави 11,1 30 25 + 0,3%, якщо позичальник не отримує зарплату на карту Ощадбанку;
+ 1% при відсутності поліса страхування життя;
+ 1%, якщо іпотека оформляється після оформлення нерухомості в органах Росреестра Військова іпотека 2 502 9,5 20 20 Нецільовий кредит під заставу нерухомості до 60% від вартості 12,4 20 + 0,5% - якщо не зарплатники;
+ 1% - при відмові від страхування життя. Іпотека на гараж і машино-місце 11 30 25 + 0,3% якщо не зарплатний проект, + 1% при відмові від страховки. Сімейна іпотека до 6 млн. В регіонах і до 12 млн. В Москві, МО, Санкт-Петербурзі і ЛО. 6 30 20 Рефінансування іпотеки 10,6 30

Рівень кредитних ставок по продуктам іпотеки у Ощадбанку для ІП на розвиток бізнесу наводиться далі:

Програма Ставка,% Примітка Бізнес-Інвест 11 Бізнес-Нерухомість 11 Експрес-Іпотека 13,9 Довіра 16 Бізнес-Довіра 12 Експрес під заставу 15,5

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Таблиця наочно ілюструє, що мінімальна ставка по іпотеці для ІП стартує з позначки 11% річних, а ставки по іпотеці для фіз осіб вигідніше і умови в них простіше на покупку житлової нерухомості.

В цілому, наведені значення іпотечних відсотків застосовні, як правило, при терміні кредитування від 3-х років (за винятком програми «Довіра») і значній сумі позикових коштів.

Що стосується надбавок, то тут все индивидуально. Для всіх підприємців, які відмовилися застрахувати своє життя і здоров'я, ставка зросте на 1 п.п. Також на період реєстрації іпотечної угоди (до часу обтяження майна на користь кредитора) Сбербанк може збільшити відсотки також на 1 п.п.

калькулятор

Материнський капітал

дострокові погашення

розрахувати погашення

Графік

Таблиця

Термін 0 міс. Сума 0 руб. Ставка 0% Переплата 0 руб. Початок виплат 0 Кінець виплат 0 Необхідний дохід 0 № Дата Платіж Основний борг Відсотки Залишок боргу Дострокові погашення

Перш ніж перевірити на практиці, чи дадуть ІП іпотечний кредит на необхідних умовах, рекомендується скористатися нашим іпотечним калькулятором, за допомогою якого клієнт отримає такі відомості, як:

  • суму підсумкової переплати по іпотеці;
  • рівень мінімального доходу;
  • розмір щомісячного платежу.

Для їх отримання потрібно вказати суму кредиту, термін погашення боргу, процентну ставку (хоча б приблизно), дату видачі позики і тип платежів.

Підсумкові результати користувач зможе проаналізувати у виді наочного графіка і докладної таблиці, які дозволять оцінити свою реальну платоспроможність і розмір майбутнього кредитного тягаря.

документи

При подачі заявки на іпотеку ІП, як фіз особа надає:

  • паспорт;
  • Декларацію за два останній звітні періоди (при поквартальном звіті) або за минулий року (при звіті річних);
  • Свідоцтво про реєстрацію ІП;
  • Документи про постановку на податковий облік.

Важливий момент! В анкеті можна вказувати додатковий заробіток без підтвердження доходів. Обов'язково вкажіть цей. Також варто пам'ятати, що якщо ви перебуваєте в шлюбі, то вам обов'язково потрібно надати повний пакет документів для іпотеки по другому чоловікові.

Для подачі іпотечної заявки до Ощадбанку індивідуальний підприємець повинен заздалегідь зібрати й приготувати комплект наступних документів:

Для подачі іпотечної заявки до Ощадбанку індивідуальний підприємець повинен заздалегідь зібрати й приготувати комплект наступних документів:

Якщо заявка подається на момент, коли остаточний варіант нерухомості, що купується ще не знайдений, клієнт після отримання схвалення від кредитора повинен буде в самий найближчий час визначитися зі своїм вибором і надати по цьому об'єкту повний пакет документації.

Порядок отримання іпотеки ІП в Ощадбанку

Процедура оформлення іпотечної позики підприємцем включає в себе наступні стандартні етапи:

  1. Уважне вивчення умов за діючими програмами іпотеки та їх порівняння шляхом проведення необхідних розрахунків за допомогою кредитного калькулятора.
  2. Підготовка комплекту паперів (важливо надати в банк актуальні відомості та документи, термін дії яких не перевищує 30 днів з моменту їх оформлення).
  3. Заповнення анкети та подача кредитної заявки.
  4. Аналіз позичальника та винесення Ощадбанком остаточного рішення.
  5. Пошук об'єкта нерухомості для покупки.
  6. Висновок з продавцем попереднього договору купівлі-продажу (в ньому обов'язково слід вказати аспект покупки за допомогою позикових коштів, а також прописати порядок і терміни розрахунків між учасниками угоди).
  7. Укладення договору страхування (майнова страховка буде обов'язковою, а особиста оформляється за бажанням клієнта).
  8. Підписання кредитного договору та договору про іпотеку.
  9. Внесення початкового внеску (залежить від обраної програми кредитування) на банківський рахунок продавця.
  10. Державна реєстрація угоди в Росреестра і обтяження нерухомості на користь Ощадбанку.
  11. Перерахування суми, що залишилася на рахунок продавця.

Після заключного етапу, позичальник-ІП почне виконання оформлених зобов'язань за графіком щомісячних платежів, який є додатком підписаного кредитного договору.

Іпотека індивідуальним підприємцям в Ощадбанку сьогодні видається в рамках шести чинних бізнес-продуктів іпотеки, включаючи «Експрес-іпотеку», «Бізнес-нерухомість», «Довіра», «Бізнес-Інвест», «Бізнес-проект» і «Експрес під заставу» , а також стандартній іпотеці Ощадбанку для фізичних осіб . Залежно від фінансово-економічного становища клієнта і цілей він зможе отримати від 300 тисяч до 200 мільйонів рублів під ставку від 6% річних з максимальним терміном повернення до 30 років. Заявки схвалюються тільки тим підприємцям, які документально підтвердили свою платоспроможність і відсутність зіпсованої кредитної історії.

Детальніше про те, як подати онлайн-заявку на іпотеку в Ощадбанк , що робити після схвалення і основні причини відмови , Ви дізнаєтеся на сторінках нашого сайту далі.

Нагадуємо, що на сайті ведеться запис на безкоштовну консультацію до фахівця з іпотеці. Прохання залишити ваші контакти для зв'язку онлайн-консультанту в спеціальній формі.

Будемо вдячні за вашу оцінку поста, коментарі і репост.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online