Як дізнатися заборгованість в ПФР

  1. Як ще можна звіритися з ПФР через інтернет
  2. Що робити, якщо внески сплачені, а заборгованість є?
  3. Як провести звірку з ПФР

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нагадую, що з 2017 року відбулися важливі зміни по страхових внесках

Нагадую, що з 2017 року відбулися важливі зміни по страхових внесках. Тепер внески платимо в податкову, а не в ПФР. За періоди до 1 січня 2017 року звіряємося з ПФР. Всі суми переплат або недоплат передані в ФНС. За внесками оплаченим після 1 січня 2017 звіряємося з податкової. Детальніше в статті Зміни по страхових внесках у 2017 році .

Якщо у вас заборгованість по внесках, то вам знадобляться матеріали по цій засланні .

Нижче наведені відомості більше не актуальні, матеріали будуть скоро видалені з сайту.

За внесками оплаченим до 1 січня 2017 року з ПФР можна було звірятися електронно через їх сервіс «Особистий кабінет підприємця». Якщо у вас є доступ, то дізнайтеся заборгованість там.

Заходимо за посиланням в сервіс http://moscow.lkp.pfrf.ru/ і далі «Електронні послуги» -> «Дізнатися заборгованість по СВ для ВП.

Натисніть на картинку для збільшення.

Натисніть на картинку для збільшення

Для отримання більш повних відомостей про нараховані та сплачені внески (а не тільки про заборгованість) потрібна реєстрація в особистому кабінеті. Для цього потрібно заповнити заяву - реєстраційну карту на отримання доступу до електронного сервісу «Особистий кабінет підприємця» і з'явитися в свій ПФР особисто або відправити представника з довіреністю.

Посилання дані для ІП, зареєстрованих в Москві і Московській області.
Для підприємців інших регіонів - шукайте особистого кабінету платника на територіальному сайті вашого ПФР або в пошуковику за запитом «особистий кабінет ПФР <ваше місто>»

Доступ в особистий кабінет буде надано після ідентифікації вашого номера телефону з вашим же реєстраційним номером в ПФР. Тому вказуйте актуальний мобільний номер телефону. На нього прийде СМС з кодом для реєстрації.

В особистому кабінеті можна сформувати довідку про стан розрахунків, отримати інформацію по платежах, розрахувати внески до сплати, зробити платіжне доручення або квитанцію для оплати готівкою в банку.

Ось так виглядає реєстр платежів в особистому кабінеті:

Ось так виглядає реєстр платежів в особистому кабінеті:

Як ще можна звіритися з ПФР через інтернет

Є ще спосіб дізнатися про суми внесків надійшли від ІП - зареєструватися на порталі держпослуг і отримати повідомлення про стан індивідуального особового рахунку прямо на порталі. В даному повідомлення будуть вказані всі суми внесків надійшли від підприємця.

Реєстрація через інтернет на порталі непроста, вимагає додаткового часу (приблизно два тижні) і зусиль, тому що лист паперове з логіном і паролем приходить на ваше ім'я в відділення Пошти Росії. Отримати лист можна тільки за паспортом. Інший варіант реєстрації в держпослуг через офіс ВАТ «Ростелеком» .

Раджу все ж зареєструватися на порталі держпослуг, тому що у нього є ще багато корисних функцій. Наприклад, можна дізнатися про свої штрафи ГИБДД або відправити заяву на закордонний паспорт.

Що робити, якщо внески сплачені, а заборгованість є?

Якщо ви недавно оплатили внески, то найімовірніше інформація про них ще не потрапила в базу ПФР. Також не виключена ймовірність помилки в платіжних документах. Можливо в документі на оплату внесків були вказані неправильні реквізити, перевірте. У будь-якому випадку необхідно провести звірку з ПФР.

Як провести звірку з ПФР

Щоб переконається в тому, що всі сплачені платежі надійшли в ПФР можна провести звірку. Згідно із законом «Про страхові внески ...» 212-ФЗ ПФР зобов'язаний видати платнику страхових внесків на його запит довідку про стан розрахунків. Запитувана довідка видається протягом п'яти днів з дня надходження до органу контролю за сплатою страхових внесків відповідного письмового запиту платника страхових внесків (п.7 ст. 29 закону 212-ФЗ). При особистому зверненні до пенсійного фонду підприємцю видають реєстр платежів на місці.

Запит на звірку можна віднести особисто або відправити поштою. Але з мого досвіду особисте звернення надійніше, тому що на запит про звірку, надісланий поштою пенсійний фонд відповідає рідко.

Читати статті новин:

Що робити, якщо внески сплачені, а заборгованість є?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online