В якому банку взяти кредит для бізнесу?


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

фінансування бізнесу » Де взяти кредит на бізнес »

У взаємовідносинах банків і звертаються за кредитами бізнесменів останні найчастіше задаються питанням " а чи дадуть мені кредит "? При цьому найчастіше упускається банальний, але важливий факт:

звертаючись в банк, ви є його клієнтом.

А клієнт, звичайно, не завжди правий, але у нього є чудова можливість голосувати рублем. Інакше кажучи, не слід зводити відносини до "а чи дадуть". Вам слід ретельно вибирати банк, з яким ви будете працювати, а не радісно погоджуватися на будь-яку можливість.

Зрозуміло, робити вибір розумніше вже на етапі, коли у вас є кілька варіантів, то є кілька банків, які дали добро вашої попередньою заявкою. Тобто на першому етапі правильно буде відправити заявку в кілька (аж до десятка) банків.

Якщо первинне звернення виявиться успішним і вас запросять поговорити далі - пора придивитися до потенційного кредитора уважніше.

Перед прийняттям остаточного рішення має сенс як слід проаналізувати кілька різних організацій за різними критеріями.

Ось вони:

  • Умови кредиту. Найбільш очевидний і простий критерій. Часом порівняти різні пропозиції буває непросто (наприклад, один дає більше часу на виплату, а інший - дещо нижчий відсоток). Так як мова йде про великі суми, обов'язково потрібно порівняти різні варіанти по переплати. Для цього користуйтеся кредитним калькулятором .
  • Наявність відгуків. Ідеальний варіант - якщо в цьому банку брав кредит ваш знайомий; в цьому випадку ви зможете як слід розпитати його про всі деталі взаємин. Однак згодиться і пошук відгуків про ту чи іншу компанію в Інтернеті. Звичайно, зібрані відомості слід фільтрувати і ставиться до них критично, проте нехтувати ними не можна.
  • Формальний: наскільки чітко складений договір, які права і обов'язки накладає на позичальника. Читати договір уважно у нас не прийнято навіть в діловому середовищі - будьте винятком. Зрозуміло, не завжди можна отримати доступ до договору на попередній стадії, але попросити у менеджера типовий контракт - не проблема. Відмова в його наданні - сам по собі важливий "дзвіночок".
  • Ставлення до простроченням. Варто заздалегідь з'ясувати, як буде себе вести банк в разі невиплати в термін. Які заходи будуть прийняті, яка процедура реструктуризації боргу і так далі.
  • Рейтинг надійності. Здавалося б, цей параметр має значення тільки для вкладників, але не для тих, хто звертається за позикою. "Якщо лопне - не доведеться платити". Насправді від рейтингу і платоспроможності залежать відсоткові, які пропонує організація. Надійному банку немає сенсу гнатися за великим відсотком. Звичайно, це неоднозначний фактор, але, в цілому, чим більше і надійніше компанія-партнер - тим краще. Зрештою, банк з високим рейтингом, швидше за все, буде вигравати і за попереднім критерієм. Він може собі це дозволити.

Бажаємо вдалого вибору!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online