Позика під материнський капітал - відгуки, взяти цільовий в Ощадбанку, покупка житла, отримати, договір, чи законно в 2019 році, будівництво, чи можливо отримати готівкою

  1. визначення понять
  2. Чи законно це в 2019 році
  3. Цільовий позику під материнський капітал
  4. На будівництво або купівлю житла
  5. На покупку автомобіля
  6. Чи можна отримати готівкою
  7. умови надання
  8. Порядок оформлення договору
  9. Необхідні документи
  10. куди звертатися
  11. Ощадбанк і інші банки
  12. Чи можна отримати в МФО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні для отримання кредиту на незначну суму досить пред'явити фінансової організації паспорт і довідку про доходи, але коли мова заходить про позику більш значного розміру, то без забезпечення не обійтися. Так, наприклад, щоб взяти позику на автомобіль або ремонт будинку, позичальникові знадобиться надати перший внесок або заставне майно, але не у всіх є така можливість, особливо коли мова йде про сім'ї, де є двоє і більше дітей.

Одним з варіантів оформити позику для багатьох сімей є залучення до операції програми материнського капіталу. Під неї можна не тільки отримати позику на оплату освіти дитини, але і на поліпшення житлових умов або покупку квартири.

Позика під материнський капітал найчастіше оформляється саме для придбання житла. Дана програма може брати участь виключно в цільових кредитах, при цьому перелік цілей кредитного договору має обмеження, встановлені державою, так як маткапітал є соціальною держпрограмою.

визначення понять

Програма материнського капіталу була розроблена державою на початку 2007 року. Вона призначена для надання матеріальної допомоги сім'ям, які мають більше двох дітей. На отримання коштів по маткапіталу можуть батьки розраховувати, як після народження другої, так і кожну наступну дитину.

Згідно із законом материнський капітал має право оформити:

  • кревні батьки;
  • усиновителі;
  • один з подружжя, самостійно виховує дітей (в разі смерті другого, позбавлення його батьківських прав або вчиненні злочину щодо особистості дитини).

Програма маткапіталу - це, в першу чергу, допомога сім'ям вирішити житлове питання. Але на кошти, які держава виділяє, можна не тільки купити вже готове житло, а й побудувати будинок, зробити ремонт в уже наявної квартирі, або придбати транспортний засіб (якщо воно дійсно необхідно). Крім того, вона розрахована на оплату освіти, і спонсорування пенсійного фонду матері, повністю зайнятою вихованням дітей.

Сума материнського капіталу на 2019 рік становить 453 026 рублів. Отримати ці гроші можна по досягненню дитиною трьох років. Що стосується самого терміну, то воно не має обмежень - скористатися програмою можна в будь-який час, до повноліття дитини.

Важливо уточнити, що гроші за маткапіталу вправі отримати не тільки один з батьків, а й сам дитина. Так, наприклад, якщо мати-одиначка не встигла перевести в готівку гроші з соцдопомоги і померла до повноліття дитя, то воно має право самостійно провернути цю операцію.

Після досягнення дитиною 18-річного віку, в разі якщо материнським капіталом за цей час так і не скористалися, держава може надати йому, в рахунок даної програми, допомога на навчання.

Скористатися програмою материнського капіталу можна тільки один раз. На кожну дитину соціальна допомога виділяється одноразово. Що щодо оформлення кредитів під маткапітал, то така процедура має безліч нюансів і правил. Чи не під всі види позик, навіть якщо вони цільові, можна надати в якості першого внеску материнський каптал.

Чи законно це в 2019 році

На оформлення позик під материнський капітал є свої обмеження, але дана процедура є повністю законною, якщо її провертати за всіма правилами.

Відповідно до постанови держави від 2007 року, цільові кредити під маткапітал видаються тільки з дозволу Пенсійного фонду. Оформлення будь-якого кредиту за участю материнського капіталу має отримати схвалення спеціальної держ. перевірки, лише тоді все будуть законно.

Однак отримати кошти від маткапіталу для оформлення кредиту можна тільки на певні цілі, які встановлені законом.

Так, розраховувати на дану соціальну допомогу можна в таких випадках:

  • необхідність купити житло;
  • потреба розширення житлової площі, що пов'язано з народженням дитини;
  • проведення ремонту або реконструкції вже наявного житла;
  • оплата навчання дитини;
  • будівництво будинку;
  • придбання автомобіля.

Що щодо останнього пункту, то отримати згоду від Пенсійного фонду на оформлення позики для придбання транспортного засобу можуть лише сім'ї, які вважаються багатодітними. Також держава не має права відмовити в залученні материнського капіталу для покупки авто, якщо в сім'ї є діти з особливими потребами.

Серед найчастіших причин відмови у виділенні коштів з маткапіталу в разі оформлення позики, варто відзначити:

  • нецільове призначення кредиту;
  • допущення помилок при заповненні документів;
  • невірно складена заява.

Використовується такого роду займ строго за призначенням, що контролюється як кредитною організацією, так і держструктурою шляхом надання позичальником відповідної звітної документації.

Цільовий позику під материнський капітал

Цільовий кредит під маткапітал оформляється так само як і інші безцільовий позики, відмінність лише в тому, що витратити гроші від такої угоди позичальник має право виключно на зазначену в кредитному договорі мета.

Позика під материнський капітал може виконувати функцію застави при оформленні позики або бути першим внеском для отримання іпотечного кредиту. Відмінність даних угод в тому, що позику можна запитувати в будь-якої фінансової організації, а кредит - привілей повноцінного банківської установи.

Гроші від материнського капіталу можуть бути витрачені як для сплати частини боргу за кредитом, так і на погашення відсотків. Нараховуються кошти Пенсійним Фондом виключно в безготівковій формі, на рахунок фінансової організації, що видала іпотеку.

На будівництво або купівлю житла

Є кілька типів кредитування, в яких може брати участь материнський капітал. Але частіше матдопомогу використовується поліпшення житлових умов.

Щоб оформити іпотечний кредит сім'ї необхідно виконати наступні умови:

  • звернутися до Пенсійного Фонду з заявою про отримання матеріальної допомоги в рахунок материнського капіталу;
  • надати банку сертифікат, що дозволяє використання маткапіталу;
  • пред'явити кредитору довідку про залишок коштів за сертифікатом.

Купівля житла під маткапітал має ряд нюансів. Так, для отримання максимальної суми і збільшення термінів кредитування, заявнику знадобиться, крім сертифікату, надати додатково довідки про доходи подружжя. Шанси на отримання найбільш лояльних умов позики збільшуються, якщо созаёмщіков буде більше двох.

Щоб домогтися іпотеки під найменший відсоток, сім'ї необхідно брати участь в програмі «Молода сім'я».

Що відносно дозволу подружжя на отримання кредиту, то при оформленні позики під маткапітал, вони автоматично стають созаёмщікамі, як тільки одні з них надасть кредитору сертифікат на використання коштів по соцдопомоги.

Оформити позику під материнський капітал можна не тільки для покупки готового житла, а й для його будівництва. В цьому випадку у сім'ї повинна бути у власності земля під забудову, при її відсутності найчастіше йде відмова.

Звернутися до Пенсійного Фонду для отримання маткапіталу можна як до початку будівництва, так і після його завершення. Програма розрахована не тільки для спонсорування покупки або ремонту квартири, але і для компенсації вже скоєних витрат. Але в цьому випадку гроші видають тільки після документального підтвердження того, що сім'я потребувала розширення або реконструкції житла.

На покупку автомобіля

Питання щодо купівлі транспортного засобу за рахунок материнського капіталу все ще залишається відкритим. З одного боку, така можливість значно б полегшила життя багатьох сімей, що живуть у великих містах, з іншого - придбання авто має ряд складнощів.

Серед позитивних доводів слід зазначити, що покупка машини для сім'ї з дітьми, це:

  • усунення проблеми з переміщення по місту;
  • можливість поліпшення матеріального стану (наприклад, підробіток таксистом);
  • для жителів сільської місцевості - можливість вільного переміщення до районних і обласних центрах (отримання якісної освіти, покупка товарів першої необхідності, відвідування лікарень та ін.).

Що відносно негативного ставлення до використання матдопомоги для придбання автомобіля, то держава аргументує відмову такими доказами:

  • істотно збільшується ризик переведення в готівку сертифіката;
  • можливість перепродажу ТЗ;
  • загроза навмисного приведення авто в непридатність;
  • ризик викрадення;
  • зношування автомобіля;
  • ризик потрапляння в ДТП;
  • неможливість контролювати реальне використання досконалої покупки за маткапітал.

Оформити кредит на покупку автомобіля в рахунок материнського капіталу часто буває неможливо. Щоб отримати згоду від Пенсійного Фонду на таке використання коштів, сім'ї потрібно довести необхідність в даному придбанні: наявність дитини інваліда, більше п'яти дітей в родині тощо.

Але навіть при вищевказаних обставинах в кредиті на авто часто відмовляють, причиною цьому служить відсутність у сім'ї житла або необхідність в його розширенні. Якщо багатодітна сім'я живе в маленькій квартирі або будинку, то покупка транспортного засобу не може бути метою використання маткапіталу.

Чи можна отримати готівкою

Отримати позику під материнський капітал, перевів у готівку кошти, не можна. При будь-якій спробі розшукати кредитора, готового піти на таку угоду, сім'я буде нести відповідальність перед законом.

Якщо раніше взяти позику під маткапітал готівкою можна було в більшості мікрофінансових організацій і інших кредитних кооперативів, то, починаючи з 2019 року, в силу вступив закон, який забороняє такі угоди.

В цьому плані держава настільки категорично через те, що комерційні організації і різні дрібні кредитори, видаючи позики під величезні відсотки, просто відбирають гроші у безграмотних позичальників. Нерідко зустрічалися випадки, коли сім'ї терміново потрібно було енна сума, наприклад, на оплату комуналки, вони отримували у МФО в борг 15 000 рублів, а після закінчення року організація відбирала у них всі засоби по маткапіталу.

Тому, ввівши заборону на переведення в готівку сертифіката, держава прагне запобігти необдуману витрату соціальної допомоги по народженню дитини.

Перевести в готівку кошти можна, тільки якщо в договорі вказати мету витрати, наприклад, на будівництво будинку або покупку квартири. Але навіть в цьому випадку краще всього звертатися не в МФО, а перевірені банки, що мають ліцензію ЦБ.

Оформити позику в Гроші будуть Оформити позику в Гроші будуть

можна безпосередньо на сайті компанії, або можна подзвонити за телефоном безкоштовної гарячої лінії, вказаною на сайті компанії і оформити позику за допомогою консультанта.

Як взяти позику на карту миттєво цілодобово без відмови - розповімо в статті .

умови надання

Оформлення кредиту під маткапітал здійснюється за певними умовами, які були встановлені державою. Так, наприклад, отримати позику в рахунок коштів по даній соціальній програмі можна при наявності тільки одного дитини. Допомога розрахована тільки на сім'ї, які мають від двох дітей. При цьому неважливо є вони рідними або усиновленими.

Звернутися в банк за кредитом під маткапітал можна по досягненню дитиною трирічного віку і до його повноліття. Якщо сім'я купила квартиру або побудувала будинок до того, як дитя виросло, то держава також зобов'язана видати гроші по материнському капіталу, але вже не в якості допомоги, а компенсації.

Щоб отримати кошти вже після придбання житла, позичальник повинен надати в Пенсійний Фонд договір купівлі-продажу. У разі будівництва або ремонту для відшкодування витрат, заявнику знадобляться всі квитанції і чеки за вчиненим оплатах.

Крім того, кредит під маткапітал видається на наступних умовах:

  • житло можна придбати тільки на території РФ;
  • квартира або будинок, куплена в рахунок материнського капіталу, оформляється порівну у власність не тільки між батьками, але і їх дітьми;
  • гроші з соціальної допомоги можуть бути використані як в якості першого внеску, так і сплати відсотків.

Порядок оформлення договору

Оформлення позики під батьківський капітал здійснюється з особливою суворістю як з боку Пенсійного Фонду, так і самої кредитної організації. Тому, щоб уникнути відмови, сім'ї необхідно підійти до цього питання з усією відповідальності: заздалегідь підготувати документацію і не віддавати заяву, що не перевіривши його кілька разів.

До того як оформити з банком кредитний договір, заявнику необхідно відвідати ПФ для отримання сертифіката, адже тільки на його підставі кредитор матиме право видати іпотечну позику.

Необхідні документи

Крім сертифікату з Пенсійного Фонду, позичальникові, для отримання материнського капіталу, знадобляться такі документи:

  • паспорта подружжя;
  • свідоцтво про народження дитини, на якого розрахована допомога;
  • копію договору купівлі-продажу або кредитного договору (якщо житло вже було придбано);
  • документ про усиновлення дитини;
  • заяву на бажання використовувати маткапітал під кредит або позику;
  • довідки про доходи подружжя.

Якщо гроші потрібні для забудови, то знадобляться папери, що підтверджують наявність земельної ділянки у власності. При реконструкції наявного житла, з метою збільшити житлову площу, потрібні документи, що доводять таку необхідність. Наприклад, народження або усиновлення кількох дітей.

Крім основного списку документів, можуть знадобитися:

  • свідоцтво про шлюб;
  • СНІЛС ;
  • довідка з ПФ про розмір невикористаного материнського капіталу;
  • копія паспорта РФ власника, у якого сім'я планує купити житло;
  • довідка за формою Ф-9 (про кількість зареєстрованих на житловій площі осіб);
  • кадастровий паспорт;
  • дозвіл на забудову ділянки.

куди звертатися

Для отримання коштів по материнському капіталу насамперед слід звернутися до Пенсійного Фонду РФ, так як саме ця організація відповідальна за видачу соціальної допомоги батькам при народженні дітей.

Сьогодні на ринку нерухомості працює чимало організацій, що займаються будівництвом нового житла. Деякі з таких ТОВ маю право оформляти іпотечні позики молодим сім'ям за участю материнського капіталу.

Якщо говорити про банки, готових видавати позики за даною програмою, то сьогодні на тлі економічної кризи велика кількість кредитних організацій тимчасово припинили видачу позик під материнський капітал.

Однак взяти позику все ж можливо і для цього слід звертатися в крупні банківські установи, які навіть в такі важкі часи твердо стоять на ногах.

Ощадбанк і інші банки

Оформити іпотеку під материнський капітал в Ощадбанку можна як для покупки нового житла, так вторинного. За обома програмами кредитор пропонує термін використання до 30 років, а розмір кредиту більше 3 млн. Рублів.

Так як Ощадбанк відноситься до державних банків, оформляти в ньому іпотечний кредит під маткапітал найбільш зручно і безпечно.

Даний кредитор за квартиру в новобудові пропонує програму під 13-14% річних, а первинний внесок складає всього 20% від вартості житла. При покупці нерухомості на вторинному ринку кредит надається за ставкою 12-14%, а перший платіж - 15%.

Чи можна отримати в МФО

Починаючи з 2019 року, будь-які маніпуляції з материнським капіталом з мікрофінансовими організаціями є незаконними. Така заборона була особисто підписаний президентів, з метою зупинити махінації з переведенням у готівку грошей з соціальної допомоги.

Раніше було чимало випадків, коли позичальники, щоб отримати терміновий кредит, надавали в якості застави маткапітал. МФО, в свою чергу, вдавалися до переводили в готівку сертифікатів, що в підсумку закінчувалося повним вилученням соціальних засобів.

До того як була введена заборона на право комерційним організаціям працювати з материнським капіталом багато нечистих на руку МФО встигли вивести мільярди грошей, обходячи при цьому закон.

Позика від засновника Позика від засновника

може знадобитися в різних випадках. Найпоширеніший з них - невеликий статутний капітал ТОВ.

Як взяти позику в Фаст Мані на карту - читайте тут .

Де взяти позику для виправлення кредитної історії - розповімо в статті .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online