Кредит інвалідам в 2019 році - 2 групи, в Ощадбанку, 1, де взяти, 3, довгостроковий, банк, як отримати

  1. важливі аспекти
  2. початкові поняття
  3. терміновість позики
  4. Діюча правова база
  5. Де взяти кредит інваліду
  6. Список банків Росії
  7. умови організацій
  8. Чи буде поручитель
  9. Чи потрібен заставу для оформлення позики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З кожним днем ​​все більше і більше інвалідів потребують додаткового фінансування. Ціни на ліки, продукти харчування, за комунальні платежі зростають, а пенсії залишаються на тому ж рівні.

Саме тому інваліди все частіше замислюються про отримання кредиту. Але, чи дійсно людям з особливим статусом можна отримати позику в банку?

Людина, яка має статус інваліда, має право на отримання різних пільг і державних виплат. Це в теорії. А на практиці людині з особливим статусом досить складно дійсно домогтися від держави додаткових грошей.

Інвалідам, як правило, ледве-ледве вистачає на більш-менш нормальне харчування, проживання, а найголовніше - на ліки. Саме тому більшість людей цікавляться, як отримати кредит інваліду, і чи дійсно це можна зробити.

важливі аспекти

З одного боку банки не створюють ніяких перешкод для отримання кредиту для інвалідів. У більшості кредитних програм не вказано жодних особливості оформлення позики для людей з особливим статусом.

Тому можна зробити висновок про те, що оформити і отримати кредит інваліду буде дуже просто. Але, на практиці вже ні один раз доведено, що інваліду оформити кредит практично нереально. Кредитний договір можна скачати тут .

Практично всі фінансові організації вважають, що такі люди неплатоспроможні і не зможуть виплатити весь свій борг під час. Для банків - це додаткові ризики, на які вони не хочуть йти.

На думку банків, інваліди - це люди, у яких велика частина грошей іде на придбання лікарських препаратів. Відповідно, виділити додаткові гроші на погашення кредиту вони не зможуть, тому принесуть банку тільки збитки.

Але, не варто забувати про те, що існує кілька груп інвалідності, які поділяються в міру занедбаності захворювання. Деяким інвалідам банки йдуть назустріч і видають позики.

початкові поняття

Спочатку потрібно розібратися інвалідам якої групи більш реально отримати грошову позику в банку. Всього існує кілька груп:

• 1 група;
• 2 група;
• 3 група.

Виходячи з того, яка група була присвоєна людині, банківський співробітник може зрозуміти, наскільки великий ризик і чи дійсно позичальник зможе розрахуватися зі своїм боргом під час. Але, багато також залежить від самої людини.

Чи зможе він переконати співробітника банку в доцільності видачі кредиту і в своїй платоспроможності. Навіть людям з серйозними травмами і без роботи банки можуть видати кредит.

Люди з 3 групою інвалідності не мають ніяких серйозних проблем зі здоров'ям. Такий статус надається людям, які пережили будь-яку хірургічну операцію і знаходилися на тривалої реабілітації.

Такі люди можуть жити нормальним життям і працювати. Навіть інвалід з дитинства по слуху має можливість працевлаштуватися в будь-яку компанію. При цьому вони можуть отримувати стабільну і високу заробітну плату.

Тому, видаючи кредит платоспроможному позичальнику, банк практично не піддає себе ризику.

Більшість фінансових організацій навіть не розглядають 3 групу інвалідності, як серйозний фактор, при якому потрібно відмовляти клієнтові в кредиті.

Для пенсіонера інваліда або просто молодої людини інваліда з другою групою взяти кредит набагато складніше.

Такі люди мають більш складні і серйозні захворювання, які вимагають значних коштів для лікування і підтримки нормального здоров'я.

Тому більшість фінансових організацій не ризикую видавати кредити такої категорії населення. Перша група інвалідності говорить про те, що людина хворіє на невиліковну хворобу.

Такі люди не можуть нормально функціонувати і працювати. Відповідно, єдиний їх джерело доходу - це пенсія по інвалідності. На неї особливо не «розгуляєшся».

Банки не співпрацюють з інвалідами першої групи, тому отримати кредит неможливо.

Не варто забувати і про основні показники, на які банк звертає увагу при розгляді заявки на кредит будь-яку людину:

  • наявність повного комплекту документів, які необхідні для отримання позики;
  • наявність заставного майна або поручителя;
  • стан кредитної історії і кредитний рейтинг потенційного позичальника.

терміновість позики

Один з головних ознак кредитування - терміновість. Це означає, що оформлена позика має бути повернена в банк з усіма відсотками за користування в чітко визначений термін.

Терміновість кредитування - це якась норма і гарантія того, що гроші, які були видані в борг, повернуться назад в банк.
Термін обмовляється безпосередньо позичальником, а потім прописується в кредитному договорі.

Вся сума кредиту разом з відсотками розбивається на певну кількість місяців. По закінченню терміну дії договору позичальник повинен повністю розрахуватися з усіма своїми зобов'язаннями.

В іншому випадку спотвориться вся сутність кредиту, а відповідно позика втратить своє справжнє і справжнє призначення.

Діюча правова база

Регулювання банківського кредитування відбувається через наступні основні документи:

71 стаття Конституції Російської Федерації частково зачіпає питання поняття кредитного регулювання. У Цивільному Кодексі можна знайти наступну інформацію:

В 819 статті

Розповідається питання що таке кредитний договір В 820 статті Розкриваються форми кредитного договору В 823 статті Розглядається поняття «комерційний кредит»

Не варто забувати і про Федеральні Закони:

Де взяти кредит інваліду

Якщо інвалід задумався про оформлення кредиту, для початку необхідно все ретельно обміркувати. Перед ним стоїть дуже важливе завдання - довести банку свою платоспроможність, відповідальність і надійність.

Якщо підійти до цього питання з усією серйозністю, то зробити це буде, в принципі, досить просто. В першу чергу потрібно зібрати всі необхідні документи для кредиту, які вимагає банк.

В обов'язковому порядку потрібно взяти довідку про доходи , Навіть в тому випадку, якщо в обраній кредитній програмі вона є не обов'язковим документом.

Загляньте також до свого лікаря і візьміть довідку про стан свого здоров'я. Звичайно ж, величезним плюсом буде позитивний висновок доктора.

Якщо всі документи інваліда в повному порядку і банк не може навіть причепитися до них, то кредит, швидше за все, буде схвалений.

Якщо у фінансовій організації інвалід отримав відмову по своїй заявці і не отримав чітку відповідь про причину відмови, то людина може сміливо подавати до суду.

Це діє на банки і вони можуть переглянути своє рішення або озвучити справжню причину відмови. Якщо у всіх банках інвалід отримав незадовільне розв'язання по своїй заявці на кредит - не варто відразу опускати руки.

Варто звернутися в мікрофінансові організації, які спеціалізуються тільки на видачі кредитів. Але, в цьому випадку потрібно бути готовим до того, що такий кредит обійдеться набагато дорожче.

Тому, краще для початку спробувати варіанти з банками, а звертатися до мікрофінансовим організаціям потрібно тільки в крайніх випадках.

Деякі інваліди, які ведуть нормальний спосіб життя, не обмежені в рухах і не відчувають ніякого дискомфорту через наявність інвалідності, замовчують про свій особливий статус.

Найчастіше в стандартній заявці на кредит відсутній пункт про наявність чи відсутність інвалідності. Тому, люди і не розповідають співробітнику банку про свій статус.

Тим більше, що жоден банк не буде спеціально перевіряти кожного позичальника на предмет інвалідності.

Фінансові організації уточнюють наявність у потенційного позичальника інвалідності тільки в тому випадку, якщо він виявляє бажання приєднатися до програми страхування життя і втрати працездатності.

Тільки в цьому випадку правда може розкритися. Якщо у людини немає такого бажання, то банк може і не впізнати, що насправді він має інвалідність.

Список банків Росії

Далеко не всі банки і фінансові організації готові запропонувати інваліду якусь кредитну програму. Більшість з них не ризикую зв'язуватися з такими позичальниками, пояснюючи це тим, що інваліди неплатоспроможні.

Хоча, по суті, такими відмовами без вагомої причини вони порушують законодавства, а також постанови Центрального Банку Росії .

Але, все-таки деякі системні і великі банки готові піти назустріч інвалідам та надати їм споживчий кредит. До таких належать:

  • Сбербанк;
  • Альфа Банк;
  • ВТБ 24;
  • Газпромбанк;
  • Райффайзенбанк;
  • Російський Стандарт;
  • Росбанк;
  • Россельхозбанк;

Це великі фінансові організації, філії яких присутні практично в кожному місті Російської Федерації. Успішний досвід інвалідів різної категорії доводить, що взяти кредит в цих банках цілком реально.

Головне довести свою платоспроможність і переконати співробітника банку в тому, що Ви дійсно збираєтеся виплачувати свій кредит.

умови організацій

Кожен банк пропонує свої умови кредитування. Умови видачі кредиту практично у всіх банках однакова. Відрізняються лише максимально допустимі суми позики, а також процентні ставки за користування кредитом.

умови споживчого кредиту для інвалідів нічим не відрізняється від умов кредитних програм для громадян, які не мають даний статус.

Розглянемо основні моменти кредитування в основних банках:

Найменування банкуМінімальна / максимальна сума кредитуПроцентна ставкаСтрок кредитуванняДокументиСбербанк

Від 15 тис. До 1,5 млн. Рублів Від 13,9% Від 3 міс. до 5 років Паспорт Альфа Банк Від 50 тис. до 1 млн. рублів Від 13,99% Від 1 до 3 років Паспорт і один з документів на вибір (ІПН, СНІЛС, водійське посвідчення) + другий документ на вибір (копія трудової книжки, копія документа про наявність майна) + довідка з місце роботи про доходи ВТБ 24 Від 100 тис. до 3 млн. рублів Від 14,9% Від 6 міс. до 7 років Паспорт, копія трудової книжки, довідка про доходи, СНІЛС Газпромбанк Від 50 тис. до 3,5 млн. рублів Від 12,25% До 7 років Паспорт, СНІЛС, довідка про доходи ЮніКредит банк Від 60 тис. до 3 млн . рублів Від 15,9% Від 24 до 84 міс. Паспорт Райффайзенбанк Від 90 тис. До 1,5 млн. Рублів Від 12,9% Від 12 міс. до 5 років Паспорт, довідка про доходи, копія трудової книжки Русский Стандарт До 500 тис. рублів Від 15% До 5 років Паспорт, довідка про доходи Росбанк Від 50 тис. до 3 млн. рублів Від 14% Від 6 міс. до 5 років Паспорт Россельхозбанк Від 10 тис. до 750 тис. рублів Від 11,5% Від 1 міс. до 5 років Паспорт, довідка про місце реєстрації, довідка про доходи Промсвязьбанк Від 50 тис. до 1,5 млн. рублів Від 14,9% Від 12 до 84 міс. Паспорт, довідка з місце роботи, довідка про доходи

Всі банки пропонують свої кредитні програми. Співробітник фінансової організації зможе підібрати найоптимальнішу програму, в залежності від платоспроможності потенційного позичальника, його рівня доходу, а також стану здоров'я.

Тому, для отримання більш докладної інформації інваліду слід звернутися за консультацією в той банк, який він вибрав для отримання кредиту.

До речі кажучи, багато банків надають пільгові умови кредитування для вже діючих клієнтів. Тому, якщо інвалід отримує пенсію через який-небудь банк, то для початку слід відправитися саме в цю фінансову установу.

Таким чином, шанси на отримання кредиту виростають, мало не в два рази.

Для того щоб отримати більш «щадну» процентну ставку, інваліду потрібно звернутися до співробітника банку та уточнити, чи немає у них в організації спеціальних цільових програм для інвалідів, або кредитних програм, спрямованих на лікування.

Це збільшить можливість отримання кредиту, а також знизить витрати на його обслуговування. Якщо підписати договір страхування кредиту, це ще збільшить шанс схвалення заявки.

Чи буде поручитель

Сучасні кредитні програми не передбачають обов'язкову наявність поручителя .

Але, якщо потенційний позичальник готовий надати свою довірену особу, то це буде вважатися тільки плюсом і збільшить шанси на отримання позики. Особливо це стосується інвалідів.

Як показує практика, інваліди, які надають поручителів, в 98% випадках отримують схвалення за своєю заявкою на кредит. Все тому, що банк обмежує себе від ризиків несплати кредиту.

У разі якщо сам позичальник не буде виконувати свої зобов'язання, вони перейдуть на поручителя. Бажано, щоб б поручитель не мав інвалідності, досить заробляв, а також мав нормальну кредитну історію.

При подачі заявки на кредит повідомте співробітнику банку про те, що у Вас є можливість надати поручителя. Тоді банк зацікавиться в Вас, як в потенційного позичальника і вже не так сильно буде звертати увагу на статус інваліда.

Чи потрібен заставу для оформлення позики

надання застави також є не обов'язковою умовою при отриманні кредиту. Тільки якщо мова йде про споживче кредитування, а не про іпотеці або автокредитуванні.

Більшість банків не вимагають надавати заставу в якості гарантії оплати кредиту, якщо сума позики не перевищує 500 тис. Рублів.

З кожним днем ​​все більше і більше інвалідів потребують додаткового фінансування

Чи можна взяти кредит-овердрафт для підприємства дізнайтеся зі статті: кредит підприємству .

Що є характерною ознакою міжнародного кредиту, читайте тут .

Які будуть мої дії, якщо банк подав до суду на стягнення кредиту, дивіться тут .

Але, для інвалідів великий плюс буде, якщо він надасть автомобіль або житло в якості забезпечення по кредиту.

Для банку це буде говорити про те, що у людини серйозні наміри, і він збирається повністю виконати всі свої зобов'язання.

Але, наявність заставного майна не дає 100% гарантії позитивної відповіді по заявки на кредит.

Вся справа в тому, що в законодавстві вказано, що банк не має право стягувати заставне майно у інваліда, навіть якщо він не виконає свої зобов'язання по виплаті боргу.

Тому, надавати заставу в якості гарантії чи ні - це особиста справа кожної людини з особливим статусом інваліда.

У сучасному суспільстві отримати кредит інваліду досить складно, але можна. Головне завдання таких людей полягає в тому, щоб переконати банк у своїй платоспроможності. Зробити це буде досить складно.

Потенційному позичальникові крім основних документів потрібно буде надати довідку про стан здоров'я, яка підтверджує, що людина дійсно може працювати і заробляти гроші, частина з яких піде на погашення кредиту.

Але, чи дійсно людям з особливим статусом можна отримати позику в банку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online