Як взяти кредит під заставу землі: тонкощі і нюанси.

  1. Що необхідно для отримання кредиту під заставу земельної ділянки.
  2. Земельний пай або сільськогосподарська земля в заставу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-банківський кредит   або позику у приватної особи в обов'язковому порядку вимагає вагомих гарантій його повернення або хороше забезпечення Будь-банківський кредит або позику у приватної особи в обов'язковому порядку вимагає вагомих гарантій його повернення або хороше забезпечення. При запозиченні невеликих сум, як правило, кредитори вимагають лише докази платоспроможності, ніж часто є довідки про доходи.

При більших сумах кредиту потрібно поручитель, а то і два. Але іноді простіше уявити заставне майно. При цьому таке майно повинно бути цінним, і обов'язково ліквідним, щоб банк, в разі несплати боргу міг його конфіскувати і продати в рахунок погашення.

У даній статті ми з вами поговоримо про те, як взяти кредит під заставу землі . Хоч найбільш поширеним заставним майном є нерухомість або дорогий автомобіль, земельну ділянку часом єдина цінність, яка є у людини, якій потрібні гроші в борг. Але деякі люди при необхідності намагаються оформляти кредит , Забезпеченням якого є земельна ділянка, не тому що це єдине майно, а тому що оформити житло або особистий автомобіль в заставу - досить ризиковано.

Деякі нюанси кредитування під заставу земельної ділянки. Звичайно ж, варіанти з кредитуванням під заставу землі не менше ризиковані, але для позичальника тут є вагома різниця. Вона полягає в тому, що в разі непередбачених обставин, від яких ніхто не застрахований, позбутися порожнього шматка землі не так страшно, як позбутися власного житла, особливо якщо воно єдине, або машини, яка необхідна в повсякденному житті. Тому оформлення землі в якості забезпечення нецільового позики для деяких - найоптимальніший варіант.

Але, не дивлячись на це, взяти позику під таку заставу іноді не так-то просто. Складність полягає в тому, що далеко не всі банки приймають таке забезпечення по видаваних кредитах. На це є дві вагомі причини: велика ймовірність зміни вартості ділянки не тільки в більшу, але і в меншу сторону, і складність у проведенні оцінки вартості землі. На вартість квартири, наприклад, впливають такі чинники, як район розташування, будинок, в якому вона знаходиться, її стан і квадратура. А ось при проведенні оцінки земельної ділянки враховується набагато більше різних факторів.

Якщо говорити про вартість, то в даному випадку ситуація зовсім неоднозначна. Особливо це стосується таких ділянок, які призначені під будівництво житлових приміщень. Наприклад, коли ви оформляєте кредит, вашу заставну землю оцінюють в досить велику суму за рахунок таких чинників, як близькість до міста, але в той же час в області екологічно чистої природи - поблизу гарний ставок, ліс або озеро. Але, як правило, кредит береться не на один рік, а як мінімум на три, а то і більше. І ось, через кілька років, неподалік від земельної ділянки зводять промислове виробництво. А це, відповідно, відразу призводить до різкого зниження вартості застави.

Насправді існує кілька варіантів кредитування під заставу земельної ділянки. Але найпоширенішим варіантом, на який найчастіше з задоволенням погоджуються банки, є той, коли кредит береться з метою будівництва житлового будинку на тій землі, яка оформляється в якості забезпечення.

Що необхідно для отримання кредиту під заставу земельної ділянки.

Отже, знов почав говорити про те, як взяти кредит під заставу землі, обов'язково слід знати, що для цього буде потрібно безпосередньо потенційному позичальникові. В першу чергу варто сказати про власність. Земля, яку ви хочете оформити в якості застави по кредиту, повинна бути саме у вашій власності.

Що стосується документів на ділянку, то в них має бути чітко вказано призначення землі. Тобто, якщо призначення - це індивідуальне будівництво, то на момент оформлення кредиту на заставному ділянці повинні бути присутніми всі комунікації.

Повний пакет документів, необхідний для оформлення позики, практично аналогічний пакету документів при іпотечному кредитуванні. Тільки замість документів на житло, ви повинні надати всі наявні папери на землю і обов'язково кадастровий паспорт.

Варто також додати, що якщо ваш земельну ділянку буде перебувати в заставі у банку, то це зовсім не означає, що ви нічого не можете з ним зробити. Звичайно ж, продати ви його не зможете, але використовувати за прямим призначенням дозволено. Але варто враховувати всі непередбачені ситуації, перш ніж брати кредит під земельне забезпечення.

Якщо ви будете будувати на цій землі будинок, врахуйте, що при порушенні зобов'язань за договором, банк має право вилучити ділянку і продати в рахунок погашення вашого боргу.

Земельний пай або сільськогосподарська земля в заставу?

Якщо потенційний позичальник займається веденням сільського господарства, і це його основний вид діяльності, то, відповідно, при необхідності оформити кредит, єдиним цінним і ліквідною заставою для нього може виступати тільки земельний пай. Це пояснюється тим, що все інше майно такого позичальника - будівлі. Живність, урожай - кредитори можуть прийняти в якості забезпечення тільки в тому випадку, якщо позика оформляється на короткий термін, як правило, не більше трьох років.

Але варто також враховувати і те, що земельний пай в якості забезпечення розглядають зовсім не всі банки. Куди більш простіше знайти кредитора, який погодиться видати гроші під заставу землі, призначеної під будівництво житла.

Зверніть увагу, що якщо у вас пай і ви хочете оформити його як заставу, краще відразу розглядати пропозиції банків, які спеціалізуються на роботі з людьми, провідними сільське господарство. А в іншому, все те ж саме, що і при оформленні кредиту під заставу землі, призначеної для будівництва будинку.

З сільськогосподарськими землями ситуація аналогічна. Тільки перед тим, як взяти кредит під заставу землі, ви повинні розуміти, що ваш сільськогосподарську ділянку або пай за розмірами повинен бути досить великий. Стандартні дачні шість соток землі не підійдуть. Банку необхідна велика вартість землі для видачі грошей в борг, відповідно, її розміри повинні бути великими.

Земельний пай або сільськогосподарська земля в заставу?
Земельний пай або сільськогосподарська земля в заставу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online