Як взяти іпотеку, якщо офіційна зарплата маленька?

  1. Який повинен бути розмір заробітної плати для отримання іпотеки?
  2. Можливі шляхи вирішення
  3. Додатковий дохід
  4. порука
  5. застава майна
  6. Споживчий кредит
  7. пільгові програми
  8. Відгуки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання як взяти іпотеку, якщо офіційна зарплата маленька, є не таким вже рідкісним. Питання як взяти іпотеку, якщо офіційна зарплата маленька, є не таким вже рідкісним

Практикується зарплата «в конверті» на багатьох підприємствах, які входять в комерційну структуру. Великим мінусом при отриманні маленької офіційної зарплати стала неможливість отримання великого кредиту, наприклад іпотеки.

У залученні платоспроможних клієнтів зацікавлений будь-який банк, але розрізнити фізосіб за їхніми доходами можна тільки оцінивши зарплату.

Іпотека або споживчий кредит - це приваблива пропозиція банків, яке доступне не всім.

Рішення про відмову в іпотечному кредиті будуватися на основі декількох вагомих підстав:

  • Повернення банку позикових коштів клієнт повинен гарантувати.
  • Сукупний дохід не повинен бути нижче показників встановлених законом.
  • Фінансові організації не укладають договір з неблагонадійними клієнтами, які не зможуть платити іпотеку.

Багато банків йдуть назустріч позичальникам з маленькою офіційною зарплатою.

Чи можуть дати великий кредит, якщо невелика зарплата? Це цілком ймовірно, якщо зробити дохід офіційним, а способів для цього пропонується кілька, доступних в різних формах.

Іпотечні позики пропонують всі великі банки, які хочуть бути впевненими, щоб узята сума буде вчасно повернена, тому змушують позичальників розкривати всі можливі джерела доходу.

Який повинен бути розмір заробітної плати для отримання іпотеки?

Достатній дохід для отримання позики (іпотеки, кредиту споживчого) визначається виходячи з:

  • За офіційний прожитковий мінімум, який встановлений на даний момент.
  • Членів сім'ї та їх матеріальних можливостей.
  • Суми обов'язкових щомісячних витрат.

Отримати з маленькою офіційною зарплатою іпотеку можна в тому випадку, якщо довести банку рівень своєї достатньої платоспроможності.

Для вирішення цього завдання є безліч способів, тому не варто думати, що довідка про доходи з роботи - це єдиний документ, який вимагає банк.

Альтернативні документи, крім довідки 2-ПДФО, що підтверджують дохід позичальника (на прикладі Бінбанку).

Всі документи, що надаються в фінансову організацію, потрібно підтвердити реальними відомостями, які ніяк не стосуватимуться податкової інспекції.

Для оформлення іпотеки не встановлюють конкретного розміру зарплати, так 15 000 рублів або іншу суму. Банки часто вимагають, щоб загальний дохід не перевищував 40% виплат по кредиту, але ця цифра залежить від конкретної фінансової установи.

До уваги банком приймається і наявність у позичальника ліквідних рухомих і нерухомих предметів майна, в тому числі і доходи інших членів родини. За статистикою, при зарплаті 20 000 важко отримати іпотеку, але це не означає, що неможливо.

Корисне відео:

Клієнти з сіркою зарплатою часто мають непрості відносини з банками, які рідко йдуть назустріч і не дозволяють оформити іпотеку. Доходу «в конверті» не бачить ніхто, крім вас, тому і довести його фактичне існування важко.

Якщо ж довести банку, що крім сірої зарплати є ще й інший дохід, який відноситься до іншої категорії, то отримати потрібну суму в кредит стане можливим.

до змісту ↑

Можливі шляхи вирішення

Отримати іпотеку при зарплаті, яка не здатна переконати банк у платоспроможності клієнта, цілком ймовірно, якщо вдатися до одного з наступних варіантів:

  • Додаткове джерело доходу - друга робота навіть при мінімальній ставці допоможе підтвердити можливість оплати кредиту.
  • Дохід від здачі квартиру в оренду або транспортного засобу - потрібно надати договір оренди, який враховується при наданні кредиту.
  • Узгодити про поручительство, підключивши хороших друзів або родичів з великими офіційними доходами.

На спеціалізованих сайтах можна попросити поради і проконсультуватися з професіоналами.

Дізнатися, який краще спосіб вибрати допоможе форум, де можна знайти реальні відгуки про той чи інший кредитний продукт.

При оформленні іпотеки обов'язково враховувати мінімальний розмір суми погашення кредиту і період, а також інші особливості. Всі сучасні процедури оформлення кредитів не займають багато часу і є абсолютно прозорими у всіх акредитованих банках.

до змісту ↑

Додатковий дохід

Якщо маленька біла зарплата, то можна підтвердити додатковий дохід, в якості якого може бути:

  • Студентська стипендія.
  • Зарплата з іншого місця роботи (за сумісництвом).
  • Дохід від цінних паперів.
  • Пенсія.
  • Дохід від здачі об'єктів в оренду (житло або транспортні засоби).
  • Аліменти.

Для підтвердження доходу можна надати виписку з рахунку або карти про виплачені аліменти, стипендії тощо

Легалізувати можна і інші заробітки, якщо включити їх в податкову декларацію та сплатити з такого доходу 13% податок. Копія декларації є вагомим документом для підтвердження доходів і підвищення шансів на оформлення іпотеки.

Якщо є винагороди за іншу працю, то підтвердити його можна випискою по карті.

до змісту ↑

порука

Купити квартиру з маленькою зарплатою можна, якщо підтвердити іпотечний кредит забезпеченими поручителями. Виступати такими можуть кілька дієздатних осіб, які не мали проблем із законом і не обтяжені іншими зобов'язаннями перед банками або кредиторами.

Зіграти роль поручителя може не тільки родич, але й інша особа, яка дала згоду на притягнення його до іпотечного договору і з хорошим рівнем доходу. У поручительства є плюси і мінуси, які повинен порівняти сам позичальник і вирішити, чи брати йому така особа при отриманні грошей в борг.

Відео по темі:

Поручитель - це особа-гарант, яке бере на себе зобов'язання перед банком про те, що кредит буде виплачений.

У поручителя також є свої обов'язки, при невиконанні яких банк може зіпсувати йому кредитну історію або ж покласти відшкодування додаткових витрат.

У поручителя також є свої обов'язки, при невиконанні яких банк може зіпсувати йому кредитну історію або ж покласти відшкодування додаткових витрат

Іпотеку в багатьох банках легко отримати при наявності поручителів. Але у цієї програми є як плюси, так і мінуси.

У кредитний договір при включенні поручителя банком вносяться відповідні зміни до встановлених умов для кожної сторони.

Головне, що не варто забувати, що претензії у банку при затримці виплат кредиту з'являються до більш платоспроможному особі, тому претензії можуть виражатися через суд, який має право розділити кредит в рівних частках.

до змісту ↑

Схвалення на видачу кредиту надається на основі довідки за формою банку, оформляючи в якій кожен пункт, клієнт доводить свою платоспроможність.

Складається довідка російською мовою і дійсна два тижні з моменту її видачі.

Приклад довідки про доходи за формою банку.

Щоб словесно не доводяться банку, що крім невеликої зарплати, є і чорний дохід, який може бути представлений у вигляді бонусів, депозитів, отримання відсотків від здачі цінних предметів, можна заповнити в банку відповідну заяву, що має свою силу.

Крім стандартного набору полів, вказується і інша необхідна інформація, яка доводить рівень доходу.

Тому, якщо офіційно зарплата маленька, то є шанс отримати іпотеку, якщо погодитися на надання такої довідки в банк.

На терміні кредитування і на процентній ставці відсутність форми 2 ПДФО відображається прямим чином, адже кожен банк хоче підстрахувати свої втрати.

Але всі дані відображені в довідці потрібно довести, інакше такі надходження не будуть зараховані як додатковий дохід. Коли немає можливості надати папір в банк з підписом бухгалтера та печаткою підприємства, то можна зробити копію податкової декларації.

до змісту ↑

застава майна

Якщо офіційний дохід представлений у вигляді маленької зарплати, то взяти кредит можна за згодою на заставу майна.

В якості такого може бути рухоме або нерухоме майно, яке за своїми характеристиками має бути ліквідним. Розглядається банком воно як додаткове джерело доходів.

До предмету застави банки висувають певні вимоги (на прикладі Совкомбанк).

Якщо у вас є машина, то вона повинна бути не тільки робочої, але і високооцененной з малим пробігом. Предметом застави не стане і ветхий будинок, в якому жити неможливо.

до змісту ↑

Споживчий кредит

В Ощадбанку клієнтам серед кредитних продуктів пропонують споживчий кредит, який до 3 млн рублів оформляється без поручителів і застави.

Термін такої позики варіюється в межах від 3-х місяців до 5-ти років. Процентні ставки до 500 000 рублів складають 14,5 та 15,5% в залежності від того, де ви подаєте заяви (в інтернет банку або в офісі), а від 500 000 рублів відсоток онлайн 12,5, а звичайне заяву у відділенні банку розраховане на 13,5%.

Приклад споживчого кредиту без забезпечення від ПАТ «Сбербанк».

Основні вимоги до позичальників Ощадбанку:

  • На момент надання позики має бути не менше 21 року.
  • На момент повернення повинно бути не більше 65 років.
  • Загальний стаж повинен бути не менше 6 місяців на нинішньому місці роботи і 1 рік за останні 5 років.

Отримання і обслуговування кредиту в кожному банку відрізняється своїми нюансами, з якими до його оформлення потрібно попередньо ознайомитися.

Рекомендуємо відео до перегляду:

Засоби банком зараховуються на рахунок клієнта при наданні своєчасно всіх документів і при наявності позитивного рішення на кредит. За довгострокове погашення споживчого кредиту плата може стягуватися, а може й ні - це уточнюється додатково.

до змісту ↑

пільгові програми

Пропонується іпотека і пільговим категоріям:

  • Молоді сім'ї.
  • Військовослужбовці.
  • Малозабезпечені громадяни.
  • Багатодітні сім'ї.
  • Бюджетники.

Пільгова іпотечна програма дає шанс поліпшити існуючі житлові умови або ж забезпечити себе новим житлом в кредит.

Пільгова іпотечна програма дає шанс поліпшити існуючі житлові умови або ж забезпечити себе новим житлом в кредит

При оформленні пільгового кредиту банк зазвичай вимагає додаткові документи (на прикладі Россельхозбанка).

Право на пільги потрібно буде підтвердити перед банком, тому заздалегідь уточніть, які папери потрібно надати щодо доходу, а потім звертайтеся для оформлення договору. Деякі подробиці викладені на офіційному сайті банку, в якому ви плануєте оформити іпотечний позику.

до змісту ↑

Відгуки

Семен: «Свого часу мене виручив споживчий кредит від Ощадбанку, який мені схвалили дуже швидко. Заявка на отримання кредиту була попередньо схвалена при моїй зарплаті 20 000 (розцінюється це, як невеликий прибуток). Але я звернувся до відділення банку, щоб збільшити ліміт і взяв з собою копію декларації, в якій вказані додаткові доходи від здачі в оренду вантажного автомобіля. Мені потрібні були гроші для відкриття бізнесу і в цьому мені допоміг саме цей банк. »

Ангеліна: «Брали з чоловіком іпотеку в ВТБ 24. Умови банку нам повністю підходили, але при зверненні сказали, що можлива відмова, так як дохід сім'ї невеликий. Чоловік отримував набагато більше офіційного заробітку, але роботодавець не показував його. Вирішили домовитися виправити довідки на роботі по зарплаті і нам вдалося, після чого і надали їх в банк. Тепер справно платимо іпотеку і живемо в новій квартирі, про яку так давно мріяли. »

Роман: «Я є клієнтом Ощадбанку вже п'ять років і отримую зарплату офіційно невелику. Вирішив дізнатися, як мені отримати великий кредит (хотів купити машину). Мені порекомендували оформити спеціальну довідку банку, в якій вказати всі існуючі доходи і чим більше, тим краще, щоб підвищити шанси на отримання кредиту. Я вказав свою зарплату і дохід від цінних паперів, які мені дісталися від діда. Ось так я і зміг отримати 500 000 в кредит в цьому банку. »

Який повинен бути розмір заробітної плати для отримання іпотеки?
Чи можуть дати великий кредит, якщо невелика зарплата?
Який повинен бути розмір заробітної плати для отримання іпотеки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online