Як оформити і взяти іпотеку, якщо офіційна зарплата маленька

  1. Розмір заробітної плати для отримання іпотеки
  2. Як отримати іпотечний кредит з сірої оплатою праці
  3. Підтвердження додаткових доходів
  4. Порука при іпотеці
  5. Два документа від клієнта для взяття іпотечного кредитування
  6. Програми пільгового надання іпотеки
  7. Заставу наявного майна
  8. В який банк можна звернутися

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обставини сучасного життя не завжди дозволяють накопичити достатню суму на придбання власного житла, вихід з даної ситуації - іпотека. Але як її отримати, якщо офіційний дохід невеликий?

Сучасне життя, постійно штовхає середньостатистичного громадянина брати різного роду позики. Це можуть бути споживчі кредити, або інші суми, взяті на придбання відповідної продукції. Найбільші суми, які надаються клієнтам, розраховані на придбання житла, як первинного, так і вторинного. Такий тип позики називається іпотекою, його видають платоспроможним громадянам під більш низький відсоток порівняно з споживчим кредитуванням . Щоб отримати таку позику, необхідно мати достатній місячний дохід, в іншому випадку кредитна організація може відмовити в наданні коштів.

У разі, коли місячний дохід дозволяє вам протягом тривалого терміну платити за кредитними зобов'язаннями, але офіційно такий дохід ви підтвердити не можете, не завжди кредитор однозначно відмовить у наданні іпотеки. Питання, як отримати іпотеку при низькій офіційній заробітній платі, мучить багато сучасних уми громадян.

Щоб це питання не залишався без відповіді, варто розібратися, які дії допоможуть отримати бажану позику у банку. Однак перш, ніж звертатися до кредитного відділу за іпотечним кредитуванням, необхідно зрозуміти і вирішити для себе чи зможете ви протягом тривалого періоду, кожен місяць вносити необхідну суму.

Розмір заробітної плати для отримання іпотеки

Точних значень заробітної плати для взяття іпотеки не існує, так як тут є багато додаткових моментів. Іноді можна зустріти мінімальний бар'єр оплати праці, при якому можливе надання позики, в тридцять тисяч рублів. Однак це не є точною цифрою. Перш за все, проводиться аналіз потенційних витрат: оплата квартири та послуг ЖКГ, проїзд на громадському транспорті, придбання продуктів харчування. Виходячи з усього цього, будується кінцева сума, яку позичальник зможе виплачувати щомісяця.

У разі, коли кредитору здасться, що клієнт не зможе одночасно виплачувати кредит і залишати кошти на прожиття, йому буде відмовлено в наданні позики. Якщо, на думку кредитора, клієнт безперешкодно зможе виплачувати позику, то йому нададуть кошти. В даному випадку мова йде про офіційний дохід.

У разі, коли немає можливості надати офіційні підтвердження ваших доходів і зарплата сіра, виникають деякі труднощі.

Як отримати іпотечний кредит з сірої оплатою праці

Якщо у вас немає можливості підтвердити свій дохід офіційно за допомогою довідки ПДФО-2, не варто впадати у відчай. На сьогоднішній день банками передбачена можливість підтвердження доходу за спеціальною формою. В даному випадку у кожної кредитної організації дана форма своя. Якщо кредитор надає вам таку можливість, то в даній формі роботодавець вказує вашу заробітну плату, підтверджуючи дані підписом керівника і печаткою організації. Однак не всі кредитні організації йдуть на подібні поступки, тому що цей момент може привести до певних труднощів в подальшому.

Однак не всі кредитні організації йдуть на подібні поступки, тому що цей момент може привести до певних труднощів в подальшому

Виписка по розрахунковому рахунку

Якщо заробітна плата неофіційна, то її можна підтвердити наявністю банківської виписки з вашого розрахункового рахунку. В цьому випадку, рекомендується звертатися за кредитом в банк, де ви є клієнтом. В інших кредитних організаціях такі виписки рідко будуть прийняті до уваги, і позичка буде надана.

У деяких випадках кредитною організацією можуть бути прийняті до уваги ваші постійні витрати протягом тривалого часу, але кошти на іпотечне кредитування отримати навряд чи вдасться.

Підтвердження додаткових доходів

У разі, коли офіційна зарплата маленька, багато кредиторів можуть взяти на замітку додаткові варіанти заробітку коштів у своїх клієнтів. В цьому випадку неофіційний дохід повинен мати своє певне підтвердження. Сучасні кредитні організації можуть взяти на замітку інший варіант доходів, який клієнт отримує одним із таких способів:

  • Проведення здачі в оренду будь-якого житлового майна у клієнтів.
  • Додатковий дохід, отриманий при використанні підсобних господарств у клієнта.
  • Будь-яка фінансова допомога, яку надають для клієнта родичі, але за умови, що кошти зараховуються на існуючий рахунок в банку.
  • Депозити на банківських рахунках, звідки щомісяця надходять відсотки.

Порука при іпотеці

Є можливість взяти кредит з маленькою зарплатою в разі, коли клієнт знаходиться в офіційному шлюбі. При наявності такої можливості, організацією, де клієнт намагається отримати позику , Буде розглянуто не тільки дохід клієнта, але також і заробітна плата другого члена сім'ї, який перебуває у шлюбі. Якщо кредитора все влаштовує, то чоловік або дружина будуть виступати в ролі созаемщика. Саме тому, отримуючи іпотечний кредит, рекомендується укладати договір особі, чий дохід більше.

Крім подружжя, які перебувають у шлюбі, виступати в якості позичальників можуть і інші близькі родичі, але за умови, що ви проживаєте разом. Тут мова йде про дітей, або батьків. У випадку з батьками, їх вік може вплинути на максимальний термін надання кредиту.

Поручителем при отриманні позики, також може виступати юридична особа, в даному випадку роботодавець. Також банком можуть розглядатися інші поручителі, чий дохід буде в змозі покрити суму платежу при ускладненнях клієнта з оплатою.

Два документа від клієнта для взяття іпотечного кредитування

У деяких випадках, кредитні організації йдуть назустріч клієнтам і надають позику, не беручи до уваги будь-які підтвердження існуючих доходів у клієнта. Найчастіше, подібна можливість рекламується, як позику, який можна отримати лише при наявності двох певних документів, В цьому випадку, позичальникові досить мати при собі паспорт громадянина РФ і інший документ, який буде затребуваний банком. У подібних програм є деякі недоліки, а саме:

  • Перш за все, це сильно завищена процентна ставка, що нерідко лякає позичальників.
  • Зазвичай для подібної програми потрібно початковий внесок, який покриє до 40% вартості придбаного об'єкта. Така сума далеко не завжди є в наявності у середньостатистичного громадянина.
  • Крім того, на подібне кредитування термін менше, ніж за звичайною програмою.

Однак така іпотека доступна навіть з маленькою зарплатою, так як будь-якого підтвердження від позичальника не потрібно.

Програми пільгового надання іпотеки

Замислившись про придбання житла в кредит, при цьому маючи невеликий оклад, варто звернути увагу на пільгові програми, які надаються банками регулярно. Як правило, подібні програми припускають невисокі процентні ставки, при цьому і вимоги до потенційного позичальника можуть бути знижені.

На даний момент існують такі пропозиції від банків:

  1. Соціальне надання іпотечного кредиту. В даному випадку пільгова програма розрахована на осіб, які перебувають у черзі на отримання житлових площ, через відсутність умов для проживання.
  2. Іпотечне кредитування для збройних сил. Така програма розрахована на осіб, хто перебуває в складі збройних сил більше трьох років. Протягом терміну служби їм на розрахунковий рахунок надходять певні відсотки, які в подальшому можна використовувати як первинний внесок для придбання житла.
  3. Кредитна програма іпотечного кредитування для молодих сімей. В даному випадку, є одне основна умова, за яким один з подружжя не досяг віку 35 повних років. Така іпотека доступна для громадян з маленькою офіційною зарплатою. Подібний позика видається подружжю, які потребують житла, через його відсутність. Тут Державою надається певна субсидія, сума якої покриває до 40% вартості придбаного майна. Ці кошти виступають в якості початкового внеску.
  4. Також деякі банки запускають певні пільгові умови іпотечного кредитування для своїх постійних клієнтів. Осіб, які постійно обслуговуються у них.

Заставу наявного майна

Дана ситуація зустрічається не так часто, але це ще один варіант, який відповідає на питання, як взяти громадянину іпотеку якщо офіційна зарплата маленька. В якості майна під заставу може використовуватися практично будь-яке майно, однак значно більше шансів отримати подібний позику, якщо надати в якості заставного майна квартиру або заміський будинок. Від такої пропозиції, мало які кредитні організації відмовляються. Через що, при наявності таких програм, швидко підуть вам назустріч і схвалять іпотечне кредитування.

В який банк можна звернутися

В даний час існує безліч кредитних організацій, які можуть надати іпотечне кредитування. Але не варто брати подібну позику в сумнівних банках, так як почастішали випадки відкликання ліцензії. Тому рекомендується звертатися за кредитуванням в перевірений і надійний банк. Далі варто розглянути деякі банки, в яких можна отримати позику, навіть якщо у вас не біла зарплата:

Перш за все, ви можете це зробити в такому популярному банку, як Ощадбанк. Тут ви можете отримати позику на придбання вторинного житла, без будь-якого підтвердження своїх доходів. Умови подібної програми полягає в тому, що доведеться надати співробітникам організації два документа, а після внести не менш 50% оплати від вартості нерухомості. З урахуванням цих умов, максимальна вартість даного житла не може перевищувати 15 мільйонів рублів для Москви і Санкт-Петербурга, що стосується інших регіонів країни, то тут така сума не повинна перевищувати 8 мільйонів рублів. Даної кредитної організацією висуваються наступні умови для надання позики:

  1. Мінімальна сума, яка надається клієнту - це триста тисяч рублів.
  2. Процентна ставка для такого кредитування, передбачає наявність від 12% річних нарахувань.
  3. Позика надається з максимальним терміном до 30 років.

Ці умови діють на придбання первинної або вторинної нерухомості, а також на покупку земельних ділянок.

Подібну програму може запропонувати для своїх клієнтів Россельхозбанк. Тут не обов'язково має бути присутнім підтвердження того, що у вас біла зарплата, за умови, що буде початковий внесок не менше 60% від вартості об'єкта. Грошові кошти надаються позичальникові на придбання вторинної нерухомості, житлових ділянок, а також на покупку квартири в новому будинку, але за умови, що будівництво було профінансовано саме цим банком.

Грошові кошти надаються позичальникові на придбання вторинної нерухомості, житлових ділянок, а також на покупку квартири в новому будинку, але за умови, що будівництво було профінансовано саме цим банком

Такі програми надають і інші великі банківські організації нашої країни. Тепер відповідь на питання, як взяти іпотеку з маленькою оплатою праці, очевидний. Але як бути тим, у кого немає можливості внести початковий внесок або надати будь-які відомості про доходи. В даному випадку прекрасною альтернативою є порука. В цьому випадку ви можете отримати бажану суму на придбання нерухомості без підтвердження своїх доходів. Варто лише грамотно підібрати поручителя, щоб у нього був гідний, підтверджений дохід, а також не було зіпсованої кредитної історії .

Важливо відзначити, що маючи погану кредитну історію, і невиконані зобов'язання за кредитним договором перед іншою кредитною організацією, вам буде дуже складно отримати позику у вигляді іпотечного кредитування. В даному випадку, щоб отримати бажану позику доведеться неабияк потрудитися. Дізнавшись всю необхідну інформацію, ви точно будете знати, як взяти кредит з маленькою виплатою заробітної плати і надалі не виникатиме таких питань. Однак перш ніж звертатися в банк за іпотекою, багато разів подумайте, так як зобов'язання перед організацією з виплати доведеться виконувати не один рік.

Але як її отримати, якщо офіційний дохід невеликий?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online