Фазан - розведення в домашніх умовах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сільське господарство є однією з найдоступніших сфер для створення своєї справи. Розведення домашньої птиці, зокрема, фазанів - досить прибутковий бізнес, який можна почати без величезних капіталовкладень. Але для досягнення успіху важливо ретельно вивчити технологію вирощування фазанів і попередньо сформувати ринок збуту.

Але для досягнення успіху важливо ретельно вивчити технологію вирощування фазанів і попередньо сформувати ринок збуту

Фазан - красива на вигляд птах, а її м'ясо має дуже приємний смак. Це одна з найцінніших мисливських птахів. Сімейство Фазанові вважають найбільшим із загону курячих. Ці птахи потребують створення особливих умов утримання, специфічному харчуванні і догляді.

Фазанів, яких вирощують в домашніх умовах, потрібно утримувати в вольєрах. Каркас конструюють з металу або дерева і обтягують сіткою. популярний лего цегла для цієї мети не підійде, птиця повинна відчувати простір, тепло і світло. Бічні стінки можна зробити з металевої зварної сітки (оцинкованої або покритої спеціальним лаком) з осередками 1.5 × 1.5 см, а накрити рибальської капроновою сіткою або зробити повноцінну дах. Осередки в сітці, якою буде обтягнутий вольєр, не повинні перевищувати рекомендований розмір, інакше пташенята зможуть проникнути за його межі або всередину проповзуть гризуни, дрібні птахи, які є переносниками інфекцій. Бажано, щоб з четвертого боку до пташника примикав дощатий сарай, де птахи зможуть сховатися від дощу і вітру. Вольєр для розведення фазанів повинен бути просторим - мінімум 1м на птицю, а якщо підприємець планує утримувати дорослих особин - не менше 5-12 м². При необхідності пташник ділять на секції. Розведення страусів в домашніх умовах з нуля вимагає більш уважного підходу.

Розведення страусів в домашніх умовах з нуля   вимагає більш уважного підходу

Вольєр для фазанів

З обладнання слід приготувати: годівниці, гнізда, поїлки, сідала, навіси, обігрівачі, пісочну ванну. Також необхідно провести освітлення (взимку тривалість світлового дня повинна збільшуватися до 14-16 годин) потужністю не менше 5 ВТ на 1 м². Необхідні лами розжарювання і ультрафіолетові.

Порада: фазани - птиці з добре розвиненими органами почуттів. Вони можуть відчувати стрес, що негативно впливає на їх ріст, добре запам'ятовують розташування предметів у вольєрі, звикають до людей і навіть їх одязі, болісно реагують на гучні звуки і вібрацію. Тому краще, якщо доглядати за поголів'ям будуть одні і ті ж люди, спокійно розмовляючи і не роблячи гучних звуків.

Тому краще, якщо доглядати за поголів'ям будуть одні і ті ж люди, спокійно розмовляючи і не роблячи гучних звуків

Гнізда для фазанів

Важливо регулярно чистити вольєр і стежити за харчуванням птахів. У природі фазани харчуються в основному рослинною їжею - насінням, ягодами, кореневищами і зеленими частинами рослин, а також комахами, павуками, молюсками, хробаками. У штучних умовах корм для фазанів повинен бути багатим білками тваринного походження (не менше 20%), вуглеводами, мінеральними солями і вітамінами. Можна використовувати курячий комбікорм для бройлерів (ПК-5, ПК-6, коштує 25-30 руб. За 1 кг). Для ефективного використання кормів потрібно застосовувати раціони, збалансовані за амінокислотним складом. Птахів годують наступними кормами:

  • зерновими (кукурудза, пшениця, ячмінь, просо, сорго);
  • соковитими (зелень, конюшина, горох, люцерна, кропива);
  • трав'яний вітамінною мукою;
  • капустяним листям;
  • овочами (картопля, морква);
  • тваринами (молоко, риба, борошняні черв'яки);
  • макухою і шротом.

Корми потрібно давати згідно з раціоном в один і той же час. Як правило, це роблять 2 рази на день - вранці (м'які корми), ближче до вечора (зернова суміш).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online