Запуск Московського центрального кільця: 15 питань - 15 відповідей

  1. Що це таке?
  2. Скільки станцій відкриється на МЦК?
  3. Куди можна пересісти з МЦК?
  4. Як орієнтуватися на МЦК?
  5. Де можна знайти докладну інформацію про МЦК?
  6. Які квитки будуть діяти на МЦК?
  7. Чи будуть на МЦК діяти пільги?
  8. За яким графіком працювати МЦК?
  9. Скільки часу займе проїзд по МЦК?
  10. Які поїзди будуть їздити по МЦК?
  11. Чи будуть в поїздах вказувати час у дорозі до наступної станції?
  12. Пристосоване чи МЦК для маломобільних груп населення?
  13. Чи можна буде їздити з велосипедом або з коляскою?
  14. МЦК і Третій пересадочний контур одне й те саме?
  15. Коли з'явилася ідея створення МЦК?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вже 10 вересня відбудеться перший етап запуску Московського центрального кільця. Мережеве видання m24.ru відповіло на найважливіші питання про новий вид міського транспорту. Вже 10 вересня відбудеться перший етап   запуску   Московського центрального кільця

Фото: m24.ru/Игорь Іванко

Що це таке?

Московське центральне кільце - це новий пересадочний контур , Який об'єднує метро і радіальні напрямки приміських залізниць. Раніше його називали Московським кільцем залізниці. МЦК проходить поблизу Третього транспортного кільця на південному сході і заході міста і посередині між ТТК і МКАД на півночі столиці.

Головне завдання дороги - зробити коротше шлях з однієї віддаленої від центру міста точки в іншу. За оцінкою експертів, запуск залізниці повинен скоротити час у дорозі в середньому на 20 хвилин, розвантажити Кільцеву лінію підземки на 15 відсотків, а центральні вокзали міста - на 20 відсотків.

Скільки станцій відкриється на МЦК?

Кільце включає в себе 31 станцію, на кожній з яких передбачені пересадки на інші види громадського транспорту. 17 станцій будуть з'єднані з 11 лініями метро, ​​10 - з радіальними залізничними гілками.

На першому етапі пасажирам будуть доступні 26 станцій, повідомляє прес-служба будкомплексу Москви з посиланням на заступника мера з питань містобудівної політики Марата Хуснуллін. Решта почнуть роботу до кінця року.

До 2018 року поступово буде поліпшуватися зв'язок станцій МЦК зі станціями метрополітену, радіальними лініями залізниці і наземним міським транспортом.

До 2018 року поступово буде поліпшуватися зв'язок станцій МЦК зі станціями метрополітену, радіальними лініями залізниці і наземним міським транспортом

Фото: Прес-центр МЦК в московському метро

Куди можна пересісти з МЦК?

Всього з запуском МЦК москвичі і гості столиці можуть зробити більше 350 пересадок, а час у дорозі при пересуваннях по столиці скоротиться в три рази.

Пасажири зможуть вільно пересідати при поїздках за маршрутами: Метро - МЦК - Метро; Метро - МЦК; МЦК - Метро - Монорельс; Монорельс - Метро - МЦК - Метро.

Також з електричок передбачені пересадки на автобуси, тролейбуси і трамваї. Графік руху наземного транспорту підженуть під розклад МЦК.

Інтервали руху маршрутів наземного транспорту, які обслуговують кільце, з 8 вересня становлять близько 10 хвилин. Надалі їх планується скоротити до 6-8 хвилин, щоб пасажири змогли практично відразу пересісти з МЦК на наземний транспорт.

Для більш чотирьох тисяч зупинок наземного транспорту оновлені карти території, а у 15 зупинок тепер збігаються назви зі станціями нового кільця.

Дістатися до нової залізничної лінії можна буде і на особистому транспорті: на 13 зупинках обладнають спеціальні автостоянки.

Як орієнтуватися на МЦК?

Всього підготовлено кілька варіантів схеми МЦК. На одній з них воно нанесено на карту міста з позначенням ліній приміських залізниць, а також ліній метро, ​​включаючи будується Третій пересадочний контур.

На другому схема МЦК вписана в використовувану зараз карту метро і вказана там як 14-я лінія метрополітену. Всього в підземці розклеять 50 тисяч нових схем. На оновлених картах з'явиться також інформація про те, скільки часу займе пересадка зі станції метро на станцію МЦК.

Самі станції кільця обладнають навігаційними панелями російською та англійською мовами. Для людей з вадами зору пасажирів встановлять шрифт Брайля. Також на кожній станції з'являться табло з часом прибуття поїзда. На кількох з них встановлять стійки "Живе спілкування".

На кількох з них встановлять стійки Живе спілкування

Фото: m24.ru/Игорь Іванко

Де можна знайти докладну інформацію про МЦК?

На офіційному сайті столичного метрополітену з'явився розділ , Присвячений Московському центральному кільцю.

На новій сторінці опублікована інформація про історію створення МЦК і курсують по кільцю сучасних поїздах "Ластівка". Також відвідувачі сайту можуть ознайомитися зі схемою пересадок з метро на МЦК і підібрати зручні маршрути проходження.

Окрім цього, сторінка центрального кільця відкрилася на Єдиному транспортному порталі. Тут також можна отримати детальну інформацію про маршрутах слідування і час, витрачений на дорогу.

Які квитки будуть діяти на МЦК?

на МЦК діятимуть ті ж квитки, що і на метро. У перший місяць після відкриття проїзд буде безкоштовним.

Пасажирам, які використовують Єдиний або карту "Трійка", куплені до 1 вересня, потрібно оновити проїзні. Єдиний можна оновити в касах метрополітену, "Трійку" - через автомат, поповнивши картку на будь-яку суму.

Соціальні карти оновлення не вимагають. Це ж стосується і проїзних, придбаних у вересні.

Купувати квитки на станціях кільця можна буде як за готівку, так і по картах. Також планують ввести систему безконтактної оплати проїзду, яка дозволить оплачувати проїзд за допомогою мобільного телефону, а також систему PayPass / PayWave - гроші будуть списуватися автоматично, якщо докласти банківську карту до валідатора.

На МЦК будуть діяти ті ж тарифи, що й в метро.

  • одна поїздка - 50 рублів;
  • одна поїзда по карті "Трійка" - 32 рубля;
  • 90 хвилин - 60 рублів.

Протягом 90 хвилин пасажири безкоштовно зможуть пересісти з кільця в підземку і назад.

Чи будуть на МЦК діяти пільги?

Всі пільги, що діють в метрополітені, збережуться. Право безкоштовного проїзду по другому кільцю отримають понад три мільйони столичних пільговиків, серед яких:

  • пенсіонери;
  • інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни;
  • учасники оборони Москви;
  • трудівники тилу;
  • жителі блокадного Ленінграда;
  • колишні в'язні нацистських таборів, в'язниць і гетто;
  • Герої Радянського Союзу;
  • Герої Російської Федерації;
  • Герої Соціалістичної Праці та повні кавалери орденів Слави і Трудової Слави трьох ступенів;
  • ветерани праці;
  • почесні донори (СРСР, Росії або Москви);
  • один з батьків і діти з багатодітних сімей;
  • діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків, і їх опікуни (піклувальники);
  • школярі та студенти.

Також на Московському центральному кільці будуть діяти соціальна карта москвича і соціальні карти студента і школяра. Також на Московському центральному кільці будуть діяти соціальна карта москвича і соціальні карти студента і школяра

Фото: m24.ru/Игорь Іванко

За яким графіком працювати МЦК?

МЦК буде працювати по тому ж режиму, що і метро - з 5:30 до 01:00.

У години пік електрички будуть слідувати з інтервалами в шість хвилин, в звичайний час поїзди доведеться почекати 15 хвилин.

Скільки часу займе проїзд по МЦК?

Час, за яке можна проїхати все кільце: 84 хвилини з урахуванням зупинок. Пасажирам не доведеться їхати до Кільцевої лінії метро, ​​щоб дістатися, скажімо, від "Міжнародної" до "Ленінського проспекту" або від "Владикіно" до "Бульвару Рокоссовського". З відкриттям дороги подолання цих відрізків будуть займати 10-12 хвилин замість 28-39 відповідно.

З відкриттям дороги подолання цих відрізків будуть займати 10-12 хвилин замість 28-39 відповідно

Фото: m24.ru/Андрей Перечіцкій

Які поїзди будуть їздити по МЦК?

Перевозити пасажирів будуть "Ластівки" . Весь рухомий склад планується оснастити енергозберігаючим електроустаткуванням, відеокамерами, кондиціонерами, зарядками для телефонів і безкоштовним Wi-Fi.

У кожній "Ластівці" буде п'ять вагонів. У двох головних вагонах поставлять по два туалети, які пристосовані для маломобільних громадян, а на виходах з поїзда будуть стояти урни.

У перші місяці двері "ластівок" на МЦК пасажири відкриватимуть самостійно. Для цього на дверних стулках зовні і всередині вагона встановлять спеціальні кнопки. Вони будуть активні тільки при повній зупинці поїзда. Про те, що кнопка працює, повідомить розташований поруч зелений індикатор.

Чи будуть в поїздах вказувати час у дорозі до наступної станції?

Всі поїзди МЦК обладнають відеоекранами, на яких транслюватимуть табло зі зворотнім відліком часу шляху до наступної станції. Пасажири зможуть побачити, скільки хвилин залишилося до прибуття на платформу. На моніторах також можна буде дізнатися швидкість руху поїзда і зміни в графіку роботи метро.

Перші два потяги з відеоінформування запустять відразу в вересні, все склади обладнують екранами до наступної осені. Планується встановити по чотири екрани в кожному вагоні.

Пристосоване чи МЦК для маломобільних груп населення?

Так. Всі платформи оснащені тактильної плиткою для зручності переміщення людей з вадами зору пасажирів. На 26 транспортно-пересадочних вузлах встановлені ліфти і ескалатори, на 5 ТПУ - спеціальні підйомники.

Чи можна буде їздити з велосипедом або з коляскою?

Так. велосипеди в поїздах МЦК провозити можна, кріплення є в другому і четвертому вагонах. У першому вагоні поїздів будуть місця для маломобільних громадян. Усередині поїздів для підлоги навігація, вона підкаже, куди йти велосипедистам, а куди - людям з обмеженнями мобільності.

На зовнішній стороні поїздів ця інформація теж вказана. А поруч з кожним транспортно-пересадочних вузлом МЦК встановлять велопарковки та станції велопроката.

МЦК і Третій пересадочний контур одне й те саме?

Ні. Московське центральне кільце багато хто плутає з Третім пересадочних контуром , Але це не одне і те ж. Головна відмінність в тому, що МЦК - це залізничне сполучення, а ТПК - це кільце підземки.

ТПК стане новим великим кільцем Московського метрополітену. Його загальна довжина складе 59,5 кілометра з 28 станціями. Перша ділянка контуру відкриють вже в цьому році, а цілком лінію планують запустити протягом найближчих чотирьох років.

Коли з'явилася ідея створення МЦК?

Будівництво дороги почалося в 1903 році під особистим наглядом московського генерал-губернатора Великого князя Сергія Олександровича.

Через п'ять років по новій залізниці пустили перший поїзд, всього ж за добу по лінії проходили чотири поїзди. І якщо вантажні перевезення повністю виправдали себе, то пасажирські не пішли.

Спочатку москвичів збентежила висока ціна на квитки, а в кінці 20-х - початку 30-х років в районах, де проходила окружна дорога, налагодилося автобусне і трамвайне сполучення, популярність поїздів впала, і в 1934 році пасажирське сполучення довелося закрити.

Відновити їх хотіли в 60-і роки, але пропозиція так і не було реалізовано, а в кінці 80-х на залізниці вирішили відреставрувати історичні споруди та пустити пасажирські потяги.

Сучасна ідея перетворення дороги в швидкісну трасу з пересадками на метро з'явилася в 2001 році. А приступили до реконструкції вже при Сергія Собяніна в 2012 році.

сюжети: Зручний місто: все, що потрібно знати , Запуск Московського центрального кільця

Що це таке?
Скільки станцій відкриється на МЦК?
Куди можна пересісти з МЦК?
Як орієнтуватися на МЦК?
Де можна знайти докладну інформацію про МЦК?
Які квитки будуть діяти на МЦК?
Чи будуть на МЦК діяти пільги?
За яким графіком працювати МЦК?
Скільки часу займе проїзд по МЦК?
Які поїзди будуть їздити по МЦК?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online