Що краще купити - новобудову або вторинне житло? Переваги покупки квартири в новобудові

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнє оновлення: 24.02.2018

питання:

Що краще купити - новобудову або вторинне житло? У чому перевага покупки квартири в новобудові в порівнянні з вторинним житлом?

відповідь: відповідь:

Взагалі-то ринок має властивість досягати певного балансу між різними своїми сегментами, не допускаючи явної переваги одного сегмента над іншим. Простіше кажучи, якщо один сегмент (наприклад, «Первинка» ) Перевершує по одному показнику (наприклад, ціною), то інший сегмент (наприклад, «Вторинка» ) Перевершує за іншим показником (наприклад, за широтою вибору), і т.п.

Що краще - новобудова або вторинне житло? Залежить від цілей і можливостей Покупця. Вибір між квартирою на вторинному ринку і квартирою в новобудові - зовсім не однозначне. Кожен знаходить свої аргументи «за і проти».

Наприклад, для тих, хто обмежений у коштах і готовий чекати кілька місяців (або навіть років), краще буде покупка квартири в новобудові. Тут є можливість заощадити за рахунок участі в пайовому будівництві будинку, що будується, але доведеться чекати, поки будівництво завершиться. На користь новобудови грають і технічні моменти - наприклад, поліпшені технології будівництва, нові комунікації, сучасні планування квартир. Стиль, тренди і мода - все це теж обертається навколо первинного ринку житла. Особливо такі критерії чутливі для творчих людей і молоді.

Житло на вторинному ринку вибирають ті, хто не має можливості чекати. Наприклад, ті, хто продає свою квартиру і одночасно купує іншу - тобто здійснює «Альтернативну операцію» (А таких угод на ринку безліч). Вторинний ринок також підходить тим, хто шукає житло в певному районі міста, де немає новобудови. Географічно розкид пропозицій вторинного ринку завжди вище, ніж первинного, і така широта вибору теж притягує деяких Покупців. Вторинний ринок може виглядати більш практичним варіантом через обжитого статусу і усталеної навколишньої інфраструктури. Для кого-то це може виявитися визначальним фактором.

Проте, можна виділити два явних і очевидних переваги покупки квартири в новобудові, в порівнянні з покупкою на «вторинці». Можна сказати, що ці переваги формують більшу частину попиту на первинному ринку нерухомості.

Перша перевага новобудови - це ціна квартири, яка в період будівництва будинку завжди нижче ціни аналогічної площі в збудованому і оформленому у власність будинку. Тобто аналогічне за площею і якістю житло на вторинному ринку завжди буде коштувати значно дорожче.

Друга перевага новобудови - це повна відсутність «історії квартири», тобто вона в юридичному сенсі - «невинно чиста».

Йдеться про відсутність прав власності та прав користування на квартиру - тобто відсутність того безлічі ризиків, які на вторинному ринку призводять до судових спорів, визнанням угод купівлі-продажу квартир недійсними , Або обмеження прав нових власників квартири - Покупців (наприклад, будь-кому з колишніх власників повертається частка в квартирі, або визнається їх право користування проданої квартирою ).

При покупці квартири на первинному ринку, все це безліч ризиків, пов'язаних з правами колишніх власників, виключено! Покупцеві новобудови не потрібно піднімати правову історію квартири, не потрібно з'ясовувати, хто, коли і на якій підставі володів їй раніше. Забудовник тут передає Покупцеві право власності в перші руки (звідси і назва - «первинний ринок»). Така перевага «первинки» не може не приваблювати. І воно приваблює!

Справедливості заради слід зауважити, що явна перевага покупки квартири на «вторинці» це те, що там право власності на квартиру Покупець отримує відразу, за фактом угоди і оплати квартири. На відміну від первинного ринку, де Покупцеві доводиться чекати місяцями, а то й роки до отримання у власність купленої квартири.

А єдиний серйозний ризик покупки новобудови - це можливість затягування термінів будівництва, аж до повної зупинки будівництва. Щоб не втратити на цьому гроші, покупці знижують ризик трьома способами:

  1. квартиру в новобудові купують тільки по Договором пайової участі (ДДУ) ;
  2. при виборі будівельного проекту ретельно вивчають надійність і стійкість компанії-забудовника (як це робити - див. на відповідному кроці ІНСТРУКЦІЇ);
  3. використовують існуючі механізми захисту інвестицій в будівництво - ескроу-рахунки при розрахунках з Забудовником, або компенсаційний фонд пайового будівництва .

Ключовий закон, який регламентує покупку квартири в новобудові - ФЗ-214 - регулярно доповнюється та вдосконалюється законодавцями (основні положення цього закону - див. За посиланням). А суть цих поправок зводиться до того, щоб знизити ризик громадян, які вирішили вкластися в пайове будівництво, і стимулювати їх купувати саме нове житло в споруджуваних будинках-новобудовах.

«СЕКРЕТИ ріелторів»:

Докладний алгоритм дій при покупці і продажу квартири представлений в інтерактивній карті (відкриється у спливаючому вікні).

У чому перевага покупки квартири в новобудові в порівнянні з вторинним житлом?
Що краще - новобудова або вторинне житло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online