Податкові відрахування на дитину з ПДФО в 2019 році

  1. Хто користується правом на податковий відрахування?
  2. Зміни податкового вирахування на дитину з ПДФО з 1 січня 2016 року
  3. Як розрахувати податкове вирахування?
  4. Які обмеження на податкове вирахування на дитину?
  5. Хто з батьків отримує відрахування?
  6. Як оформити податкове вирахування на дітей в 2019 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкове вирахування   - це сума, встановлена ​​законодавством РФ, яка зменшує податкову базу Податкове вирахування - це сума, встановлена ​​законодавством РФ, яка зменшує податкову базу. Згідно ст. 218 НКРФ п. 1, пп. 4, особи, які мають неповнолітніх дітей користуються правом на послаблення в плані прибуткового податку . Роз'яснення щодо його застосування представлені в листі Мінфіну Росії від 8 грудня 2011 року N 03-04-05 / 8-1014.

Хто користується правом на податковий відрахування?

Податкові відрахування на дитину надається батькам, опікунам, усиновителям, чиї діти не досягли 18-річного віку. У разі очної форми навчання термін надання пільги продовжується до 24-х років.

Право надається тому з батьків, на чиєму забезпеченні перебувають діти. Податкові відрахування на дітей з 1 січня 2012 року становить 1400 руб. на першу і другу дитину і 3000 руб. на кожного наступного.

Зміни податкового вирахування на дитину з ПДФО з 1 січня 2016 року

З 1 січня 2016 року стандартний вирахування з ПДФО на кожну дитину-інваліда батькам і усиновителям збільшили з 3 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а опікунам, піклувальникам і прийомним батькам - з 3 до 6 тисяч рублів. Крім того, з метою застосування стандартних вирахувань з ПДФО на дітей, виріс граничний поріг доходів для всіх батьків з 280 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як розрахувати податкове вирахування?

Сума вирахування є фіксованою і залежить від кількості дітей. З нарахованої заробітної плати віднімається ця сума, з залишилася вилучається прибутковий податок.

Приклад: з / п. 20000 руб., Дитина один. 20000 - 1400 = 18600 руб .; 18600 * 13% = 2418 руб .; Разом до виплати: 20000 - 2418 = 17582 руб. При відсутності дітей: 20000 - (20000 * 13%) = 17400 руб. Таким чином, економія при наявності однієї дитини становить 182 руб. Податкові відрахування на дітей надається на доходи за ставкою 13%.

Які обмеження на податкове вирахування на дитину?

Право на дитячий податкове вирахування припиняється з моменту, коли останній втратили статус «діти». Дитиною вважається громадянин РФ до 18 років. Або при закінченні навчального закладу або перекладі на іншу форму навчання, ніж очна. При досягненні батьком порога заробітної плати в 350 тис. Руб. право на пільгу перестає існувати.

Читайте також: У Росії з 2013 року збільшилися пенсії дітям-інвалідам та розміри виплат усиновителям

Хто з батьків отримує відрахування?

Податкові відрахування на дітей отримує кожен батько, якщо інше не передбачено обопільною домовленістю. Тобто один з батьків відмовляється від свого права на користь іншого. Робити це доцільно, якщо у одного з батьків велика зарплата і поріг скасування пільги настане до закінчення календарного року. У цьому випадку другий батько буде отримувати подвоєний відрахування. 182 * 2 = 364 руб.

Згода другого з подружжя для отримання подвійного вирахування не потрібно:

• Якщо батько є одиноким. Підтвердити цей факт необхідно відповідними документами. При повторному вступі в шлюб або усиновленні дитини іншою особою, батько перестає вважатися одиноким. Якщо в свідоцтві про народження в графі батько не стоїть прочерк, мати не вважається самотньою.

• У разі смерті другого з батьків або визнання його безвісно відсутнім.

Як оформити податкове вирахування на дітей в 2019 році

Даний відрахування є правом працівника, отже, не зобов'язує роботодавця обчислювати його за замовчуванням. Таким чином, необхідно звернутися в бухгалтерію свого роботодавця з письмовою заявою про надання податкового відрахування, представивши наступні документи:

1. Свідоцтва про народження дітей;

2. Свідоцтво про шлюб;

3. Довідку з місця роботи чоловіка про те, що він не користується даними послабленням (якщо користується то не треба);

4. У разі зміни місця роботи протягом року, довідку за формою 2-ПДФО з попереднього місця;

5. На учнів повнолітніх дітей - довідку з навчального закладу;

6. Для дітей інвалідів - довідка з МСЕ ;

7. Для опікунів і усиновителів - копія договору про передачу, виписка з постанови про усиновлення.

У разі якщо з яких-небудь причин податкове вирахування на дітей у роботодавця не був здійснений, отримати його можна самостійно, шляхом подачі 3-ПДФО в окружну інспекцію.

Чи не знайшли відповіді на своє питання? Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:

+7 (499) 703-32-46 (Москва)

+7 (812) 309-26-52 (Санкт-Петербург)

Це швидко і безкоштовно!

Додати коментар

Хто користується правом на податковий відрахування?
Які обмеження на податкове вирахування на дитину?
Хто з батьків отримує відрахування?
Як розрахувати податкове вирахування?
Які обмеження на податкове вирахування на дитину?
Чи не знайшли відповіді на своє питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online