Московський ампір: в Старомонетний провулку відреставрують дерев'яний будинок XIX століття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У дерев'яному будинку міської садиби XIX століття, який знаходиться в Старомонетний провулку, почалася реставрація. Зараз фахівці приступили до протиаварійних робіт, які планують завершити до кінця 2018 року. Після цього вони перейдуть до другого етапу реставрації.

«Почалася довгоочікувана реставрація унікального, одного з небагатьох збережених дерев'яних будинків Москви. Він знаходиться в аварійному стані, і зараз фахівці роблять все, щоб максимально зберегти цю будівлю, а також підготувати простір для безпечної роботи реставраторів на другому етапі. В першу чергу були встановлені будівельні ліси, тепер повним ходом йдуть розбір завалів і розміщення спеціальних підпірок. Це дозволить уникнути обвалу і деформації конструкцій », - прокоментував глава Департаменту культурної спадщини Олексій Ємельянов.

У планах - відтворити дерев'яну сходи, що ведуть в мезонін, і веранду в саду, відновити наличники вікон, стіни та покрівлю. Будівлі повернуть первісну планування. Чи збережуть реставратори і просторову композицію будинку на 1905 рік, композиційне рішення і архітектурно-художнє оформлення фасадів. В майбутньому пам'ятник культури використовуватимуть як адміністративно-офісний будинок.

В майбутньому пам'ятник культури використовуватимуть як адміністративно-офісний будинок

Проект реставрації розробили на основі збережених архівних матеріалів. Роботи проходять під контролем Мосгорнаследія.

Садиба в Старомонетний провулку визнана об'єктом культурної спадщини

Головний будинок міської садиби купця Івана Масягіна, побудований в 1819 році, - це об'єкт культурної спадщини. Його звели в стилі московського ампіру по зразковому проекту невеликого житлового будинку, розробленим для житлової забудови Москви після пожежі 1812 року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online