Розірвання договору з Ростелеком

  1. алгоритм дій
  2. Не виходить знайти свій екземпляр договору
  3. Договір оформлений не на вас
  4. поширені проблеми
  5. Заборгованість за послуги
  6. Заборгованість за обладнання
  7. Необхідність викупу обладнання
  8. Часто задавані питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нерідкі випадки, коли у клієнтів Ростелеком виникають серйозні труднощі при спробі розірвання договору Нерідкі випадки, коли у клієнтів Ростелеком виникають серйозні труднощі при спробі розірвання договору. Часом вони призводять до скандалів, розчарування і образу на компанію. Щоб уникнути цього, потрібно знати, які документи потрібні для розірвання договору, які проблеми найчастіше при цьому виникають, і як їх уникнути.

алгоритм дій

Отже, ви вирішили, що більше не потребуєте послуг компанії Ростелеком. Перше, що слід зробити - це підготувати всі необхідні документи, а саме:

  1. Ваш екземпляр договору.
  2. Паспорт.
  3. Акт прийому-передачі обладнання (якщо надавалося).
  4. Устаткування, згадане в акті.

Не виходить знайти свій екземпляр договору

Це поширена проблема, особливо коли мова йде про договір на домашній телефон. В цьому випадку підходите в офіс компанії з усіма іншими документами - там обов'язково зберігається другий примірник договору, який співробітники зможуть знайти по вашим паспортним даним.

Договір оформлений не на вас

Якщо договір був оформлений на кого-то з ваших родичів, то необхідно щоб він сам підійшов до офісу компанії і написав заяву на розірвання договору. Якщо з якихось причин це неможливо, то вам знадобиться довіреність від його імені.

Важливо!

Перед візитом в офіс компанії переконайтеся, що всі рахунки за послуги погашені - в іншому випадку ви не зможете розірвати договір.

Написання заяви на розірвання договору ще не звільняє від оплати за послуги. Тому, якщо ви не хочете переплачувати, то повідомте кампанію про намір припинити користування її послугами за десять днів до передбачуваної дати.

поширені проблеми

Як уже згадувалося, процедура відключення не завжди буває гладкою і нерідко приховує ряд підводних каменів, не знаючи про які можна зіткнутися із зайвими труднощами. Зараз розглянемо найбільш часто зустрічаються.

Заборгованість за послуги

Така проблема може виникнути, наприклад, якщо ви переїхали і забули про необхідність розірвати договір. Часто обурені клієнти приходять в офіс компанії і дивуються, звідки з'явився борг, якщо вони вже якийсь час не користуються послугами Ростелекома.

А відбувається це тому, що хоча послуга і відключається за несплату через якийсь час, абонентська плата та плата за оренду обладнання (якщо є) продовжує накопичуватися, з чого можна зробити простий висновок: відразу розірвавши договір, ви уникнете переплат і штрафів, а отже, і стресових ситуацій.

Заборгованість за обладнання

При розірванні договору вкрай важливо одноразово здати узяте в оренду обладнання, якщо воно не потребує демонтажу. Якщо цього не зробити, то орендна плата за нього буде продовжувати нараховуватися навіть після відмови від послуг, причому вже не за акційними розцінками, а за стандартною вартістю, яка вище, і утворюється борг.

Необхідність викупу обладнання

Це може стати повною несподіванкою і викликати бурю обурення. Так найчастіше і відбувається при неуважному прочитанні договору і акту прийому-здачі при підключенні послуг Ростелекома.

Викуповувати обладнання доведеться, якщо у вашому договорі, в пункті про вид передачі вам обладнання зазначений спосіб «Купівля-продаж» і спосіб оплати «Відстрочка або розстрочка платежу». Таким чином, від вас може знадобитися або внести суму в розмірі повної вартості обладнання (якщо обраний спосіб оплати «Відстрочка платежу»), або внести решту вартості (якщо була розстрочка платежу).

Зразок заяви на розірвання договору - посилання на скачування .

Часто задавані питання

Що необхідно вказувати в заяві на розірвання договору?

У заяві потрібно вказати своє ПІБ, паспортні дані, номер договору і реквізити компанії, зазначені в ньому, ПІБ особи, на ім'я якого пишеться заяви, текст прохання, дата і підпис. Також форму бланка заяви можна завантажити і роздрукувати з сайту Ростелеком.

Чи можна написати заяву від імені родича?

Так, це можна зробити за наявності довіреності, вашого паспорта і копії його паспорта.

Чи можна розірвати договір з іншого міста?

Так це можливо. Щоб це зробити, потрібно відправити цінним листом наступні документи:

  • Заява;
  • копію паспорта;
  • копію договору (якщо є);
  • копію довіреності (якщо необхідно).

З огляду на все вищезазначене, можна підвести підсумок: щоб уникнути проблем і непорозумінь при розірванні договору з Ростелеком, важливо з усією уважністю підійти до його висновку в самому початку, перед візитом в офіс компанії ретельно вивчити всі його пункти і не допускати утворення заборгованості. Такий підхід позбавить від неприємних сюрпризів і допоможе зробити процедуру розірвання договору легкої і безболісною.

Чи можна написати заяву від імені родича?
Чи можна розірвати договір з іншого міста?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online