Біометричний закордонний паспорт

  1. 10 Апреля 2017 Біометричний закордонний паспорт в Україні видають з 1 січня 2015 року, однак саме...
  2. Адреси відділень Державної міграційної служби України
  3. Документи на біометричний закордонний паспорт
  4. Біометричний закордонний паспорт для дитини
  5. Перетин кордону з біометричним закордонним паспортом
  6. Робота в Польщі по біометричного паспорту
10 Апреля 2017

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Біометричний закордонний паспорт в Україні видають з 1 січня 2015 року, однак саме зараз, після позитивного голосування Європарламенту і в кроці від введення безвізового режиму з ЄС, ці документи стали особливо затребуваними серед українців. І це не дивно, адже в разі остаточного оголошення безвіза, вільно подорожувати країнами ЄС наші громадяни зможуть тільки на підставі біометричного закордонного паспорта.

Зовні біометричний і звичайний закордонні паспорти практично не відрізняються - бланк закордонного біометричного паспорта складається з м'якої обкладинки, форзац, сторінки даних і 32 паперових сторінок. Однак різниця таки є: біометричний паспорт містить спеціальний мікрочіп - безконтактний електронний носій, на який, крім звичайних паспортних, записуються ваші особисті біометричні дані - відбитки пальців, цифрове фото і цифрові підписи. Ці дані співробітники міграційної служби візьмуть у вас безпосередньо при подачі документів на паспорт. Власника біометричного закордонного паспорта дуже легко ідентифікувати при перевірці на кордоні - досить зчитати інформацію з чіпа.

Закон зобов'язує всіх жителів ЄС користуватися виключно таким видом паспорта, як біометричний, а взагалі його видають в майже 100 країнах світу, серед яких Ізраїль, Молдова, Казахстан, США, Естонія та ін. Цей вид паспорта розробили ще в 2001 році, після терактів, що відбулися 11 вересня в Америці. Впровадження більш захищеного біометричного закордонного паспорта покликане знизити загрозу міжнародного тероризму та запобігання проявам злочинності, рівень фальсифікацій документів і масштаби нелегальної міграції.

Українців виробляти біометричні закордонні паспорти ніхто не змушує - закон дозволяє і надалі використовувати традиційні паспорта старого зразка аж до кінця терміну їх дії, однак для перетину кордонів з ЄС власникам звичайних паспортів (навіть після введення безвізового режиму) потрібна буде віза.

Біометричний паспорт. Ціна і терміни

Ціна закордонного біометричного паспорта залежить від того, в який термін ви хочете його отримати. Стандартний час вироблення закордонного біометричного паспорта - 20 робочих днів з моменту подачі заяви та документів. В такому випадку, біометричний паспорт буде коштувати 557 грн 32 коп. (З них 253 гривні коштує сама адміністративна послуга і 304 грн 32 коп. Становить вартість бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон). Якщо ж закордонний біометричний паспорт вам потрібен терміново, то його можна виробити за 7 робочих днів, проте заплатити доведеться більше, а саме подвійну вартість адміністративної послуги: 253 * 2 = 506 грн плюс вартість бланка - 304 грн 32 коп. В сумі ціна термінового оформлення закордонного біометричного паспорта становить 810 грн 32 коп.

eunews eunews.it

Для того, щоб подати документи на біометричний закордонний паспорт, необхідно звернутися в будь-який підрозділ Державної міграційної служби України (ДМС).

Адреси відділень Державної міграційної служби України

Виробити закордонний біометричний паспорт громадянина України може не прив'язуючись до місця своєї прописки - досить звернутися до найближчого або найзручніше відділення Державної міграційної служби України ДМС. Ознайомитися з переліком діючих на території України відділень ДМС, в які можна подавати документи на закордонний біометричний паспорт, можна на їх офіційному сайті за посиланням .

Виробити закордонний біометричний паспорт можна також за посередництвом державного підприємства "Документ" - в його представництвах подача документів на закордонний біометричний паспорт займе всього кілька хвилин, оплату послуг теж можна провести на місці, проте послуги державного підприємства "Документ" платні, тому і паспорт обійдеться дорожче. За нетермінове (20 робочих днів) оформлення закордонного біометричного паспорта тут потрібно заплатити 957 грн 32 коп., За термінове - 1210 грн 32 коп.

Особам, яким виповнилося 16 років, закордонний біометричний паспорт видаватимуть на 10 років, дітям що не досягли шістнадцятирічного віку-на 4 роки. Важливий нюанс - вписати дітей в свій закордонний біометричний паспорт неможливо - вони повинні перетинати кордон на підставі власного закордонного паспорта.

Якщо ви втратили свій закордонний біометричний паспорт, ризик того, що їм скористається хтось ще, дуже низький, адже дані надійно захищені. До того ж, відновити такий документ набагато легше, ніж паспорт старого зразка. Забрати готовий закордонний біометричний паспорт з відділення ДМС можна на підставі внутрішнього паспорта громадянина України. Якщо ваш попередній закордонний паспорт на момент видачі нового біометричного ще дійсний, то можете залишити його у себе, тому що, наприклад, там може бути робоча або будь-яка інша діюча віза.

Документи на біометричний закордонний паспорт

Заява та документи на закордонний біометричний паспорт слід подавати до відділення Державної міграційної служби особисто або це може зробити законний представник особи, яка має бажання отримати закордонний біометричний паспорт.

Згідно даних ДМС, для оформлення закордонного біометричного паспорта треба надати необхідні документи, а саме:

  • внутрішній паспорт громадянина України (для осіб, яким виповнилося 14 років);
  • свідоцтво про народження (даний документ необхідний при оформленні першого закордонного біометричного паспорта для дітей до 14 років);
  • заяву-анкету (особи у віці від 16 років заповнюють анкету самостійно, дитині до 16 років паспорт оформляється на основі заяви-анкети, яку подає один з батьків або опікунів);
  • квитанцію про оплату встановлених законодавством платежів, або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів
  • попередній закордонний паспорт (при наявності);
  • ідентифікаційний код (для осіб, старше 18 років, які оформляють закордонний паспорт вперше).

Для оформлення закордонного біометричного паспорта дітям, яким ще не виповнилося 12 років, а також людям, які не можуть пересуватися самостійно (і це підтверджено довідкою з медустанови), потрібно додатково надати дві фотокартки розміром 3,5 * 4,5 см, а також фотографію 10 * 15 см для сканування і отримання оцифрованого зображення.

Для оформлення паспорта для виїзду за кордон особи, якій ще не виповнилося 16 років і яке проживає з одним з батьків, необхідно також надати оригінал або завірену копію одного з таких документів:

  • свідоцтво про смерть другого з батьків;
  • рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
  • рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
  • рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
  • довідка про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету
  • оригінал виписки з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

У разі вироблення закордонного біометричного паспорта дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка не досягла шістнадцятирічного віку, заявник повинен також подати оригінал або завірену копію одного з таких документів:

  • документ, що посвідчує повноваження директора дитячого закладу (контракту і т. д.);
  • договір про влаштування дитини в прийомну сім'ю;
  • договір про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу;
  • рішення органів опіки і піклування про встановлення опіки (піклування);
  • рішення суду про встановлення опіки (піклування);
  • договір про патронат.

У разі виїзду за кордон на постійне проживання, особи для оформлення закордонного біометричного паспорта повинні додатково подати:

  • свідоцтво про народження (для дітей до шістнадцятирічного віку);
  • довідку про сплату податку з доходів фізичних осіб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, або про відсутність податкових зобов'язань;
  • завірені в установленому порядку заяви батьків, які залишаються в Україні (або копія рішення суду про позбавлення батьківських прав або визнання їх безвісно відсутніми), а в разі наявності неповнолітніх дітей, які залишаються в Україні, також від їх законних представників - про відсутність у них вимог щодо стягнення аліментних платежів або завірену в установленому порядку копію постанови державного виконавця про закінчення виконавчого провадження, якщо стягнення аліментів проводилося за ре шению суду. У разі смерті зазначених осіб заявник подає копії відповідних свідоцтв, виданих органами державної реєстрації актів цивільного стану. У разі неможливості подання свідоцтва про смерть батьків або рішення суду про визнання їх безвісно відсутніми заявник старше 65 років подає засвідчену в установленому порядку заяву з мотивованим викладенням причин. Зазначені в цьому підпункті документи не подаються у разі виїзду до держав, з якими Україною укладено договори про правову допомогу в цивільних, сімейних і кримінальних справах;
  • завірене в установленому порядку заява другого з батьків, який залишається в Україні, про відсутність неврегульованих аліментних зобов'язань - у разі виїзду дитини з одним з батьків;
  • оформлене письмово і нотаріально завірена згода дитини у віці від 14 до 16 років на виїзд з України на постійне проживання.

Для того, щоб оформити біометричний закордонний паспорт, працівники ДМС сфотографують вас, відсканують відбитки пальців, попросять поставити цифровий підпис за допомогою спеціального планшета. Забрати готовий біометричний закордонний паспорт можна буде в строк, який відповідає внесеній оплаті, тобто через 20 або 7 робочих днів.

Біометричний закордонний паспорт для дитини

Біометричний закордонний паспорт для дитини можна виробити вже з перших днів його життя. Правда, у крихти не будуть брати відбитки пальців і не вимагатимуть поставити цифровий підпис. Відбитки пальців для біометричного паспорта сканують у дітей у віці від 12 років, і тільки за згодою батьків (опікунів). Фотографувати дитини до 12 років теж не будуть і його присутності не потрібно - батьки, подаючи заяву на оформлення своєї дитини біометричного закордонного паспорта, повинні тільки додати до переліку документів його фотографію розміром 10 * 15 см (80% повинно займати обличчя) для сканування та внесення на мікрочип в паспорті. Дитячий біометричний паспорт треба оновлювати кожні 4 роки, отримати закордонний біометричний паспорт на 10 років дитина зможе тільки в 16 років. Детальну інформацію про всі нюанси оформлення дитячого закордонного паспорта ви знайдете за посиланням .

www www.rbc.ua

Перетин кордону з біометричним закордонним паспортом

Процедура перетину кордону з біометричним закордонним паспортом буде займати не більше часу, ніж ви витрачали, коли користувалися паспортом старого зразка. Пропускні пункти на кордоні обладнані необхідними гаджетами для зчитування інформації з безконтактних електронних носіїв, на яких знаходяться ваші біометричні дані, тому проблем не виникне. Прикордонники можуть попросити вас озвучити мета поїздки і підтвердити свої слова, наприклад, наявним бронюванням готелю, запрошенням на конференцію або просто назвавши адресу, де ви плануєте зупинитися. Також можуть перевірити вашу платоспроможність, згідно діючих вимог. Досить буде показати готівку або навіть платіжні картки (можуть перевірити їх баланс). Ні довідок з місця роботи, ні виписок зі стану рахунку в банку у вас не питатимуть. Ускладнити перетин кордону можуть тільки черги, стан яких зручно моніторити на нашому сайті . В рамках безвізового режиму з ЄС, перебувати на території Євросоюзу можна не більше ніж 90 днів на кожні 180 днів.

Робота в Польщі по біометричного паспорту

Біометричний закордонний паспорт відкриває перед українцями кордону з ЄС. З ним можна вільно подорожувати, робити закупи і відпочивати в Європі. У сусідній Польщі українці з біометричними паспортом навіть мають право офіційно працювати без наявності діючої робочої візи. Правда, для цього потрібна заява від роботодавця про намір працевлаштувати іноземця (Oświadczeniе в zamiarze powierzenia pracy cudzoziemcowi) або дозвіл на роботу від воєводи (zezwolenie на práce). Прибувши на роботу, працівник укладає з роботодавцем контракт і на його підставі починає легально працювати. Виконувати роботу в Польщі по біометричного паспорту українці отримають право 90 днів протягом півроку. Для продовження роботи потрібно робоча віза або карту побиту. Детальніше на цю тему в нашій статті Робота в Польщі по біометричного паспорту .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online