Зробити шенгенську візу в Італію в 2019 році: як отримати, скільки робиться

  1. У чому спрощена процедура
  2. Які потрібні документи
  3. Додаткові документи
  4. алгоритм дій
  5. Збір документів
  6. Запис у візовий центр або Консульство
  7. Подача документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Залучення російських туристів на сонячне узбережжя вже давно є пріоритетним завданням багатьох європейських країн, включаючи Італію. Така стратегія дозволяє значно збільшити державний бюджет за рахунок прибутку в туристичній сфері. У зв'язку з цим хочемо розповісти, як зробити візу в Італію без особливих труднощів і тяганини.

У чому спрощена процедура

Будучи учасницею Шенгенської угоди, Італія застосовує до всіх перетинають її кордони громадянам ті ж правила, що і інші країни Будучи учасницею Шенгенської угоди, Італія застосовує до всіх перетинають її кордони громадянам ті ж правила, що і інші країни. Є, однак, деякі вимоги, які значно спрощені, якщо говорити про отримання дозволу на в'їзд саме в цю країну. До основних можна віднести наступні:

  • в якості підтвердження броні в готелі не обов'язково пред'являти лист з печаткою та підписом самого готелю. Досить просто зробити роздруківку з сайту онлайн-бронювання;
  • для того щоб довести свою фінансову забезпеченість, можна вкласти в пакет документів лише копію вашої картки і роздруківку чека з банкомату, де буде вказана знаходиться на рахунку сума;
  • немає необхідності докладати і оригінали авіаквитків. Можна знову-таки надати копію броні, роздруковану з того сайту, де ви замовили квитки;
  • подавати документи за всю сім'ю може тепер хтось один. Потрібно лише мати при собі посвідчення, що засвідчують ваше спорідненість;
  • цілком можливо з другого візиту вже отримати італійську візу на півроку або рік, так звану багаторазову.

Які потрібні документи

Незважаючи на всі перераховані вище поблажки, італійське консульство як і раніше залишається одним з найбільш вимогливих і прискіпливих. Тому дотримуйтесь особливу уважність і пильність на етапі збору та підготовки документів. Основний список паперів для туристичного штампа в вашому паспорті складають:

  1. Анкета.
  2. 2 фото.
  3. Закордонний паспорт.
  4. Авіаквитки.
  5. Бронь готелю.
  6. Виписка з банківського рахунка в якості підтвердження фінансового добробуту.
  7. Медична страховка.
  8. Довідка з місця роботи.
  9. Попередні закордонного паспорта, які можуть розповісти історію ваших подорожей.

Додаткові документи

Студентам замість останнього пункту будуть потрібні документ з деканату, що підтверджує, що вони дійсно є учнями цього навчального закладу, заліковку і студентський квиток. Звертаємо увагу, що мати при собі потрібно не один із зазначеного списку документ, а всі три.

Працюючим туристам для того, щоб відкрити візу в Італію, необхідно переконатися, що в довідці, виданій на роботі, вказані ваше прізвище, ім'я, по батькові, посада, оклад. Документ цей також повинен містити підтвердження, що ваше місце не займе хтось інший, поки ви будете насолоджуватися красою Шенгену. Працюючим туристам для того, щоб відкрити візу в Італію, необхідно переконатися, що в довідці, виданій на роботі, вказані ваше прізвище, ім'я, по батькові, посада, оклад

Порада: якщо є можливість надати інші фінансові гарантії (депозити, документи на нерухомість, авто), не полінуйтеся це зробити. Можливо, це зіграє на вашу користь у момент винесення резолюції по вашому проханню. І ще: по всіх виниклих питань краще звертатися безпосередньо в Консульство, а не до візового центру, співробітники якого можуть бути недостатньо компетентні в деяких питаннях.

Приватним підприємцям необхідно врахувати, що замість довідки з місця роботи їм потрібно підготувати документ про реєстрацію, що дозволяє вести підприємницьку діяльність, і підтвердження з податкових служб про вчинення передбачених виплат.

Отримання візи в Італію безробітним передбачає наявність документів, з яких буде зрозуміло, хто оплачує поїздку. Так званому спонсору потрібно надати виписку з банківського рахунку, підтвердження з роботи про його посади і окладі. Якщо в цій ролі виступають батьки, тоді потрібно зробити копію документа, що свідчить про їх спорідненість з мандрівником.

Якщо всі витрати по поїздці несе чоловік, тоді необхідно передбачити всі ті ж фінансові документи, що і в попередньому випадку, підкріпивши їх його заявою у довільній формі, що він готовий оплатити всі передбачені рахунки і чеки. Якщо шлюб цивільний, в заяві повинна прозвучати фраза «для своєї цивільної дружини». Якщо всі витрати по поїздці несе чоловік, тоді необхідно передбачити всі ті ж фінансові документи, що і в попередньому випадку, підкріпивши їх його заявою у довільній формі, що він готовий оплатити всі передбачені рахунки і чеки

алгоритм дій

Далі пропонуємо пройти всю процедуру покроково.

Збір документів

На початковому етапі необхідно зібрати всі документи, підготувати все ксерокопії. На співбесіду брати з собою необхідно і оригінали, і їх копії. І хоча останніх цілком буде досить, але раптом представник італійської держави захоче переконатися, що ці документи дійсно існують.

Запис у візовий центр або Консульство

Тут потрібно пам'ятати, що попереду ще оплата мита. Якщо подаєте документи до візового центру, то потрібно буде додатково оплатити і його послуги. Подбайте, щоб у вас є була достатня сума. Призначати заповітну зустріч зі співробітником Консульства слід з певним тимчасовим запасом. З огляду на національну специфіку, з досвіду відомо, що італійці не дуже люблять поспішати.

Подача документів

На наступному етапі необхідно подати документи. Зробити це потрібно в строго призначений день і час. Тут же слід сплатити мито в розмірі 35 євро і послуги центру, якщо ви подаєте документи через нього. Далі слід очікування. Скільки робиться віза в Італію, сказати точно вам ніхто не зможе. Орієнтовно 10-30 днів. Про прийняте рішення вам повідомлять по телефону. Починаючи з нинішнього року, вам повинні будуть обов'язково вказати причину відмови, якщо саме таке рішення буде прийнято на вашу прохання. У разі позитивного результату сміливо вирушайте за своїм паспортом з новеньким штампом. Зробити це можна вже без попереднього запису.

Варто нагадати, що даний дозвіл дозволить пересуватися безперешкодно всередині всього Шенгену, не наражаючись в більшості випадків навіть паспортного контролю. Однак цей штамп в паспорті не дає вам право працевлаштування або навчання на визначеній території.

Переймаючись питанням, як отримати візу в Італію з першого разу, завжди пам'ятайте, що італійці не дуже хочуть, щоб ви залишалися у них назавжди, якщо тільки ви не збираєтеся стати великим інвестором на їх батьківщині.

На етапі підготовки документів зверніть увагу, що всі довідки повинні бути перекладені державною мовою Італії або на англійську.

Якщо довідку з роботи ви не Супроводьте відповідним перекладом, її не приймуть. Бігти до нотаріуса, проте, не варто. Цього немає в вимогах.

І останнє: оформити дозвіл на в'їзд в цю країну цілком можна самостійно.

Документи для візи в Італію: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online