Управління з питань міграції (КОМ) по Санкт-Петербургу

  1. УВМ ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області: структура, контакти, правова основа,...
  2. 1. Реєстраційна напрямок
  3. 2. Міграційний облік
  4. 3. Паспортно-візову напрямок
  5. 4. Оформлення дозволу на тимчасове проживання і посвідки на проживання
  6. 5.Оформлення громадянства РФ
  7. 6. Нагляд в сфері міграції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

УВМ ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області: структура, контакти, правова основа, напрямки діяльності   5 квітня 2016 року, відповідно до Указу Президента України № 156, створена нова структура в системі МВС Росії

УВМ ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області: структура, контакти, правова основа, напрямки діяльності

5 квітня 2016 року, відповідно до Указу Президента України № 156, створена нова структура в системі МВС Росії. Вона отримала назву Головне управління з питань міграції. До новоствореного міграційному управління перейшли всі повноваження скасованої ФМС Росії. Однак процес скасування ФМС і переходу повноважень затягнувся і за останньою інформацією його закінчення планується на кінець 2016 року.

ГУВМ - Головне Управління з питань міграції (Москва)

Головне управління з питань міграції має скорочену назву. Офіційно коротко Управління іменується «ГУВМ» або «ГУВМ МВС Росії». Головне Управління знаходиться в Москві, в Санкт-Петербурзі питаннями міграції відає Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по СПб і ЛО (в своїй роботі підпорядковується Головному управлінню з питань міграції).

Увага, з серпня 2016 року у території Санкт-Петербурга і Ленінградської області за оформленням РВП, посвідки на проживання, громадянства, а також з питань отримання та продовження віз, постановки на міграційний облік та ін. Можна звертатися в Управління з питань міграції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області (правонаступник - УФМС).

Правова основа діяльності, організаційна структура та обсяг повноважень Управління з питань міграції СПб встановлені Положенням про Управління з питань міграції, затвердженим Наказом Головного Управління МВС Росії по Санкт-Петербурга від 28 липня 2016 р N 442. З текстом Положення можна ознайомитися тут.

Контактні дані Управління з питань міграції СПб

Офіційна адреса Управління з питань міграції СПб: 191028, г. Санкт-Петербург, вул. Кірочная, буд.4 літер А, сайт Управління з питань міграції в Санкт-Петербурзі

Адреса Головного Управління з питань міграції (ГУВМ МВС Росії) в м.Москві: 109240, г. Москва, ул. Верхня Радіщевская, д. 4, стор. 1, сайт Головного Управління з питань міграції в м.Москві

Читайте також:

Вникаючи в історію існування органів міграційного контролю, Управління з питань міграції вже існувало раніше, в 90-х роках управління входило в структуру міліцейського відомства і займалося питаннями міграції. Однак з огляду на, що Федеральний закон «Про правове становище іноземних в РФ» був прийнятий в 2002 році, роботи у управління з питань міграції було куди менше, ніж зараз. У зв'язку з реорганізацією міграційної служби можна спостерігати масштабні перестановки і зміни в організації роботи з іноземними громадянами, в Санкт-Петербурзі, наприклад, в зв'язку з проведення штатних заходів, прийом і видача РВП, посвідок на проживання, а також процедури з оформлення громадянства РФ проводитися централізовано у відділі на вулиці Червоних Текстильників, д.10-12. Виходячи зі змісту президентського указу в штат головного управління увійде 70 відсотків колишніх працівників міграційної служби.

Що стосується роботи електронних сервісів ГУВМ, таких як, «перевірка заборони на в'їзд в РФ», «перевірка готовності запрошень на в'їзд» і «перевірка дійсності дозволу на роботу», тепер вони доступні тільки на офіційному сайті Головного Управління з питань міграції.

Структура ГУВМ МВС Росії

Структура ГУВМ МВС Росії виглядає наступним чином. Підпорядковується нове міграційне управління Міністерству внутрішніх справ Росії. У структурі МВС Росії Управління займає виділене місце, керує роботою управління начальник. У кожному регіоні Росії функціонують управління з питань міграції при регіональних управліннях внутрішніх справ. Управління підкоряються, в тому числі, і до центрального апарату, тобто Головному Управлінню з питань міграції в м.Москва. Регіональні управління наділені рядом повноважень, які вони реалізують на місцях. Так, управління в регіонах відповідають за надання російським і іноземним громадянам державних послуг в сфері міграції.

Очолює Головне Управління - Кирилова Ольга Євгенівна, начальник Головного Управління з питань міграції МВС Росії, полковник поліції.

Правова основа діяльності ГУВМ

У своїй роботі ГУВМ буде керуватися нормативними актами (наказами, регламентами) ФМС, оскільки на плечі співробітників управління з питань міграції лягають всі функції скасованої міграційної служби, в тому числі реєстрація громадян, оформлення та видача закордонних паспортів, загальногромадянських паспортів, надання послуг іноземним громадянам і особам без громадянства.

Важливо! Всі державні послуги надаються відповідно до чинних Наказами, інструкціями та Регламентів Федеральної міграційної служби.

15 квітня 2016 року Наказом Міністра внутрішніх справ України № 195 затверджено Положення про Головне управління з питань міграції.

Напрямки роботи ГУВМ

Управління з міграції є самостійним структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ, який відає питаннями міграції. Діяльність ГУВМ і його територіальних управлінь охоплює відразу кілька великих напрямків:

1. Реєстраційна напрямок

Територіальні підрозділи управління здійснюють реєстрацію та зняття з реєстраційного обліку російських громадян за місцем перебування та за місцем проживання.

2. Міграційний облік

Управління з питань міграції здійснює обробку, що надходять повідомлень про прибуття іноземних громадян. Виробляє реєстрацію мають РВП йди вид на проживання іноземців за місцем проживання. З метою міграційного обліку ГУВМ формує і веде Центральний банк даних обліку іноземних громадян та осіб без громадянства.

3. Паспортно-візову напрямок

Управління є органом, уповноваженим на видачу громадянам Росії паспортів, як загальногромадянських, так і закордонних. Крім цього, управління відає питаннями оформлення, продовження і відновлення російських віз, необхідних іноземним громадян з метою в'їзду та перебування в РФ.

4. Оформлення дозволу на тимчасове проживання і посвідки на проживання

Управлінню з питань міграції передані функції з оформлення та видачі іноземним громадянам РВП і посвідок на проживання, а також прийняття рішення про їх анулювання.

5.Оформлення громадянства РФ

Оформлення громадянства за заявами іноземних громадян в загальному і спрощеному порядку тепер також проводиться посадовими особами Управління з питань міграції.

6. Нагляд в сфері міграції

При виконанні державних послуг в сфері громадянства, ГУВМ уповноважена також проводити за заявами зацікавлених осіб перевірки обставин, які свідчать про наявність громадянства, а також в спеціальному порядку видавати російські паспорти іноземних громадян, визнаних громадянами РФ.

При реалізації своїх повноважень посадові особи ГУВМ вправі застосовувати заходи адміністративного впливу до громадян, які порушили закон. Для цих цілей співробітники ГУВМ уповноважені на складання протоколів та розгляд справ про адміністративні правопорушення. Рішення про недозволені в'їзду в РФ, депортації і видворення іноземних громадян, які порушили закон, також тепер буде приймати інспектора Управління з питань міграції.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online